به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همزمان با سالگرد ارتحال عالم ربانی،استاد اخلاق حضرت آیت الله خوشوقت در کنار مضجع شریفشان در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم الحسنی علیه السلام با حضور جمعی از شاگردان و مریدان ایشان مراسمی برگزار شد.در ابتدای مراسم با پخش کلیپی از سخنان گهربار حضرت آیت الله خوشوخت پیرامون خودسازی و مراقبت انسان از اعمال رفتار خویش، ایشان تاکید داشتند که همواره انسان باید مراقب کارها و اعمال خود باشد.
مرحوم آیت الله خوشوقت در این کلیپ تصریح کرد: انسان عاقل نباید علیه خودش کار کند.کار را ما آزادانه انجام میدهیم اما هر کاری به انسان درجه می دهد و این درجات در لحظه مرگ زمانی که ملک الموت به سراغ انسان میآید مشخص خواهد شد.
وی افزود: مراقبت باعث می شود انسان گناه نکند کاری نکنید درجات منفی برای ما رقم بخورد هر کاری که انسان میکند محقق درجات اوست خدا به انسان عقل داده و حواسمان باید باشد که بیخودی کار بد نکنیم.
بنا بر این گزارش حجتالاسلام باقری از شاگردان آیت الله خوشوقت با اشاره به مهمترین ویژگی ها و شاخصه های این عالم ربانی گفت: یکی از توفیقات ایشان مسجد محوری بود حضور آیتالله خوشوقت تنها به سه وقت نماز در مسجد اکتفا نمی شد. در برهه ای از زندگی ایشان علیرغم دوری منزل ساعات بسیاری را در مسجد سپری می کردند و به سوالات جوانان پاسخ میدادند.
وی افزود: شبها پس از نماز مغرب و عشاء به تفسیر نهج البلاغه، قرآن کریم و یا صحیفه سجادیه می پرداختند که از سال ۱۳۶۰ تا اواخر عمرشان چهار دوره کامل صحیفه سجادیه قرائت و تشریح شد. گفتنی است از این چهار دوره تشریح صحیفه سجادیه تنها یک دوره آن ضبط شده و امیدواریم به زودی جلد اول آن چاپ شود.
بنابراین گزارش محمد حسن پورجمعه از دیگر شاگردان حضرت آیت الله خوشوقت با اشاره به چگونگی آشنایی خود با این عالم ربانی گفت: بنده از سال 61 با حضرت آیت الله خوشوقت ارتباط داشتم؛ ایشان در خصوص مسائل دینی و عرفانی بنای زندگی خودش را بر تقوا گذاشته بودند و عقیده داشتند که هرکسی می خواهد در مسائل معرفتی، سلوکی و عرفانی وارد شود باید مقید به تقوا باشد.همچنین برای راهنمایی و ارشاد افراد معتقد بودند که تا کسی مقدمات تقوا را به دست نیاورد و کاملا اینگونه مسائل را رعایت نکند امکان آموختن بقیه مسائل را نخواهد داشت.لذا تقوا را برای طی مسیر رسیدن به معنویات مقدم بر همه امور می دانستند و به همین جهت نیز باور داشتند که اگر کسی تقوا نداشته باشد بعید است در دیگر امور معرفتی به جایی دست پیدا کند.
پورجمعه افزود: یکی از نکات مهم سخنان ایشان این بود که می گفتند بر هر کسی واجب است که در هر روز سه صفحه از رساله مرجع تقلیدش را مطالعه کند؛ که راه تشخیص حلال و حرام یعنی رسیدن به تقوا از عمل به رساله مراجع تقلید شروع می شود و اگر کسی رساله مرجعش را نخوانده باشد معصیت کرده و کسی که مرتکب معصیت شود تقوا ندارد.که البته متاسفانه در شرایط کنونی کمتر افرادی هستند که به این گونه توصیه ها عمل کنند.
وی با اشاره به نحوه قرائت صحیفه سجادیه در مسجد و تشریح آن توسط آیت الله خوشبخت تصریح کرد: اولین بار حضرت آیت الله خوشوقت به من گفتند که از فردا در مسجد صحیفه را بخوانم. خاطرم هست که از همان ابتدا غلطهای بسیاری داشتم ایشان به من گفتند که چرا غلط می خوانیم گفتم بلد نیستم. ایشان هر جمله ای را که میخواندم تصحیح می کردند و سپس به تشریح همان دعاها میپرداختند.
پورجمعه گفت: پس از یک دوره کامل متوجه شدم که چیزی از صحیفه دست ما را نگرفته دوباره از ایشان خواستم که صحیفه را بخوانم برایمان تشریح کنند. قریب به ۳۰ سال بعد از ظهرها یک ساعت مانده به اذان مغرب منزل ایشان می رفتیم به صورت فردی مسائل به رنج صحیفه را از ایشان سوال میکردیم با حدود سال ۱۳۶۸ دوره دوم تشریح صحیفه سجادیه به اتمام است.
وی افزود: متاسفانه تا آن زمان هیچکدام از این جلسات ضبط نشد که یکی از بزرگان فرمودند که چرا سخنان ایشان را ثبت نکردید و از قول مقام معظم رهبری فرمودند که کلمه به کلمه صدایشان را ضبط کنید. اما چون تصور می کردیم که ایشان همواره در بین ما خواهند بود و ما زودتر از ایشان از دنیا خواهیم رفت در این مورد کاهلی کردیم.
نظر شما