لیله الرغائب «بهشت اجابت»/ بی واسطه از خدا بخواهید

لیله الرغائب شبی است که خدا بی بهانه می بخشد و فرصتی برای انسان است که با خلوص نیت دست خود را پیش درگاه الهی بالا بیاورد و بی واسطه تعجیل در فرج امام زمان(عج)، سلامتی؛ عاقبت بخیری و ریشه کن شدن ویروس منحوس کرونا را طلب کند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ شب اولین جمعه ماه مبارک رجب به نام شب آرزوها یا لیله الرغائب نام گذاری شده است. این شب فرصتی است تا انسان آرزوهایش را از خداوند طلب کند و «اجابت» جایزه کسی است که از این شب استفاده کند.

 

در لیله الرغائب خداوند متعال می فرماید ای بشر تو را به آرزوهایت می رسانم؛ آن هایی که به خدا ایمان دارند آرزوهایشان را در این شب از خدا می گیرند و کسانی که باور ندارند دست خالی از این شب رد می شوند و امیدوارم خدای متعال این باور را به ما بدهد تا از این شب ها نهایت استفاده را داشته باشیم.

 

لیله الرغائب امسال تفاوت بسیاری با سال های قبل دارد چرا که ویروس منحوس کرونا این توفیق را از مسلمانان گرفته است که در کنار یکدیگر به اقامه نماز این شب بپردازند. امسال دل همه مردم به خاطر این ویروس منحوس گرفته است و از این وضعیت همه مردم جهان خسته شده اند.

 

امسال شب آرزوها در کنار دعا برای سلامتی و تعجیل فرج امام زمان(عج) شاید آرزوی همه مسلمانان این باشد که بساط این ویروس منحوس برچیده شود و دوباره بوی شادی و نشاط و صمیمیت و برادری در جامعه بپیچد و دیگر شاهد مرگ عزیزانمان به خاطر ابتلا به این کوچکترین ذره جهان نباشیم.

 

در لیله الرغائب زمین خاکی مملو از فرشتگانی می شود که از آسمان سرازیر شده اند و مسئول بردن نیت های پاک بندگان به سمت خداوند هستند؛ بنابراین علاوه بر به جا آوردن اعمال این شب، فرصت و امکان طلب آرزوهای دست یافتنی و به حق را نمی شود از دست داد.

 

 

اعمال و فضیلت لیله الرغائب

در روایات برای لیله الرغائب اعمال بسیاری معین شده است که از جمله می توان به تاکید بر روزه گرفتن در روز پنجشنبه اول ماه رجب اشاره کرد که ثواب بسیاری بر آن تعیین شده است.

 

خواندن نماز 12 رکعتی بین نماز مغرب و عشا در شب اولین جمعه ماه مبارک رجب نیز از دیگر اعمال شب لیله الرغائب است که در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده‏ مرتبه «سوره توحید» قرائت می شود و هنگام به پایان رسیدن نماز 70 مرتبه دعای شریفه «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ» می خوانیم و سپس به سجده می رویم و ذکر «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» را 70 مرتبه تکرار می کنیم و دوباره سر از سجده بر می داریم و دعای شریفه «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ» را 70 مرتبه بر زبان جاری می کنیم.

 

در پایان باری دیگر به سجده می رویم و 70 مرتبه ذکر شریفه «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» را تکرار می کنیم و بعد از به اتمام رسیدن آن نیاز خود را از خداوند متعال درخواست می کنیم. شاید خداوند متعال به برکت ماه رجب دعاهایمان را استجابت کند.

 

در فضیلت نماز لیله الرغائب پیامبر اکرم(ص) فرموده اند: «هر کسی که نماز را به جا بیاورد خداوند متعال شب اول قبرش ثواب و برکت این نماز را به زیباترین شکل ممکن و با روی درخشان و گشاده و با زبان فصیح به سوی او می فرستد و به آن فرد می گوید:ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی».

 

لیله الرغائب شبی است که در آن بخشش و عطای فراوانی وجود دارد و شب آرزوها، مغفرت و اجابت است و شبی است که فرشتگان الهی به زمین می آیند و نعمت ها و رحمت الهی را به مردم عرضه می کنند.

 

در راستای فرارسیدن لیله الرغائب به سراغ یکی از کارشناسان مذهبی رفتیم تا با فضائل و اعمال و علت نامگذاری این شب بیش از گذشته آشنا شویم.

 

حجت الاسلام «محمدرضا محمدی» امام جمعه طبس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان اظهار کرد: لیله الرغائب به معنای شب آرزوها و امیدها است و در احادیث مکرر آمده است که روز پنجشنبه اول ماه رجب روزه گرفته شود و در شب لیله الرغائب نیز نماز دوازده رکعتی را اقامه کنیم.

 

وی با بیان اینکه ماه رجب به عنوان ماه خداوند نام گذاری شده است، افزود: به همین علت راه ارتباط بندگان به سوی خدواند متعال باید با استغفار باز شود و لیله الرغائب فرصتی ناب برای رسیدن به این راه است.

 

وی در ادامه بیان کرد: هر انسان یک آرزو و امیدی دارد که در این شب می تواند با انجام اعمال مخصوص لیله الرغائب، هر آرزو و درخواستی داشته باشد مورد اجابت قرار گیرد.

 

آیا در آموزه های دین مبین اسلام به بحث آرزو و بیان آن توجه شده است؟ انسان به امید زنده است و امید می تواند انسان را رشد و تکامل و تکاپو بدهد. اسلام دین امید و آرزو است و با امید و آرزو انسان می تواند به اهداف بالا دست ییابد.

 

انسانی که امید دارد تلاش می کند و به دنبال عبادت، کار و اشتغال است. انسانی که امید ندارد فردی افسرده و گوشه گیری است که در انتظار ملک الموت است. اسلام توجه بسیاری به امید و آرزو دارد چرا که امید نشاط و سرزندگی را به جامعه ارمغان می آورد.

 

چرا در دین اسلام برای رسیدن به آروزها ابزار دعا تعیین شده است؟ انسان در برابر قدرت و عظمت خداوند متعال بسیار ناچیز است و اگر دست برتر قدرت خداوند را بالای سر خود ببیند یک توجه بهتر و بیشتری به خداوند خواهد کرد.

 

در این صورت انسان بیشتر به سمت عبادت خواهد رفت و خداوند را حلال همه مشکلات می بیند و این انسان در قالب دعا اگر رابطه خود را با خداوند برقرار کند قطعا رشد، تعالی و تکامل آن بیشتر می شود.

 

در تعالیم اسلامی آمده است که دعا اساس عبادت است و نماز، روزه و قرآن خواندن ما اگر باعث ایجاد ارتباط بین انسان و خداوند نشود بی روح و بی اثر است و با دعا می توانیم خود را به خداوند متعال نزدیک تر کنیم.

 

بهترین دعا در لیله الرغائب چیست؟برای تحقق دعا چه نکاتی باید رعایت شود؟ انسان ها باید صفای باطن برای خود ایجاد کنند و نیت خالص داشته باشند و گوش و زبان خود را پاکیزه کنند و در دعا کردن بخل نورزند و خیر همه مردم را بخواهند و برای حل مشکلات همه مردم دعا کنند.

 

بهترین دعا در شب لیله الرغائب عاقبت بخیری، دین و ایمان و سلامت است و در راس همه دعاها امیدواریم سلامتی و فرج امام زمان(عج) و سلامتی مقام معظم رهبری باشد.

 

لیله الرغائب شب بهشت اجابت نامیده شده به چه معنا است؟ ما اعتقاد داریم که اگر پیامبر گرامی اسلام(ص) حرفی را به زبان می آورند قطعا حرف خداوند متعال است پس هنگامی که می گویند شب لیله الرغائب شب اجابت دعاها و آرزوها و امیدها است قطعا انسان می تواند در این شب خود را به بهشت نعمت الهی نزدیک کند.

 

ثواب شب لیله الرغائب چیست؟ اگر انسان روز آن را روزه بگیرد و شب نماز دوازده رکعتی را به جا بیاورد از تمام گناهان پاک می شود مثل انسانی که تازه از مادر متولد شده است و برای رسیدن به این مووع نیاز به خلوص نیت است.

 

لیله الرغائب یک بدعت یا یک سنت است؟ کتاب های روایی و دعای چند صد ساله در اختیار داریم که به شب لیله الرغائب اشاره شده است و این موضوع سفارش پیامبر گرامی اسلام(ص) و ائمه اطهار (ع) است و مربوط به یک یا سه سال پیش نیست.

 

 

سخن آخر؛

امشب که بین خلق، لیل الرغائب است          دانی چه چیز آرزوى قلب صاحب است

ای کاش روز جمعه که از راه میرسد                دیگر کسی نگوید ارباب (عج) غائب است

                                      

اللهم عجل لولیک الفرج

 

 

کد خبر 1028294

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha