حمایت حوزه هنری از طرح‌های پژوهشی مرتبط با حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس

قاسمی‌پور با بیان اینکه حوزه هنری از ایده و طرح‌های پژوهشی که در حوزه ادبیات پایداری بوده و قابلیت ملی داشته باشند استقبال می‌کند گفت: درحال حاضر در خوزستان حدود ۶ اثر خوب در این حوزه وجود دارد که در تلاش هستیم این آثار را با کمترین هزینه منتشر کنیم.

«محمد قاسمی‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، با اشاره به حضور خود در استان خوزستان اظهار کرد: عمدتا با نیت مباحث آموزشی و رفع و رجوع کردن برخی مشکلات گروه پژوهشی در حوزه ادبیات پایداری و عزیزانی که پروژه تحویل داده‌اند یا در دست اقدام دارند به در خوزستان حضور پیدا کردم.

 

مسئول دفتر مطالعات و ادبیات فرهنگ پایداری معاونت راهبردی حوزه هنری خوزستان افزود: همچنین جلسه‌ای با نمایندگان و فعالان چند جریان فرهنگی و پژوهشی در مرکز استان داشتیم که در عرصه ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی فعال هستند همچون بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس، بسیج هنرمندان، جبهه فعالان فرهنگی انقلاب و ... که در خصوص مباحث آسیب‌شناسی در مورد ادبیات پایداری در سطح استان تشکیل شد.

 

وی اضافه کرد: این آسیب‌شناسی‌ها در ارتباط با ضرورت وحدت و همدلی ارگان‌ها و نهادهای فعال در استان و گسترش ضریب فعالیت‌ها و حمایت‌ها بود به این خاطر که جامعیت موضوع دفاع مقدس در خوزستان است.

 

قاسمی‌پور با اشاره به اینکه در این جلسه همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای یک ماه باقی‌مانده از سال و ورود به دهه جدید صورت گرفت تصریح کرد: امیدواریم با رفع کرونا در سال 1400 بتوانیم با وحدت و همدلی بهتری در عرصه فعالیت‌های مربوط به ثبت و ضبط خاطرات و تاریخ شفاهی پروژه‌های مرتبط با دفاع مقدس را در استان آغاز کنیم.

 

وی با بیان اینکه تاکنون در حد توان حمایت‌هایی را در حوزه ادبیات پایداری به کار گرفتیم ابراز کرد: آنچه می‌تواند در آغاز دوره جدید مشوق باشد و ایجاد انگیزه کند، تلاش و پشتیبانی حداکثری برای تولید و به چاپ رساندن تعدادی از آثار است که محصول سنوات اخیر بوده که انتشار آنها را از همین ماه توسط انتشارات اسطوره مهر به تدریج آغاز می‌کنیم.

 

مسئول دفتر مطالعات و ادبیات فرهنگ پایداری معاونت راهبردی حوزه هنری خوزستان عنوان کرد: معرفی و عرضه کارهای فرهنگی و هنری مرتبط با رونمایی و خبر تولد این آثار می‌تواند انگیزه زیاد و بارقه امیدی ایجاد کند چرا که بسیاری از فعالان این عرصه ناامید هستند که آثارشان به نتیجه و ثمر نمی‌رسد و تولید و انتشار آثار برای آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر حدود 6 کار خوب در استان وجود دارد که در ماه‌های آتی به ثمر می‌نشیند و جزء جدی‌ترین حمایت‌های ما این است که آنها را با کمترین هزینه منتشر کنیم؛ همچنین برنامه‌هایی مرتبط با حوزه فرهنگی و هنری در گستره ملی و استانی در نظر گرفته شده است.

 

قاسمی‌پور تاکید کرد: در مورد ایده و طرح‌های پژوهشی ما همیشه از طرح‌هایی که قابلیت ملی داشته باشند، استقبال می‌کنیم و همیشه تاکید بر این بوده که از این‌گونه طرح‌ها حمایت می‌شود و در سال‌های گذشته نیز از مباحث مرتبط و پیرامونی ادبیات پایداری همچون شب خاطره و مراسم رونمایی از آثار و ... حمایت شده و بعد از این هم قطعا در اولویت کاری ما است.

 

وی خاطر نشان کرد: در 6 ماهه دوم سال جاری چند برنامه از جمله چند رونمایی از کتاب به دلیل شرایط شیوع ویروس کرونا لغو شده که امیدواریم با بهتر شدن اوضاع بتوانیم این فعالیت‌ها را ادامه دهیم.

 

مسئول دفتر مطالعات و ادبیات فرهنگ پایداری معاونت راهبردی حوزه هنری خوزستان یاد آور شد: در رابطه با تاریخ شفاهی ما با 2 گروه سروکار داریم، یکی محققانی هستند که برای ثبت و ضبط خاطرات باید از آنها کمک بگیریم  که در این راستا با آنها مباحث مقدماتی و آشنایی با فنون مصاحبه و ثبت و ضبط خاطرات را کار کنیم و دسته دیگر جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس هستند که تمایل داشتند به صورت خودجوش اقدام به ثبت و ضبط خاطرات خود کنند که برای گروه بناست مباحث آموزش خاطره‌نگاری را به صورت خودنوشت کار کنیم تا برای نگارش خاطرات خود به قلم خودشان آماده شوند.

 

کد خبر 1029364

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha