طرح‌های مربوط به احداث و بهره‌برداری  از مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی تدوین و عملیاتی شود

مهدیان گفت: هت توسعه نمازخانه های بین‌راهی درسراسرکشور پیشنهادکریم دربرنامه‌های پنج ساله ششم و هفتم پیشنهادهای راهبردی ارائه وبا تدوین سند بالادستی فرایند اجرای طرح‌های مربوط به احداث وبهره‌برداری ازمساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی تدوین عملیاتی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد اقامه نماز کشور، «سیدعلی مهدیان» در نشست مشترک ستاد اقامه نماز کشور با سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در با بیان اهمیت مدیریت ، ساماندهی و بهسازی مساجد و نمازخانه های بین راهی گفت: از مدیران، کارشناسان و دست‌اندرکاران این بخش در هر دو سازمان نظرسنجی به عمل آمد و پیشنهادها و راهکارهای اجرایی، دریافت و جمع‌بندی شده است که د ر پیش‌‌نویس تفاهم‌نامه همکاری میان دو سازمان مدنظر قرار گرفته و ثبت می‌شود.

 

معاون برنامه‌ریزی، نظارت و ارزیابی ستاد اقامه نماز کشور افزود : به منظور تسریع و تسهیل در احداث و بهره برداری از مساجد و نمازخانه های بین راهی از سوی وزارت کشور بسترهای قانونی فراهم شده است که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای می‌تواند با تعامل و همکاری با این وزارت و سایر دستگاههای اجرایی در استانها از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری نماید.

 

مهدیان با تاکید بر اهمیت دسترسی عموم مردم و کاربران جاده‌ای به اطلاعات مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی و نوع خدمات قابل ارائه افزود: با توجه به راه اندازی اپلیکیشن مجتمع های خدماتی رفاهی بین راهی و سامانه اطلاع رسانی ۱۴۱ در سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای پیشنهاد می شود امکان افزودن سایر اطلاعات مورد نیاز مردم با توسعه و تکمیل این سامانه ها فراهم شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین ناصری مشاور ریاست سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در امور فرهنگی و رئیس ستاد اقامه نماز، گزارشی از عملکرد این ستاد در سازمان ارائه کرد و افزود: کارکنان سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای و رانندگان تلاشگر بخش حمل و نقل جاده‌ای در ایام شیوع ویروس کرونا فعالیت های شبانه روزی داشتند که جای تقدیر و تشکر دارد.

 

وی جهت ارتقای برنامه‌های شورای فرهنگی و توسعه نمازخانه های بین‌راهی در سراسر کشور پیشنهاد کرد در برنامه‌های پنج ساله ششم و هفتم پیشنهادهای راهبردی ارائه و با تدوین سند بالادستی فرایند اجرای طرح‌های مربوط به احداث، بهره‌برداری و نگهداری از مساجد و نمازخانه‌های بین‌راهی تدوین و عملیاتی شود.

 

براساس این گزارش خداداد مقبلی معاون فنی و اجرایی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با حضور در این نشست گزارشی از طرح‌های در دست اقدام ساخت و بهره‌برداری از مجتمع‌های خدماتی رفاهی و نمازخانه‌های بین‌راهی ارائه کرد و افزود: در حال حاضر ۸۴۶ مجتمع خدماتی رفاهی بین‌راهی در شبکه راه‌های کشور فعالیت دارند، ۵۰۵ مجتمع در دست ساخت بوده و ۸۶۳ مجتمع نیز در مرحله استعلام هستند.

 

وی افزود: به برکت نام امیرالمومنین (ع ) پروژه احداث ۱۱۰ نمازخانه بین‌راهی به تصویب رسیده است که عملیات اجرایی تعدادی از این نمازخانه‌ها و آغاز شده و تا سال آینده ادامه دارد.

 

این گزارش حاکی است حمیدرضا شهرکی ثانوی مدیرکل دفتر امور سرمایه‌گذاری و نظارت بر بهره‌برداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گزارشی از وضعیت توزیع و پراکنش مجتمع‌های خدماتی رفاهی در سطح شبکه راه‌ها بیان کرد و افزود: طرح تفصیلی مکانیابی مجتمع‌های خدماتی رفاهی بین‌راهی از سال ۹۴ در دستور کار قرار گرفته و در سال ۹۸ به پایان رسیده است. تعداد ۴۹۷ نقطه جهت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تایید و شناسایی شده است است.

 

وی با استقبال از کمک‌های خیرین برای مشارکت در طرح‌های احداث و بهره‌برداری از مجتمع های خدماتی رفاهی و مساجد افزود: احداث پل‌های عابر پیاده نیز یکی از اقداماتی است که علاوه بر حفظ جان عابران و نمازگزاران از اجر معنوی و ثواب اخروی برای خیرین برخوردار است.

 

بابک طالبی مدیرکل دفتر فنی و امور پیمان‌ها نیز اظهار داشت: باتوجه به ضرورت ارائه خدمات به کاربران جاده‌ای و رانندگان و مسافران در نقاطی که کمتر مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته است، احداث ۱۱۰ باب نمازخانه‌ در نزدیکی راهدارخانه‌ها، به متراژ ۱۱۰ مترمربع در دستور کار قرار گرفته است که طرح و نماد این ساختمان‌ها تهیه شده که تا پایان سال در ۱۶ استان و در سال ۱۴۰۰ در مابقی مراکز استان بهره‌برداری از این نمازخانه‌ها آغاز می‌شود و در این زمینه لازم است ستاد اقامه نماز، همکاری و هماهنگی مورد نیاز را با دستگاه‌های ذی‌ربط انجام دهد.

 

براساس این گزارش منصور فخاران مشاور ریاست و مدیر روابط‌عمومی سازمان نیز با اشاره به اهمیت و ضرورت ارتباط با کاربران جاده‌ای و مخاطبان عام و خاص سازمان، از آمادگی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای برای تعامل و هم‌افزایی با ستاد اقامه نماز در حوزه اطلاع‌رسانی به مخاطبان و امر فرهنگ‌سازی و همچنین تولید محتوای مؤثر و انتشار محتوا تولیدی خبر داد.

وی با اشاره به امکانات پیش‌بینی شده توسط سازمان در زمینه اطلاع‌رسانی اماکن، خدمات و موقعیت مجتمع‌های خدماتی رفاهی و نمازخانه‌ها اظهار داشت: باتوجه به تنوع اطلاعاتی که در سامانه‌های اطلاع‌رسانی مرکز مدیریت اطلاعات راه‌ها و حمل و نقل جاده‌ای و اپلیکیشن مجتمع‌های خدماتی – رفاهی وجود دارد، سازمان‌راهداری و حمل و نقل جاده‌ا‌ی در صورت فراهم شدن بستر و ظرفیت‌های اطلاع‌رسانی لازم، اطلاعات مذکور را جهت سهولت دسترسی مخاطبان در اختیار ستاد اقامه نماز قرار خواهد داد.

 

بر مبنای این گزارش علی‌اکبر آشوری مدیر مرکز مدیریت اطلاعات راهها و حمل و نقل جاده‌ای ضمن تشریح امکانات موجود در سامانه‌های این مرکز در زمینه دسترسی به مجتمع‌‌های خدماتی رفاهی و نمازخانه‌های بین راهی خاطرنشان کرد: باتوجه به امکانات موجود در سامانه‌های این مرکز در زمینه اطلاع‌یابی و اطلاع‌رسانی و تعامل با دفاتر ستادی و ادارات کل استانی، در صورت ثبت شکایت از سوی هموطنان از طریق سامانه‌های این مرکز، مراتب به دفاتر تخصصی جهت رسیدگی ارسال می‌شود.

 

علیرضا سلیمانی مدیرکل مرکز آموزش شهید تفویضی سازمان نیز گفت: باتوجه به جامعه مخاطبان و شرایط آنها و اماکن در اختیار از قبیل پایانه‌های بار، مسافر و پایانه‌های مرزی و تیرپارک‌ها، باید برنامه‌ریزی لازم برای ترویج و اقامه فریضه نماز و ارائه آموزش‌های لازم به مخاطبان انجام شود.

 

 

 

کد خبر 1028073

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha