به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد پروین، عضو هیئت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: همه معادن کشور از ضعف ماشین آلات برخور دارند و از این نظر فلج شدند.
وی با اشاره به اینکه در وزارت صمت، سه مقوله بزرگ صنعت، معدن و بازرگانی را در اختیار یک وزیر قرار داده شده است, افزود: این بزرگترین اشتباه راهبردی در برنامه ریزی بود. نتیجه این شد که برای هر مسئله این حوزه ها، وزارت صمت را مورد سوال قرار می دهیم بدون اینکه محدودیت های یک وزارتخانه و معاونت های آن را ببینیم.
پروین با اشاره به اینکه این موضوع به عزم حکومتی برای برنامه ریزی و تدوین راهبرد نیاز دارد, ابراز امیدواری کرد: قوای مقننه و مجریه به این نتیجه برسند که با توجه به بزرگ و پرتنش بودن معادن, تدوین راهبردی برای آن بحث تخصصی است که نیاز به وزارتخانه مستقل دارد.
عضو هیئت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی گفت: بعید می دانم با این ساختار بتوانیم به اهداف پیش بینی شده برسیم زیرا برای حل مشکلات به همه حاکمیت و دولت نیاز داریم.
پروین افزود: سال هاست در بخش ماشین آلات تخصصی معدن سنگ که تولید داخل ندارد مشکل داریم و سیاستی برای تامین مستمر آن نداریم و در نتیجه معادن ما در عمل به قبرستان ماشین آلات فرسوده تبدیل شده است.
او اضافه کرد: این ماشین آلات باید 20 سال پیش از رده خارج می شد اما هنوز در معادن مشغول کار هستند و با این ماشین آلات نمی توانیم با جهان رقابت کنیم.
پروین در پاسخ به این پرسش که چرا این ماشین آلات را تهیه نمی کنید؟ گفت: به قدری قیمت ها افزایش یافته است که عملاً سرمایه گذاران معدنی کشورمان در حوزه سنگ تزئینی که عموماً سرمایه گذاران کوچک و متوسط هستند توان این کار را ندارند.
او تاکید کرد: باید قوانین ناظر بر واردات این ماشین آلات و تامین ارز آن به درستی اجرا شود که در این چند سال فعال عمل نکرده است.
عضو هیئت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در زمینه تامین مالی، همه صنایع و خدمات به بانک ها وابسته و این عرف جهانی است، افزود: زمانی که تحریم های ظالمانه علیه ملت ما اعمال شد از برخی خدمات بانکی جهانی محروم شدیم و معدن داران نمی توانند ال سی معمول جهانی را باز و تامین کنند و بانک های داخلی ما باید در این باره ایفای نقش کنند.
وی گفت: بر اساس آخرین آمار، سهم معادن از سبد تسهیلات بانکی، بسیار پایین است.
عضو هیأت رئیسه خانه معدن استان خراسان جنوبی گفت: صندوق بیمه فعالیت های معدنی می تواند یک راهکار باشد ولی از زمانی که این صندوق تأسیس شده بر اساس آمار تاکنون نتوانسته حضور موفقی در معادن داشته باشد.
پروین افزود: بعید است که صندوق بیمه معدنی بتواند کلیات این موضوع را پوشش دهد چون در ارزیابی معادن، صندوق محدودیت هایی دارد که با این تورمی که گریبانگیر ماشین آلات است و مبلغ بالایی تسهیلات برای خرید آن نیاز است شاید ضمانتنامه نتواند کفایت کند و راهکار آن قطعاً بانک هاست. در چند سال اخیر واردات ماشین آلات انجام شده است اما تعداد ماشین آلات ورودی در مقایسه با تعداد معادن عدد بسیار کمی است.
نظر شما