افزایش تولید خاویار در گیلان/ سالانه ۴۵ هزار تن ماهی گرم‌آبی در استان تولید می‌شود

مدبری از افزایش تولید خاویار در گیلان خبر داد و گفت: سالانه ۴۵ هزار تن ماهی گرم‌آبی در استان گیلان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «عظیم مدبری» امروز(دوشنبه 27 بهمن) در جلسه بررسی وضعیت صید و فعالیت‌های شیلاتی با بیان اینکه استان گیلان در تولید ماهیان خاویاری، پرورشی و زینتی در کشور پیشرو است اظهار داشت: سالانه 45 هزار تن ماهی گرم‌آبی در استان گیلان تولید و روانه بازار مصرف  می‌شود.

 

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه صید و صیادی و فعالیت‌های شیلاتی همواره یکی از راه‌های امرار معاش مردم بوده است عنوان کرد: از ابتدای فصل سیل امسال تاکنون چهار هزار صیاد پرتلاش گیلان در قالب 49 تعاونی صید پره مشغول صید ماهیان استخوانی از بستر دریای خزر بودند.

 

مدبری از صید 950 تن انواع ماهیان استخوانی توسط صیادان گیلانی در فصل صید امسال خبر داد و تصریح کرد: 37 درصد صید امسال ماهی سفید، 59 درصد کفال و چهار درصد سایر گونه‌ها بوده است و ارزش اقتصادی این میزان صید هم حدود 725 میلیارد ریال برآورد می‌شود.

 

وی دلایل کاهش صید ماهیان استخوانی را برشمرد و با تاکید بر اینکه شیلات برای تکثیر ماهیان برنامه‌ریزی می‌کند گفت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به شرایط مساعد جوی که از 15 اسفند به بعد خواهیم داشت بتوانیم به میزان صید هدفگذاری شده که حدود 2 هزار تن است برسیم.

 

مدیرکل شیلات گیلان یکی از وظایف استراتژیک مجموعه شیلات را حفظ و بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی و خاویاری دریای خزر اعلام کرد و یادآور شد: ما در استان گیلان به دو روش تکثیر طبیعی و تکثیر مصنوعی بازسازی ذخایر ماهیان را در دستور کار خود داریم و سابقه ما در این بخش به 50 سال می‌رسد.

 

مدبری با اشاره به اینکه سالانه حدود 100تا 150 میلیون قطعه انواع بچه ماهیان خاویاری توسط شیلات در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن رهاسازی می‌شود افزود: در چند سال اخیر و با مشارکت جامعه صیادی تکثیر طبیعی را در دستور کار قرار دادیم و در اینجا هم سالانه 10 تا 15 میلیون قطعه بچه ماهی رهاسازی می‌شود.

 

وی از افزایش 25 تا 30 درصدی رهاسازی بچه ماهیان خبر داد و گفت: در سال 99 با وجود همه مشکلات ناشی از شیوع ویروس کرونا و با تلاش همه 175 میلیون قطعه از انواع بچه ماهیان خاویاری و استخوانی در دریای خزر و رودخانه‌های منتهی به آن با هدف بازسازی ذخایر و کمک به سبد صید جامعه صیادی و افزایش درآمد خانوارها رهاسازی شد.

 

مدیرکل شیلات گیلان میزان بازماندگی بچه ماهیان رهاسازی شده در رودخانه‌های آب شیرین را بر اساس مطالعات و تحقیقات شیلات حدود 85 تا 90 درصد اعلام کرد و بیان داشت: طبق مطالعات انجام شده بچه ماهیان وقتی وارد دریای خزر می‌شوند هم بین 5 تا 8 درصد بازماندگی دارند.

 

مدبری یکی از رویکردهای اساسی شیلات را بحث پرورش ماهیان خاویاری اعلام کرد و اضافه کرد: گیلان در پرورش ماهیان خاویاری استانی پیشرو محسوب می‌شود و از 126 مزرعه‌ای که در سطح کشور برای همین منظور ایجاد شده 55 مزرعه در گیلان مستقر است و استان از این حیث هم رتبه نخست را دارد.

 

وی با بیان اینکه گیلان از نظر تولید و تکثیر بچه ماهیان خاویاری در کشور هم پیشتار است اذعان کرد: گیلان نه تنها نیازهای داخلی خودش برای تولید و تکثیر بچه ماهیان خاویاری را پوشش می‌دهد بلکه تامین کننده بچه ماهیان خاویاری در سطح کل کشور است و از نظر پرورش ماهیان خاویاری در رتبه دوم قرار دارد.

 

 مدیرکل شیلات گیلان از تولید چهار تن خاویار در سال 99 در این استان خبر داد و با بیان اینکه این میزان تولید در مقایسه با سال گذشته 80 درصد افزایش داشته است اذعان کرد: تعدادی از مزارع پرورش ماهیان خاویاری گیلان در قالب مشاغل خرد خانگی ایجاد شده‌اند برای همین استان در این حوزه در رتبه دوم کشور قرار گرفته است.

 

مدبری با تاکید بر اینکه گیلان در پرورش ماهیان گرم‌آبی و زینتی هم جزو استان‌های پیشرو کشور محسوب می‌شود اظهار داشت: سالانه 45 هزار تن ماهی گرم‌آبی در گیلان تولید می‌شود از طرفی حدود 5 هزار و 300 مزرعه پرورش ماهیان گرم‌آبی در گیلان دایر است و استان از این نظر در رتبه نخست کشور قرار دارد.

 

وی از وجود 6 مزرعه تکثیر ماهیان گرم‌آبی در استان گیلان خبر داد و با تاکید بر اینکه سالانه 400 میلیون لارو از این مزارع تولید می‌شود خاطرنشان کرد: در بحث ماهیان زینتی هم حدود 25 تا 30 میلیون قطعه ماهی سالانه در گیلان تولید می‌شود و استان از این نظر هم رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.

کد خبر 1027496

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha