به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «حمید ملانوری»امروز (۸ بهمن) در نشست ستاد توسعه خاوران اظهار کرد: تشکیل این ستاد با هدف بهکارگیری همه ظرفیتهای بخش دولتی و خصوصی در فضایی همافزا برای دستیابی به توسعه پایدار، همهجانبه و متوازن در استان است و این اهداف جز با روحیه عملیاتی، جهادی و در صحنه محقق نمیشود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ستاد توسعه خاوران جای پرداختن به کلیات نیست و برای هر کمیته وظایفی مشخص شده است، گفت: اگر همیشه به کلیات بپردازیم به نتیجه نخواهیم رسید پس باید کتابچهای حاوی معرفی ظرفیتها و فرصتهای دقیق سرمایه گذاری استان سریعتر تهیه شود.
وی ادامه داد: تا زمانی که تفکر توسعه ای شکل نگیرد، موفق نخواهیم شد و در این زمینه از همه نخبگان استان انتظار داریم به ما ایده های نو ارائه بدهند.
ملانوری با تأکید بر ضرورت حرکت جهادی در عرصه اقتصادی استان، گفت: قوانین و دستور العمل ها ضمن به روزآوری، باید در خدمت فرآیند پرشتاب توسعه قرار گیرند و موانع پیش روی سرمایه گذاری را از پیش پای سرمایه گذاران بردارند.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید، تصریح کرد: باید برای تحقق جهش تولید به سمت مردمی شدن اقتصاد و استفاده از سرمایه های مردمی حرکت کنیم.
به گفته وی باید از ظرفیت سند آمایش سرزمین در بحث توسعه استان نهایت استفاده صورت گیرد و راهاندازی ستاد توسعه خاوران به دلیل ضعف در برنامههای قبلی نیست بلکه هدف ما حذف بروکراسیهای اداری و اقدام های عملیاتی تر در مسیر توسعه است.
ملانوری با اشاره به لزوم تشکیل و فعال شدن ستاد توسعه در شهرستان ها، خاطر نشان کرد: این ستاد با ادامه حیات خود خواهد توانست تفکر توسعه ای را در استان نهادینه کند و هدف ما ایجاد گفتمان واحد برای حرکت در مسیر توسعه با توجه به ظرفیتهای ناشناخته یا شناخته شده است.
استاندار خراسان جنوبی در ادامه به قابلیت اجرای طرح استیل کورد (سیم فولادی مورد استفاده در تایر رادیال) در استان اشاره کرد و افزود: در این راستا اتصال سرمایههای مردمی در کنار اعلام آمادگی شرکتهای سرمایهگذاری امید میتواند این پروژه را به سرانجام برساند.
وی در رابطه با رایزینی ها با کشور افغانستان برای بازگشایی مرز یزدان، تصریح کرد: قفل مذاکرات برای بازگشایی مرز این است که منافع بازگشایی مرز برای کشور افغانستان نیز تامین شود و این در دستور کار ستاد توسعه خاوران است.
ملانوری در بحث محصولات استراتژیک کشاورزی استان گفت: باید به دنبال مرکزی باشیم که همه تولیدکنندگان را دور هم جمع کند و ارزش واقعی محصول به جیب خود کشاورز برود.
استاندار خراسان جنوبی پیشنهاد داد تا در این راستا تعاونی تولیدکنندگان زرشک، عناب و زعفران در استان راه اندازی شود تا همه تولیدکنندگان عضو باشند و از شروع کاشت تا برداشت، ایجاد واحدهای فرآوری، بستهبندی و صادرات در بازار داخل و خارج کشور را مدیریت کنند و درآمدهای حاصله را تبدیل به ارزش و به کشاورزان برسانند.
نظر شما