فرش‌بافی به عنوان یک شغل و منبع درآمد در کردستان تقویت شود

جعفری اظهار داشت: باید فرش‌بافی را به عنوان یک شغل و منبع درآمد مردم کردستان تقویت کنیم و با عبور از دوران سنتی، همگام با رویکردهای جدید بازارهای جهانی پیش برویم.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، خالد جعفری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان (۲۶ بهمن ماه) در اولین جلسه کمیته فرش استان با اشاره به سابقه و کیفیت فرش دستباف در کردستان، گفت: در گذشته، فرشبافی نقش بسزایی در درآمد خانواده‌ها داشته اما امروز برخی دلایل از جمله افزایش سطح تحصیلات و افزایش توقع افراد جامعه، موجب کمرنگ شدن آن شده است.


وی نیاز استان به اشتغال را یادآور شد و افزود: بخش دولتی و خصوصی باید در کنار هم تلاش کنیم فرشبافی را به عنوان یک شغل و منبع درآمد تقویت کنیم و با توجه به افزایش توان و سواد افراد به سمت ارتقاء کیفیت و بازاریابی در سطح جهانی گام برداریم.جعفری خاطرنشان کرد: اتحادیه ها و تعاونی های حوزه فرش می توانند در بحث آموزش، تامین مواد خام و بازاریابی موثر باشند.


معاون اقتصادی استاندار در ادامه تاکید کرد: باید همگام با رویکردهای جدید دنیا پیش برویم و با تقویت تمامی حلقه های فرش از طراحی و رنگرزی تا تولید و بازاریابی، حرکتی جدی در این صنعت ایجاد کنیم.


جعفری همچنین خواستار تلاش برای بهره مندی فرشبافان واقعی از بیمه و یارانه دولت برای حمایت از این قشر، تاکید کرد و افزود: در خصوص تسهیلات بانکی برای بافندگان فرش، هیچ محدودیتی نداریم فقط باید دقت شود این تسهیلات به فعالان واقعی این حوزه تعلق بگیرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر تاکنون فقط صنعت، معدن و تجارت متولی فرش بوده امروز می خواهیم در قالب این کمیته با تمام توان در کنار هم برای ایجاد حرکتی جدی در این حوزه پیش برویم.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه با بیان اینکه حوزه فرش دستباف طی سال‌های اخیر تغییرات بسیاری داشته به طوری که زنجیره تولید فرش در استان تکمیل شده است، بیان کرد: چند سال قبل فراخوانی برای ایجاد یک شهرک تخصصی فرش با همکاری بخش خصوصی منتشر شد که متاسفانه مورد توجه سرمایه گذاران و فعالان این حوزه قرار نگرفت.

 

محمد دره‌وزمی اعلام کرد: متاسفانه هنوز فرهنگ لازم برای توسعه این صنعت در استان ایجاد نشده و تا زمانی که این صنعت مانند گذشته به چرخه خانوارهای کردستانی بازنگردد نمی‌توان توسعه این صنعت را شاهد بود.

 

وی  با بیان اینکه حمایت دولت می‌تواند در توسعه صنعت فرش تاثیر بسیاری داشته باشد، گفت: با پرداخت تسهیلات کم‌بهره از کسانی که به این حوزه ورود کرده می‌توان صنعت فرش دستباف کردستان را متحول کرد.

 

وی اضافه کرد: سال گذشته در بحث اشتغال پایدار روستایی در کردستان 8 میلیارد و 500 میلیون تومان به فرشبافان پرداخت شد و توانست تا حدودی این صنعت را توسعه دهد اما باز هم این میزان کافی نیست.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اعلام کرد: بیمه فرشبافان یکی از مهم‌ترین فاکتورهای توسعه فرشبافی است چرا که موجب امیدآفرینی در میان آنان می‌شود و بدون دغدغه تنها به دنبال هنرآفرینی باشند.

 

کمیته فرش استان‌ها طبق دستورالعمل وزارت کشور در راستای حفظ و ارتقاء جایگاه فرش دستباف در بازارهای جهانی و توسعه صادرات، تشکیل شده است.

کد خبر 1027260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha