«میثم زارع» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در شیروان اظهارداشت: قبلا صنعت مس و آهنگری در این شهرستان رونق خوبی داشت ولی با فوت اساتید این صنایع، عدم آموزش و عدم حمایت از فعالان، این رشته گم و منسوخ شده و دیگر کسی در این شهر برای آموزش این رشته نیست.
مدیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شیروان بیان کرد: پیگیر صنایع منسوخ و گم شده هستیم چرا که به دلیل عدم حمایت های لازم این رشته صنایع دستی به فراموشی سپرده شده و نیاز دارد این صنعت دستی با قدمت بالا رونق بگیرد و شناسانده شود و از سویی به دنبال اساتیدی هستیم که با برگزاری کلاس و دوره های آموزشی مجدد این صنایع رونق بگیرد.
زارع با اشاره به اهمیت صنایع دستی و جایگاه آن در فرهنگ ایران اسلامی عنوان کرد: صنایع دستی، شناسنامه و هویت مردم شیروان است در صورتیکه در جامعه امروز کاربرد صنایع دستی یک اثر هنری است که به صورت تزیینی از آن استفاده می کنند و در زندگی ما تاثیرگذار نیست و مردم از کارکرد اصلی آن استفاده لازم را نمی کنند.
وی با بیان اینکه استفاده از ظروف مسی به لحاظ بهداشتی هم استاندارد است، افزود: رونق این صنایع اقتصاد و اشتغالزایی بالایی دارد و با وجود اینکه از صنایع قدیمی شهرستان است مردم، مسافران و گردشگران از خرید آن استقبال خوبی خواهند کرد.
به گفته زارع ۳۵۰ نفر از فعالان حوزه صنایع دستی شهرستان شیروان از بیمه برخوردار هستند.
شیروان به عنوان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی هنرمندان زیادی در رشته های مختلف صنایع دستی از جمله گلیم، سفره کردی و سفالگری دارد.
نظر شما