به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان امروز در نشست خبری به مناسبت هفته وکالت اظهار داشت: 7 اسفند به عنوان سالروز استقلال کانون وکلا و روز وکیل مدافع، نامگذاری شده است.
مهدی خلیلی با اشاره به اینکه در دوره ای افراد بدون داشتن شرایط خاصی وکیل می شدند ولی در سال 1315 قانون وکالت به تصویب رسید و کانون وکلا به استقلال رسید.
وی تصریح کرد: استقلال وکلا به معنی این است که کانون در صدور و تعلیق پروانه اشتغال و رسیدگی به تخلفات و هر آنچه مربوط به وکیل است به دولت وابستگی نداشته باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه وکیل مستقل می تواند به راحتی از حقوق مردم که در تعارض با نهادهای حاکمیتی قرار دارد، دفاع کند، گفت: منظور از استقلال کانون، استقلال صنفی و حرفهای بوده که جوهر و لازمه کار دفاع و دادرسی عادلانه است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان با اشاره به اینکه کانون وکلا آماج تیرهای بدخواهان است، ادامه داد: هجمه های مختلفی علیه کانون شکل گرفته که استقلال کانون را در معرض تهدید قرار می دهد.
خلیلی با تاکید براینکه رسانه های جمعی نیز ناخواسته در راستای این هدف شوم قرار می گیرند، گفت: متاسفانه برخی از طرحهای مجلس شورای اسلامی، جایگاه وکیل مستقل را مخدوش میکند.
به گفته وی، مصوبه اخیر مجلس در خصوص کسب و کار تلقی کردن وکالت و طرح استفاده از بنگاه های خصوصی از نماینده حقوقی به جای وکیل نمونه هایی از این اقدامات است.
رئیس کانون وکلای دادگستری استان زنجان به اعلام آمادگی کانون استان مبنی برا عقد قرارداد با سازمان صمت در زمینه ارائه خدمات حقوقی به بنگاه های اقتصادی اشاره کرد و گفت: این کانون با برخی از دستگاه های امدادی از جمله بهزیستی، کمیته امداد و موسسات خیریه قرارداد دارد و خدمات حقوقی رایگان ارائه می کند.
وی خاطرنشان کرد:طی تفاهمنامهای با سازمان زندانها در مقام اجرای رای نیز خدماتی خارج از تکالیف قانونی برای زندانیان ارائه میشود و این زمینه فراهم شده تا زندانیان از خدمات رایگان کانون وکلا بهرهمند شوند.
خلیلی به سند تحول قضایی که توسط ریاست قوه قضائیه ابلاغ شده است، اشاره کرد و افزود: این سند چشم انداز آینده قوه قضائیه است این سند مواردی دارد که کانون وکلای دادگستری می تواند در محقق شدن آن بیشترین نقش را داشته باشد.
وی با یادآوری اینکه نظارت بر کارآموزان وکیل برعهده این کانون است، گفت: متاسفانه 95 درصد موسسات حقوقی در استان به صورت غیرمجاز فعالیت می کنند که در گذشته به دلیل خلاء های قانونی ثبت شدند که خوشبختانه این خلاهای قانونی برطرف شده و این موسسات می توانند با کسب مجوز از کانون وکلای دادگستری به فعالیت خود ادامه دهند.
به گفته خلیلی ، 550 وکیل و کارآموز زیر نظر کانون وکلای دادگستری استان زنجان فعالیت می کنند و 400 وکیل پایه یک در استان زنجان فعالیت می کنند.
نظر شما