به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود عباسی در سومین رویداد بین المللی زنان و صلح، امنیت پایدار که با حضور مهمانهایی از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، فلسطین و افغانستان برگزار شد، گفت: صلح آنگونه که در مقدمه اساسنامه یونسکو آورده شده است در اندیشه بشر شکل میگیرد و برای تحقق آن باید فرهنگسازی و برگزاری نشستهایی از این دست را در دستور کار خود قرار داد.
وی ادامه داد: صلح و حقوق بشر یک روی یک سکه و مبتنی بر کرامت انسانی بشر هستند و در این میان هیچ تفاوتی میان زن و مرد وجود ندارد.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری گفت: هنگامی صلح محقق میشود که ما آن را در جایگاه راستین خود ببینیم. از این رو صلح و حقوق بشر باید محور بسیای از موضوعات ما قرار گیرند. همچنین ۲۰ مهر ۹۹ مصادف با بیست و یکمین سالگرد تصویب قطعنامه ۱۳۲۵ شورای امنیت سندی بینالمللی دربارهٔ زنان و صلح و امنیت است.
وی ادامه داد: این قطعنامه تلاشها و رهبر زنان برای پیشگیری از مخاصمات و حفظ صلح و حل مخاصمات را به رسمیت میشناسد. اجرای اولویتهای زنان صلح و امنیت یک تعهد مهم سیاسی در ابتکار سازمان ملل متحد در جهت اقدام برای حفظ صلح است.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری همچنین ادامه داد: این اقدام ضرورت مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان در فرآیند صلح و راه حلها سیاسی برای برقراری صلح و رشد دستاوردهای پایدار صلح را تایید میکند.
وی افزود: با وجود اینکه طی سالها دستاوردهای متعددی در زمینه مشارکت زنان چه به عنوان صلح بان و چه به عنوان رهبر کشور طی فرآیندهای صلح و سیاست تحقق یافته اما همچنان پس از گذشت ۲۰ سال و تصویب ۱۰ قطعنامه دیگر در این راستا روشن است باید کارهای بیشتری نیز انجام گیرد.
عباسی با بیان اینکه صلح و برابری و ساخت جهانی پایدارتر بسیار ضروری است، افزود: زنان حتی در فرآیند صلح، سیاست و امنیت تاثیرگذارند و اینها شرایط لازم است و نه کافی. در حمایتهای انجام شده کیفیت تحت الشعاع کمیت قرار گرفته و زن بودن زنان موجب فراموشی انسان بودن آنها قرار گرفته. در بیشتر اسناد حقوق بشری به موضوع فطری و خدادادی زنان در خانواده و تفاوت نهاد خانواده با دیگر نهادهای قراردادی توجه نشده و اصولا به حقوق فردی توجه شده است.
وی ادامه داد: در دهههای اخیر از سوی سازمانهای بین المل توجه فراوانی به مسائل زنان شده است. محور این توجه به اسناد بینالمللی نظیر کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان است. میتوان گفت در عصر حاضر زنانِ کشورهای در حال توسعه به ویژه زنان خاورمیانه علاوه بر خشونتها و تبعیضهایی که سالیان سال با آنها درگیر بودند اکنون با گسترش جنگهای تروریستی با معضلات جدیدتری مواجهاند که نگرانی جامعه بینالملل را به همراه داشته است.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری تصریح کرد: در راستای این موضوع به ویژه جوامع سنتی نظیر اغلب کشورهای خاورمیانه که خشونت و تبعیض به صورت آموزههای رفتاری و الگوهای جامعه پذیری از نسلی به نسل بعد منتقل شده نمیتوان به راحتی بر روی هنجارها اثر گذاشت.
وی افزود: در این راستا شاهد تحول اسناد بینالمللی به و تصویب اسنادی با هدف اصلاح قوانین در جهت رفع انواع تبعیضهای جنسیتی و تحقق برابر یهستیم.
عباسی به بیان پیشنهاداتی در سطح بین الملل و ملی برای تحقق صلح و عدالت جنسیتی پرداخت و گفت: در سطح بین المللی جهت رفع مشکلات اجرای وظایف کمیته منع تبعیض باید منابع مالی بیشتری در حوزههای متفاوت نظیر دبیرخانه مستقل، آژانسهای تخصصی و پرسنل اختصاص یابد. همچنین در اسناد بین المللی حقوق بشر، توجهی به خانواده در راستای خشونت علیه زنان نشده است و لازم است به خشونتهای خانگی علیه زنان به عنوان یکی از چالشهای حقوق بشر اسلامی معاصر توجه شود.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری افزود: باید در سطح ملی دولتها تمام اهتمام خود جهت اجرایی کردن تعهد خود و تمام اندیشههلی برتری یکی از جنسیتها گام بردارند و تلاشهای خود را بر اصلاح الگوی اجتماعی و فرهنگی معطوف کنند، همچنین دولتها برای مقابله علیه محدودیتهای سنتی و تاریخی باید مشارکت سیاسی زنان در تمامی زمینهها را افزایش دهند.
عباسی همچنین گفت: رهبران زن برای حل مشکلات و مخاصمات برقراری مذاکرات غیر رسمی صلح در سطح منطقهای، بین المللی و ملی ادامه میدهند و قانون به حمایت سیاسی جهت تحقق مشارکت کامل زنان در فرآیند صلح و سیاست اقدام میکند اما همچنان زنان عمدتا در حاشیه روندهای صلح رسمی قرار میگیرند.
وی افزود: در عصر حاضر زنان در دو راهی تاریخی قرار دارند؛ یا دستاوردهای حقوق زنان در صلح را از دست میدهند و یا برابرتر و پایدارتر و مقاومتر در راستای صلحی پایدار و فراگیر طاهر خواهند شد، که قطعا زنان با همت بلند خود راه دوم را بر میگزینند. اطمینان از مشارکت برابر زنان در تمام حوزهها برای صلح و برابری پایدار ضروری است.
نظر شما