شبکه ملی اطلاعات از نان شب هم واجب‌تر است

جاویدنیا اظهار کرد: برخی با بیان این که اوضاع معیشتی مردم بسامان نیست معتقدند باید بر مسائل اقتصادی متمرکز شد و موضوعات دیگر مانند فضای مجازی را به زمان دیگری موکول کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد جاویدنیا با حضور در برنامه «گفتگوی اجتماعی» به موضوع شبکه ملی اطلاعات پرداخت و عنوان کرد: هدف از راه اندازی شبکه ملی اطلاعات این است که بتوانیم از خدمات ضروری اینترنتی مورد نیاز در داخل کشور را بدون اتکا به اینترنت بین الملل استفاده کنیم.

وی با بیان این که مهمترین ویژگی شبکه ملی اطلاعات، نوع اینترنت مصرفی مردم است، اظهار کرد: در حال حاضر دغدغه های بسیار زیادی درباره اینترنت وجود دارد که یکی از آنها گرانی و دیگری موضوع امنیت است که این روزها بحث آموزش را تحت شعاع خود قرار داده است.

این قاضی دادگستری نبودن شبکه ملی اطلاعات را به کشور بدون مرز تشبیه کرد و گفت: در در این سرزمین ورود و خروج افراد بدون احراز هویت آنها صورت می گیرد و مشخص نیست که چه اقلام و حتی سلاحی با خود حمل می کند و می تواند چه لطماتی به مردم وارد کند.

جاویدنیا به تاثیر شبکه ملی اطلاعات بر اقتصاد دیجیتال اشاره و بیان کرد : تقویت پلت فرم های داخلی یکی از فواید این شبکه است که هم ما را از وابستگی به خارج رها می کند و هم مانند چاه نفتی عمل می کند که به جای پرکردن جیب کشورهای دیگر، درآمد های خوبی برای جوانان کشور فراهم می شود.

وی با تاکید بر این که راه اندازی این شبکه از نان شب هم واجب تر است، گفت: متاسفانه برخی با بیان این که اوضاع معیشتی مردم بسامان نیست معتقدند باید بر مسائل اقتصادی متمرکز شد و موضوعات دیگر مانند فضای مجازی را به زمان دیگری موکول کرد، در حالی که رهبری با آگاهی بر همه این سختیها، بر روشن شدن تکلیف شبکه ملی اطلاعات تاکید دارند.

این کارشناس فقه و مبانی حقوق اسلامی با ابراز تاسف نسبت به ناتمام ماندن و به نتبجه نرسیدن بسیاری از پرونده های جرایم سایبری و رایانه ای، اظهار کرد: به دلیل شکل نگرفتن شبکه ملی اطلاعات و کامل نبودن فرآیند احراز هویت در فضای مجازی، دستگاه قضا و نیروی انتظامی دسترسی لازم برای احقاق حق افراد زیان دیده ندارد.

جاویدنیا با بیان این که 80 درصد جرایم رایانه ای کشور با سیم کارت اتبارع بی نام و نشان انجام می شود، عنوان کرد: متاسفانه دستگاه های داخلی در توزیع این سیم کارت ها نقش دارند و موجب گسترش جرم می شوند.

وی با ارائه پیشنهادی برای فضای مجازی کشور گفت: طرحی را پیشنهاد دادم که بر اساس آن در یک مهلت زمانی 6ماهه که تنها مبتنی بر اجرای قانون است به صورت تضمین شده، فضای مجازی را از این ولنگاری و بازبودن دست بیگانگان رها کنم اما توجهی به این موضوع نشد.

این قاضی دادگستری در خاتمه عنوان کرد: متاسفانه چندین سال مباحث سیاسی، فنی و مسائل مربوط به منافع نظام باهم خلط شده است. این طرز تفکر موجب شده است همواره در همه مسائل یک تقابل میان «ما می توانیم» و نگاه به خارج وجود داشته باشد.

جاویدنیا تاکید کرد: وقتی مسئولی واقعیات موجود را نمی بیند و باور دارد که نمی تواند غول نرم افزاری خارجی را شکست دهد، چیزی جز خیانت به وطنش مرتکب نشده است.

کد خبر 1019716

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha