قصه پُر غصه «جاده مرگ»/ اینجا مرگ پرسه می زند

قصه پُر غصه «جاده مرگ» پایانی ندارد و بیش از ۱۰ سال از زمان آغاز عملیات اجرایی دو بانده شدن جاده بیرجند- قاین می گذرد اما هنوز این عملیات به پایان نرسیده است و هر روز مردم خراسان جنوبی شاهد مرگ عزیزانشان در این جاده مرگبار هستند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ خراسان جنوبی یکی از شرقی ترین استان های کشور است که 17 هزار و 82 کیلومتر راه مواصلاتی در آن وجود دارد و از 10 کریدور اصلی کشور 2 کریدور شمال به جنوب در این استان کویری واقع شده است.

 

«جاده مرگ» همچنان قربانی می گیرد

راه های مواصلاتی یکی از مهم ترین عوامل در کاهش میزان تصادفات و فوتی های ناشی از آن محسوب می شود اما متاسفانه هنوز جاده های خراسان جنوبی به دلیل نداشتن کیفیت لازم و دو بانده نشدن قربانی می گیرد.

 

یکی از مهم ترین راه های استان خراسان جنوبی مسیر بیرجند به سمت قائن است مسیری که به «جاده مرگ» معروف است و به عنوان یکی از پرترددترین محورهای مواصلاتی این استان محسوب می شود و به همین دلیل نیازمند دوبانده کردن است تا شاهد کاهش تصادفات در این جاده مرگ باشیم.

 

جاده بیرجند- قاین حدود 102 کیلومتر طول دارد و حدود چهار دهه است که این جاده در خراسان جنوبی احداث شده است و از سال 89 عملیات دو بانده شدن این جاده آغاز شد و حدود 10 سال از زمان آغاز عملیات اجرایی دوبانده سازی این جاده می گذرد اما هنوز این عملیات به پایان نرسیده است و جاده مرگ همچنان قربانی می گیرد.

 

مسئولان خراسان جنوبی نبود اعتبارات کافی را علت اصلی به پایان نرسیدن عملیات اجرایی دو بانده شدن این جاده پرتردد می دانند و حال باید دید که چه زمانی انتظار به پایان می رسد و این جاده به طور کامل دوبانده می شود.

 

این راه مواصلاتی می تواند به عنوان یکی از مهم ترین و استراتژی ترین راه ها برای پیشرفت و توسعه خراسان جنوبی مطرح باشد چرا که در مسیر اتصال جنوب به شمال شرق کشور قرار دارد و اگر بخواهد همچنان قربانی بگیرد و یا عملیات اجرایی دو بانده شدن آن طولانی شود قطعا بسیاری از رانندگان از این جاده و استان صرف نظر خواهند کرد.

 

 

طولانی شدن عملیات دوبانده سازی جاده بیرجند -قاین به نفع مردم نیست

«علی آقا» یکی از رانندگان تاکسی فعال در خط بیرجند به سمت قائن است که در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: جاده بیرجند قاین بسیار پر ترافیک و خطرناک است و اکنون بخشی از آن دوبانده شده است.

 

وی در ادامه بیان می کند: طولانی شدن دوبانده سازی این جاده به نفع مردم استان نبوده است و خانواده های بسیاری در این جاده داغدار عزیزانشان شده اند و اگر اندکی حواس راننده پرت شود منجر به تصادف در این جاده خواهد شد.

 

این راننده تاکسی بیرجندی با بیان اینکه وجود ابزار و آلات راهسازی در کنار جاده بیرجند قاین نیز می تواند خطرساز باشد، می افزاید: از مسئولان درخواست داریم برای رفاه حال هم استانی ها هم که شده است عملیات اجرایی دوبانده سازی این جاده را هر چه سریع تر به پایان برسانند.

 

دوبانده شدن جاده بیرجند- قاین؛ راهی برای توسعه صادرات در استان

«احمد- م» یکی از رانندگان خودروهای سنگین حمل مواد غذایی است که از مسیر بیرجند- قاین به سمت سیستان و بلوچستان و استان های جنوبی و شمالی کشور همواره در حرکت است در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: من بارها از مسیر بیرجند- قاین به سمت استان های دیگر حرکت کرده ام و در این جاده تصادفات وحشتناکی را با چشم خود دیده ام.

 

وی با بیان اینکه دوبانده شدن این مسیر یک ظرفیت عالی برای پیشرفت خراسان جنوبی می تواند باشد، می افزاید: اگر مسئولان این استان بتوانند هر چه سریع تر عملیات اجرایی دو بانده شدن مسیر بیرجند- قاین را به اتمام برسانند قطعا بحث صادرات و سرمایه گذاری در این استان رونق می یابد.

 

این راننده که اهل خراسان جنوبی است با اشاره به اینکه به استان های مختلف سفر کرده است، ادامه می دهد: درست است که در استان های دیگر نیز جاده های خطرناکی وجود دارد اما نباید با این نوع فکر جان هم استانی های خود را به خطر بیاندازیم و به فکر استانداردسازی کردن جاده های استان نباشیم.

 

احمد آقا بیان می کند: عملیات اجرایی دو بانده کردن مسیر بیرجند- قاین پروژه خوب و بزرگی است اما نباید 10 سال طول می کشید و باید زودتر از این ها به اتمام می رسید تا افراد کمتری جان خود را در این جاده مرگ از دست می دادند.

 

مردم خراسان جنوبی در انتظار تکمیل جاده بیرجند- قاین

«مهدی- ر» یکی از کارمندانی است که در شهرستان قاین فعالیت دارد اما در بیرجند سکونت می کند. وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: هر روز مسیر بیرجند به قاین را می روم اوایل جاده بسیار خطرناک بود چرا که گردنه و پیچ های خطرناکی این مسیر دارد.

 

وی در ادامه بیان می کند: اکنون که این جاده اندکی دو بانده شده است خطرات این مسیر کاهش یافته است و نسبت به گذشته کمتر شاهد تصادفات هستیم.

 

این شهروند بیرجندی با اشاره به اینکه جاده بیرجند- قاین یک مسیر استراتژیک محسوب می شود، می افزاید: چرا که از این مسیر استان های جنوبی کشور به شمال متصل می شوند و یک کریدور اصلی در کشور به حساب می آید.

 

مهدی آقا در ادامه می گوید: قطعا تکمیل و استاندارد کردن راه های مواصلاتی استان می تواند راه ورود سرمایه گذاران به خراسان جنوبی را باز کند و شاهد پیشرفت و توسعه بخش صنعت این استان در آینده باشیم چرا که با دو بانده شدن این مسیر خاطر رانندگان خودروهای حمل و نقل محصولات استراتژیک راحت می شود.

 

وی بیان می کند: مردم خراسان جنوبی بعد از 10 سال انتظار دارند تا این عملیات به پایان برسد و امیدواریم تا پایان سال جاری انتظار تمام شود و این پروژه بهره برداری شود.

 

کاهش 13 درصدی تصادفات خسارتی مسیر بیرجند- قاین طی 10 ماه اخیر

سرهنگ «علیرضا رضایی» رئیس پلیس راه خراسان جنوبی هم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: از ابتدای سال جاری تصادفات بسیاری در جاده بیرجند- قاین رخ داده است.

 

وی با بیان اینکه 52 درصد تصادفات در این محور از نوع واژگونی خودرو بوده است، می افزاید: 28 درصد از تصادفات رخ داده در این محور از ابتدای سال جاری تاکنون به علت عدم توجه به جلو و 31 درصد به علت عدم توانايی در کنترل وسيله نقليه ناشی از تخطی از سرعت مجاز است.

 

رئیس پلیس راه خراسان جنوبی در ادامه بیان می کند: 50 درصد از افراد در صحنه تصادفات و 50 درصد در مسیر انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند و 57 درصد سن مجروحین ناشی از تصادفات رخ داده در این مسیر بین 20 الی 40 سال بوده است.

 

رضایی با تاکید بر اینکه دو بانده شدن قسمتی از مسیر بیرجند- قاین کاهش 24 درصدی متوفیان و 16درصدی مجروحان را به دنبال داشته است، می گوید: طی 10 ماه اخیر تصادفات خسارتی این مسیر نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 13 درصد کاهش داشته است.

 

وی عنوان می کند: در کنار رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی قطعا بحث دو بانده شدن جاده های استان در کاهش تصادفات جاده ای تاثیرگذار خواهد بود.

 

سال 1400 زمان اتمام پروژه دو بانده شدن مسیر بیرجند- قاین

«وحید داعی» نیز در این خصوص در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان می گوید: عملیات اجرایی دو بانده شدن مسیر بیرجند- قاین از سال 89 شروع شده است و این مسیر 102 کیلومتر طول دارد.

 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی در ادامه بیان می کند: تاکنون 64 کیلومتر از مسیر بیرجند- قاین با اعتباری بالغ بر یکصد و 30 میلیارد تومان دو بانده شده است.

 

وی با بیان اینکه تا پایان سال جاری ۹ کیلومتر از این مسیر دو بانده می شود، می افزاید: 27 کیلومتر از این مسیر باقی می ماند که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته و در صورت تامین بموقع اعتبارات تا پایان سال 1400 دو بانده خواهند شد.

 

داعی در پایان به علت طولانی شدن عملیات اجرایی دو بانده شدن مسیر بیرجند- قاین اشاره می کند و می گوید: کمبود منابع مالی در سنوات گذشته و مطالبات پیمانکاران از عمده  دلایل تاخیر در عملیات اجرایی این پروژه است.

 

«حسین خسروی اسفزار» نماینده بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان بیان می کند: یکی از راه های توسعه استان پرداخت به بحث زیرساخت ها از جمله راه های مواصلاتی، راه آهن و غیره است.

 

وی با اشاره به پروژه عملیاتی دو بانده سازی جاده قاین _بیرجند می گوید: اتمام این پروژه نیاز به یک همت جهادی توسط دولت دارد و در چهارچوب وظیفه نماینده مجلس هم پیگیری لازم صورت خواهد گرفت و اولویت مهم حوزه حمل و نقل است.

 

نماینده بیرجند، درمیان و خوسف در مجلس با بیان اینکه وظیفه نماینده مجلس کار اجرایی نیست، عنوان می کند: در بحث تامین بودجه برای تکمیل دوبانده سازی جاده بیرجند-قاین پیگیری هایی که نیاز باشد در مجلس و مرکز حتی المقدور صورت خواهد گرفت.

 

خسروی اسفزار می گوید: در استان نیز جلساتی با استاندار خراسان جنوبی این موضوع در آینده برگزار خواهیم کرد تا اگر نیاز به پیگیری در مجلس وجود داشته باشد اقداماتی انجام دهیم.

 

سخن آخر؛

عملیات اجرایی دو بانده سازی جاده بیرجند- قاین معروف به جاده مرگ حدود ۱۰ سال طول کشیده است و به دلیل کمبود اعتبارات جان مردم به خطر افتاده است و شاهد تلفات بسیاری در این جاده هستیم. ای کاش مسئولات به تکمیل این پروژه بیندیشند چرا که اینجا حرف از جان و زندگی مردم مطرح است.

 

 

 

کد خبر 1018868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha