به گزارش خبرگزاری شبستان، «محمدحسین ایمانی خوشخو» در ابتدای این جلسه با اشاره به اهمیت رواج اقتصاد فرهنگ در سازمانهای دولتی و خصوصی کشور گفت: ما در این مجموعه میخواهیم آنچه که در این چهل ساله نخست نظام مبارک جمهوری اسلامی مغفول مانده بود را مورد توجه قرار دهیم. در حقیقت فرهنگ و هنر مولفهای بوده است که همیشه به عنوان مصرفکننده شناخته میشده اما هدف از تاسیس پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی تبدیل شدن فرهنگ به یک مولد درآمدزا در کشور است.
وی افزود: توجه به این موضوع خوشبختانه در معاونت علمی ریاست جمهوری وجود دارد و آقای کرمی نسبت به این امر توجه خاصی دارد. نزدیک به سه سال است که از تشکیل نخستین پارک علم و فلسفه خاوری در زمینه فرهنگ و صنایع فرهنگی میگذرد که خوشبختانه جهاد دانشگاهی هر مولفهای به هر دلیلی در کشور مغفول میماند سراغ آن رفته و خوشبختانه توانستیم به جایگاه بالایی برسیم.
به گفته ایمانی خوشخو، بسیاری از کسانی که در این مجموعه حضور دارند نگاه اقتصادی و خلاقانهای به فرهنگ داشته و هدف ما این است واژه صنایع فرهنگی تداعیکننده اقتصاد فرهنگی در کشور شود.
در ادامه این مراسم حمیدرضا طیبی با اشاره به نگرش جهاد دانشگاهی در تجاریسازی فرهنگ و صنایع فرهنگی گفت: همواره یکی از وظایف خود را در جهاد دانشگاهی تولید علم و فناوری در همه حوزهها میدانیم و خوشبختانه مشکلی از این جهت که پای به پای دنیا گام برداریم نداریم. ما در بحث تولید قطعات صنعتی که چندان صرفه اقتصادی ندارند نمیتوانیم برنامه مدیریت برای تولید داخلی و بومی کردن آن داشته باشیم و در هر صورت باید وابسته باشیم اما از آنجایی که صنایع فرهنگی ریشه در تاریخ این کشور دارد و متعلق به بوم کشورمان است، ظرفیت آن را دارد که تبدیل به یکی از پایههای اقتصادی کشور شود.
وی ادامه داد: ما هیچگاه در توسعه صنایع فرهنگی وابستگی نخواهیم داشت و خوشبختانه مصرف کننده آن همه مردم در سراسر دنیا هستند. بنابراین میتوان با یک برنامه حساب شده به بازدهی مطمئنی رسید، به اعتقاد من مجموعه پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی میتواند خدمت بزرگی به فرهنگ کشور کند.
نظر شما