به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام«حسین هاشمینژاد» شامگاه جمعه به مناسبت ولادت امام محمدباقر(ع) در مسجد جامع غدیر به سخنرانی پرداخت و درباره تقوا از نگاه امام باقر(ع)، گفت: حضرت فرمودند به خدا قسم شیعه ما نیستند مگر کسی که از خدا بترسد و مطیع خدا باشد.
وی افزود: لغت تقوا که زیاد شنیده میشود ۱۷ مرتبه در قرآن مستقیم ذکر شده است، در نهجالبلاغه هم فرمایشات امیرمومنان امام علی(ع) با توصیه به تقوا آغاز میشود.
استاد حوزه علمیه درباره معنای تقوا از نظر امیرمومنان امام علی(ع) عنوان کرد: حضرت در معنای تقوا فرمایش جامعی را بیان کردند و فرمودند تقوا آنچیزی است که اگر اعمال شما در یک طبق محضر مردم گذاشته شود شما به خاطر آن خجالت زده نشوید.
حجتالاسلام هاشمینژاد با اشاره به روایت دیگری از حضرت ادامه داد: اگر پردهها را کنار بزنند شما جسدهای یکدیگر را دفن نمیکنید به واسطه اینکه شما بسیار گناهکار هستید.
وی با استناد به روایتی از امام رضا(ع) اظهار کرد: حضرت فرمودند به صورت ذریه پیامبر(ص) نگاه کنید عبادت و کفاره گناهان شما است، به صورت عالم ربانی نگاه کردن هم عبادت است.
استاد حوزه علمیه با اشاره به معنای دیگری از تقوا، گفت: تقوا همچون مسیری پر از خار است که باید بسیار با احتیاط از آن عبور کرد و از هر گناه حتی گناه کوچک ترسید.
حجتالاسلام هاشمینژاد با استناد به روایت دیگری از امام رضا(ع) عنوان کرد: حضرت میفرمایند «از گناهان کوچک بپرهیزید زیرا به مرور مسیر را به سوی انجام گناهان بزرگ باز میکند»، با انجام یک گناه کوچک نفس لوامه در ابتدا انسان را سرزنش میکند اگر انسان به آن اهمیت نداده و به کار خود ادامه دهد به مرور بر انجام گناه عادت میکند و آن را کوچک حساب کرده و به گناهان بزرگ هم سوق داده میشود.
وی با بیان اینکه از گناهان کوچک پرهیز کنید تا به تقوا دست پیدا کنید، اظهار کرد: متاسفانه امروز در جامعه ما قبح گناه شکسته شده است. شیعه واقعی با پرهیز از گناه با احیای امر اهلبیت(ع) میپردازد احیای امر اهلبیت(ع) بسیار ارزش دارد.
استاد حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: عنان کره زمین در دست اهلبیت(ع) است، خداوند به آنها قدرت داده هر کاری در عالم اراده کنند انجام دهند. امروز کره زمین در مشت امام زمان(عج) قرار دارد به عنوان شیعه با رعایت تقوا امر ایشان را احیا کنیم.
نظر شما