«أین الرجبیون»؛ لیلة‌الرغائب آمد

امشب شبی است که خودخواهی در امواج بلند خداگرایی محو می‌شود، دستهایمان را به سوی آسمان بلند می‌کنیم و آرزوهایمان را یکجا رها می‌کنیم، أین الرجبیون؟ لیلة‌الرغائب آمد، بوستانی بزرگ از رجب المرجب.

خبرگزاری شبستان_صومعه‌سرا، مائده فلاحتکارضیابری: در دین مبین اسلام میان شب‌ها و روزهای سال، ایام و اوقاتی وجود دارند که نسبت به آن‌ها توجّه و تأکید خاصی شده و حتی برای آنها اعمالی نیز آمده است.

 

در این راستا نخستین شب جمعه از ماه پرفضیلت رجب را «لیلة الرّغائب» نامیده‌اند، رسول خدا(ص) من باب فضیلت و برکت ماه رجب در روایتی فرموده‌اند: «از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» نامیدند».

 

علّت اینکه شب جمعه اول ماه رجب را لیلة‌الرغائب نامیده‌اند این است که این شب از اهمیت و فضیلت زیادی برخوردار است و برای آن شب، اعمالی ذکر شده است که هر کس آن‌ها را به جا بیاورد إن شاء‌الله حاجت‌های او برآورده خواهد شد و این شب از شب‌های معدودی است که از اهمیت و فضیلت خاصّی برخوردار است.

 

عارف کامل، مرحوم آیت‌ا... العظمی بهجت که رضوان خداوند بر او باد، ماه رجب و شب «لیلةالرغائب» را فرصتی مغتنم برای ساختن دوباره روح می‌دانست. آن مرحوم روز‌های ماه رجب را روزه می‌داشت و روزه‌داری در این ماه را به شعبان و رمضان متصل می‌کرد.

 

 

وقتی از او درباره زیبایی‌های لیالی رجب و «لیلةالرغائب» می‌پرسیدند، به کتاب «اقبال الاعمال» اثر گرانسنگ سیدبن‌طاووس اشاره می‌کرد و می‌گفت: «شیعه را با داشتن این همه ادعیه مأثوره از اهل‌بیت(علیهم‌السلام) غرق در نور می‌بینیم. هرکس که [کتاب]اقبال سید‌بن‌طاووس را نداشت، اساتید ما او را رفیق خود نمی‌شمردند. هر مقدار از اقبال که مطالعه‌کردنی است، مطالعه و هر مقدار که عمل‌کردنی است، به هر اندازه حال دارید، عمل کنید.»

 

آن عارف سفرکرده، امید به رحمت الهی را جایزه اهل ایمان برای توجه و توسل به الطاف الهی می‌دانست؛ امیدی که این روزها، در این ایام پرالتهاب، خیلی به کار بشر می‌آید و می‌تواند منشأ تغییری بزرگ باشد.

 

شب آرزوها

امشب شبی است که خودخواهی در امواج بلند خداگرایی محو می‌شود، دستهایمان را به سوی آسمان بلند می‌کنیم و آرزوهایمان را یکجا رها می‌کنیم، أین الرجبیون؟ لیلة‌الرغائب آمد، بوستانی بزرگ از رجب المرجب.

 

امشب می‌شود کوله‌بار دنیا را هر قدر هم سنگین باشد از شانه‌هایمان پایین بکشیم و دل کوچکمان را به بیکران آسمان گره بزنیم و طبق طبق آرزو و دعا را رها کنیم.

 

لیلة الرغائب؛ شب آرزوها؛ وعده‌گاه خدا؛ شبی که آسمانش پر از برق ستارگان است و هر دعایی که آسمان می‌رود به ستاره‌ای تبدیل می‌شود و در پهنه آسمان می‌درخشد.

 

اعمال لیله‌الرغائب و شب آرزوها

از مهمترین اعمالی که می توان برای شب «لیلة الرغائب» نام برد خواندن ۱۲ رکعت نماز است. پنجشنبه اول ماه رجب که همان لیله الرغائب است روزه بگیرید و چنانچه وارد شب جمعه شدید میان نماز مغرب و عشاء آن دوازده رکعت نمازی که پیش از این اشاره شد را به جا آورید، هر دو رکعت به یک سلام و در هر رکعت از آن یک مرتبه حمد و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده‏ مرتبه « سوره توحید» می‏ خوانی و هنگامی که از نماز فارغ شدی هفتاد مرتبه می ‌گویی:

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ النَّبِیِّ الْأُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ وَ آلِ مُحَمَّدٍ

خدایا! بر محمّد پیامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست

سپس به سجده می‏ روی و هفتاد مرتبه می گویی:

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ

پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح

آنگاه سر از سجده بر می ‏داری و هفتاد مرتبه می‏ گویی:

رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِیُّ الْأَعْظَمُ

پروردگارا! مرا بیامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من می‏ دانی بگذر، تو خدای برتر و بزرگتری.

دوباره به سجده می‏ روی و هفتاد مرتبه می‏ گویی:

سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ

پاک و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح

سپس حاجت و آرزوی خود را طلب کنید تا به خواست و اراده خدا به آن برسید.

 

کد خبر 1028815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha