به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی بابایی کارنامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (14بهمن)مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰گفت: مجلس یازدهم را به گونهای آغاز کردیم که موظف شدیم در مورد همه چیز به مردم پاسخ دهیم. نقطه عطف این پاسخگویی در همین بودجه ۱۴۰۰ است. بودجه ۱۴۰۰ با فضایی هیجانی وارد مجلس شورای اسلامی شد. اعداد و ارقام این بودجه اتکاء به نفت را کاهش نمیدهد. افزایش شفافیت منابع، وابستگی و انضباط شرکتها که منشا فساد است و همچنین کاهش رانت و فساد نیز در بودجه دیده نمیشود.
نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در لایحه بودجه 1400 به تولید توجهی نشده است اظهار داشت: از جمله بخش های که در لایحه بودجه مورد بی توجهی قرار گرفته است بحث سلامت و فرهنگ است ،بهبود شاخص عدالت و محرومیت زدایی و اصلاح حقوق و دستمزد در لایحه دیده نشده است و باید بگویم که در سال ۱۴۰۰ با کسری بودجه مواجه خواهیم شد، چرا که تراز عملیاتی این بودجه افزایش پیدا نکرده است این یعنی در سال ۱۴۰۰ نقدینگی بیشتر و تورم بیشتری را تجربه خواهیم کرد.
وی با اشاره به تاثیر بودجه سال ۱۴۰۰ بر اقشار ضعیف ادامه داد: قرار بر این بود یارانهها سبد هزینه بخشهای عادی پذیر جامعه را کاهش دهد و سفره آنها را پهنتر کند ولی بودجه ۱۴۰۰ سفره افراد عادی پذیر را کوچکتر خواهد کرد. مخالفت من با این بودجه به این علت است که مردمی را که به مجلس انقلابی امید بستهاند راضی نمیکند.
همچنین در ادامه کمال علیپور خنکداری در مخالفت با کلیات لایحه بودجه با اشاره به شرایط سال آینده کشور ،گفت: ما باید لایحه بودجه ای مصوب کنیم که تامین کننده آرامش در کشور باشد،امروز که دارای ارز ۴۲۰۰ تومانی هستیم شاهد مشکلات و این تورم هستیم، چه کسی می تواند تضمین کند که اگر قیمت دلار را به ۱۷/۵۰۰ افزایش دهیم شاهد کاهش قیمت ها خواهیم بود؟
نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سال آینده باید در جهت تزریق آرامش به جامعه تلاش کنیم گفت: ما باید تلاش کنیم که مردم با آرامش به پای صندوق رای بیایند، با پاک کردن صورت مسئله و افزایش قیمت ارز در حال ایجاد شرایطی هستیم که در سال آینده با تورم ۴۰۰ برابری روبه رو شویم، ما در مجلس حق نظارت داریم و باید اینگونه موارد را کنترل کنیم.
وی تصریح کرد: در بودجه ای که کمیسیون تلفیق ارائه می دهد ۸۴۱ هزار میلیارد به هزار و ۲۰۰ هزارمیلیارد میرسد ولی در تملک دارایی و امور عمرانی صرفا دو هزارمیلیارد تومان اضافه شده است، آیا در این حوزه مشکلی نداریم؟ می شود امور عمرانی کشور را تعطیل کنیم؟ اگر قرار است کشور سازنده و روبه توسعه باشیم باید به زیرساخت های کشور و امور عمرانی توجه کنیم.
نظر شما