خبرگزاری شبستان- مازندران؛ طرح ملی «ایران قوی» به همت ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در چهار محور «قرآن و سیره اهل بیت(ع)»، «مسجد و گام دوم انقلاب»، «پیشرفت و امید به آینده»، «مقاومت و عزت ایرانی» از هفته دفاع مقدس در زیست بوم جدید کانون های مساجد با عنوان سامانه بچه های مسجد آغاز شده و اجرای آن تا 22 بهمن ماه جاری به پایان خواهد رسید.
از کانون های برتر این طرح کانون فرهنگی هنری «شهدا» شهرک آزادی مسجد باب الحوائج شهرستان تنکابن استان مازندران است که تا کنون موفق به کسب 11800 امتیاز از 20 هزار امتیاز لحاظ شده برای ایران قوی، شده است. در این مجال گفتگویی تفصیلی با «علی عشوری انبارسری» مدیرمسئول این کانون و رابط فهما شهرستان ترتیب دادیم که بدین شرح است.
«علی عشوری انبارسری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، ضمن معرفی کانون فرهنگی هنری شهدا شهرک آزادی مسجد باب الحوائج شهرستان تنکابن ، گفت: این کانون از سال ۱۳۹۵ تاسیس و با حدود ۳۵ عضو شروع بهکار کرد، در حال حاضر ۶۲ عضو دارد که ۱۰ نفر از این اعضا فعال هستند و بقیه بهصورت پراکنده کمک میکنند.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری شهدا شهرک آزادی مسجد باب الحوائج شهرستان تنکابن با اشاره به برنامههایی در خصوص جذب مخاطب، افزود: با توجه به اینکه افراد برای انجام فعالیتهای داخل مسجد کمحوصله هستند این موضوع با اعضای هیات امنا در میان گذاشته شد، روی همین محور توانستیم کلیه جوانان و نوجوان را به سمت مسجد هدایت کنیم و تمام امورات را به دست جوانان کم سن و سال بسپاریم که باعث ایجاد انگیره شود.
عشوری به اطعام دهی در مناسبت های مختلف به همراه تهیه و توزیع بسته های معیشتی برای نیازمندان اشاره کرد و ادامه داد: بر همین اساس روز به روز بر تعداد جوانان افزده شد، تا جایی که سال گذشته بهعنوان یکی از بهترین مساجد غرب استان انتخاب شدیم و تقدیرنامه دریافت کردیم، وقتی نوجوانان وارد مسجد میشوند در چهارچوب کانون فرهنگی هنری فعالیت میکنند.
وی در پاسخ به این سوال که عمده فعالیتهای این کانون در کدام حوزه و ویژه چه گروه سنی است، گفت: مراسم ها از قبیل ولادت و شهادت ائمه معصومین(ع) و... در این کانون همان متعارف مساجد است با این تفاوت که تمام امورات توسط نوجوانان انجام میشود محفل انس با قرآن بهطور شهرستانی برگزار و بازخورد خوبی دارد، ما روی جشنها و ولادتها متمرکز شده و مراسم های باشکوهی برگزار میکنیم.
عشوری درپاسخ به اینکه کانون شهدا در شهر توریستی واقع شده و آیا برنامه ای برای گردشگران و مسافران دارند، اظهار کرد: ما هر ساله ماه رمضان مراسم با شکوه برگزار میکنیم، تصمیم گرفتیم با همکاری کانون بسیج ولادت ائمه معصومین(ع) جشنهای خوبی برگزار کنیم تا اهالی جذب مسجد شوند، مسجد ما در ورودی جاده اصلی شهرستان قرار دارد به دریا متصل است، در مسیر تردد توریست فضای باز و گسترده داریم. و تلاش می کنیم با برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری، فرهنگ این منطقه را به مسافران معرفی کنیم.
وی درپاسخ به اینکه آیا برای نوجوانان و جوانان برنامه شاخصی دارید، خاطرنشان کرد: عمده فعالیت و برنامههای ما تفریحی و ورزشی در کنار برنامههای روتین مذهبی است، سعی کردیم فضای ورزشی خوبی همچون کوهنوردی و اردوهای تربیتی را برای نوجوانان و جوانان در کنار بحثهای ادعیهخوانی برپا کنیم، چرا که حضور در مسجد بهتنهایی هیجان و انگیره نمیآورد.
عشوری اذعان کرد: توانستیم جوانان را به این سمت بیاوریم و پس از مدتی خودشان جایگاهشان را پیدا کنند، زمین چندمنظوره ایجاد کردیم و برای بچهها از طریق سازمانهای دست اندرکار کمک و تجهیزات ورزشی گرفتیم در اختیار نوجوانان قرار دادیم تا جذب مسجد شوند، از طرفی پدرو مادرها هم حضور پیدا کرده حمایت های مالی کردند.
