به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «گفتگوی سیاسی» رادیو گفت وگو با موضوع لغو اجرای پروتکل الحاقی در برجام در سوم اسفند سال جاری و با حضور دکتر محسن جلیلوند، استاد دانشگاه به روی آنتن رفت.
محسن جلیلوند با انتقاد از سیاست برخی از مسئولین کشور در خصوص گره زدن همه مشکلات کشور به برجام گفت: مهمترین راهبرد آمریکا در قرن 21 و از زمان اشغال افغانستان، حفظ امنیت اسرائیل است و در تمام این مدت کشورهایی که در خط مقدم منطقه، با اسرائیل وارد چالش می شدند را از صف خارج کرد.
وی به جنبه های اقتصادی حضور آمریکا در منطقه اشاره و بیان کرد: آمریکا به نفت شِل دست پیدا کرده است اما از سوی دیگر چین و هند و قدرت های دیگر جهان به نفت خاورمیانه محتاج هستند و مدیریت تولید و صادرات نفت برای آمریکا خیلی اهمیت دارد.
این استاد دانشگاه در خصوص جنبه های سیاسی فعالیت آمریکا در غرب آسیا هم اظهار کرد: آمریکایی ها به بی ثباتی در کشورهای منطقه علاقه مند هستند و تنها کشور ثبات ساز در منطقه ایران محسوب می شود و این مسئله برای آمریکایی ها ناخوشایند است.
وی در ادامه به موضوع هسته ای ایران اشاره و یادآور شد: برنامه هسته ای ایران قبل از جمهوری اسلامی ایران آغاز شده بود اما برای آمریکا اهمیت ندارد که فعالیت هسته ای ایران صلح آمیز یا غیر صلح آمیز است؛ آنچه اهمیت دارد تغییر موازنه قدرت است. در حال حاضر در خاورمیانه در موازنه تهدید قرار داریم، یعنی کارت هایی که در دست ایران قرار دارد با کارت هایی که در دست اسرائیل و آمریکا قرار دارد، تقریباً برابر است.
جلیلوند چالش آمریکا با ایران را استراتژیک دانست و عنوان کرد: در این چالش تفاوتی نمی کند دموکرات ها یا جمهوری خواهان روی کار باشند و آنچه دموکرات ها در خصوص مسئله هسته ای ایران مطرح می کنند همان حرف های پمپئو و ترامپ است و تنها لحن آن متفاوت است.
وی به موضع فرانسه در مسائل هسته ای ایران اشاره و بیان کرد: این کشور معمولاً نقش پلیس خوب و پلیس بد را بازی می کند. در مسائل دیپلماتیک وقتی قصد دارند یک کاری را انجام دهند، حداکثرها را هدف قرار می دهند تا در حداقل ها توافق صورت بگیرد. فرانسه و به طور کل اروپا نقشه واسطه گری و معامله گری را دارد و در این میآیند خواسته های حداکثری آمریکا و ایران را به یکدیگر نزدیک کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر کار به جنگ و درگیری برسد، اروپایی ها دچار مشکلات زیادی می شود زیرا در حمله داعش، اروپا با سیل مهاجرین سوری و عراقی روبرو شدند به طوری که آلمان ناچار شد یک میلیون نفر پناهنده سوری را بپذیرد. دومین مشکلی که در پی یک جنگ به وجود می آید، مورد تهدید واقع شدن منابع انرژی است.
نظر شما