وی با اشاره به اینکه برای جوانان و نوجوانان بحث فضای مجازی مطرح است، گفت: بر همین اساس با توجه به اینکه رابط فهما در شهرستان تنکابن هستم زمینه حضور فعال کانون های فرهنگی هنری این شهرستان را در محور سامانه بچههای مسجد ایجاد کردم و بچههای مساجد منطقه توانستند مجوزات خوبی را ثبت کنند، آموزش ارائه و رفع مشکل شد، الان روشهای سنتی منسوخ شد و جوابگوی نوجوانان و جوانان امروزی نیست، همه دوست دارند در سریعترین زمان بیشترین خروجی را دریافت کنند.
عشوری درپاسخ به اینکه برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در کانون فرهنگی هنری شهدا چه می کنید، یادآور شد: در بخش اقتصاد مقاومتی با کمبود بودجه مواجه شدیم، با دوستان صحبت کردیم کسب و کاری که راه انداختیم، داروهای طب سنتی را با همکاری سپاه شهرستان و با مشارکت پزشک طب سنتی بهصورت مجازی عرضه می کنیم و درآمدزایی برای کانون و سه نفر از اعضای این کانون ایجاد شد.
وی درخصوص اهمیت فعالیت کتابخوانی در مساجد، بیان کرد: متاسفانه کتابخانه مناسبی در اختیار نداریم؛ کتابخانه کانون شهدا محدود به یک قفسسه با چند کتاب است، اکنون فضایی در حال ساخت داریم برای تجهیز سختافزار و فضا اقدامات در دست اجرا است، تا اواسط سال آینده آماده خواهد شد و در اختیار نوجوانان و جوانان قرار میگیرد تا برای تبادلنظر و مطالعه فضای کافی داشته باشیم.
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری شهدا شهرک آزادی مسجد باب الحوائج شهرستان تنکابن در پاسخ به اینکه این کانون در بحث ایران قوی چه کرده و چه جایگاهی در بین کانون های مساجد استان و کشور دارد، به فعالیت های این کانون در خصوص طرح ملی ایران قوی اشاره و تصریح کرد: در طرح ایران قوی حدود ۵ نفر از اعضای کانون شهدا پای کار بودند، توانستیم حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ امتیاز را کسب کرده که جزو نفرات اول جدول شده و در کشور رتبه ۸۴ را کسب کنیم تا اگر خدا بخواهد یک سری فعالیتها ثبت شود.
وی در پاسخ به اینکه رابط فهمای استان مازندران است و برای تحقق وظایف محوله چه کرده و وضعیت شهرستان تابعه خود را چگونه ارزیابی می کند، اظهار کرد: بنده رابط فهما در شهرستان هستم و حدود ۲۳ کانون زیر مجموعه داریم، با ۲۰ کانون ارتباط گرفتیم، برای ۱۱ کانون مجوز الکترونیکی ثبت شد، امتیاز اکثرشان را به بالای ۵ هزار رساندیم ۱۱ جلسه با مدیران کانون بهصورت نفر به نفر برگزار کردیم، به مدیران آموزش میدهیم که چطور امتیازگیری کنند و چند نفر فعال را پیدا کنند تا امتیازها افزایش پیدا کند.
عشوری گفت: شبی دو ساعت برای کانون های تحت پوشش وقت برای برگزاری جلسات آنلاین آموزشی پیرو رفع مشکل تخصیص میدهیم، مشکلی که در منطقه تنکابن، رامسر و عباس آباد به عنوان سه شهرستان پایانی استان داریم این است که نگاه خوبی از طرف نهادها صورت نمیگیرد ولی ما تصمیم گرفتیم به این موضوع دامن نزنیم و فعالیتها را انجام دهیم.
وی اضافه کرد: مدیران ما از کمبود سرانه، کمتوجهی و عدم ارتباط گلایه دارند ارتباط ستاد با مدیران کم است و انتظار میرود این بحث تقویت شود چرا که این افراد فی سبیل الله کار میکنند و نیاز به تشویق و ایجاد انگیزه دارند، برخی طی سه سال هیچ تماسی از ستاد ندارند، موضوعات مستلزم پیگیری و ارتباطگیری است.
عشوری اذعان کرد: مشکل دوم نحوه کار کردن با سامانه بچههای مسجد است که متاسفانه مدیرانی که دارای سنین بالاتری هستند کار کردن با سامانه برایشان سخت بوده و نیاز به آموزش دارند باید توجه شود البته چیزی از امورات فرهنگی کم نشده است.
نظر شما