به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین «رمضانعلی معتمدی» در نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان تیران و کرون به اهمیت استفاده صحیح از همه سرمایه های موجود در این شهرستان اشاره کرد و گفت: رصد و پایش در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی، هنری، اجتماعی و ... از موضوعات مهمی است که باید برای رسیدن به وضع مطلوب انجام شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه برای توسعه در هر زمینه ای باید پیوست فرهنگی وجود داشته باشد تا توسعه پایدار شکل بگیرد، اظهار داشت: نمازخانه، نگارخانه و سالن نمایش از حداقل های پیوست فرهنگی در همه پروژه ها هستند که باید به صورت جدی مد نظر مسئولان همه شهرستان ها قرار گیرد.
وی با بیان اینکه دستگاه های دولتی باید تسهیلگر فعالیت های مردم باشند، افزود: اگر امروز در شهرستان تیران و کرون مشکل اشتغال وجود ندارد به علت پای کار آمدن مردم است و باید مردم تکریم شوند.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه همزمان با برنامه ششم توسعه که به صورت کشوری برگزار می شود، لازم است برنامه استانی و شهرستانی هم پیش بینی شود، تصریح کرد: برای اولین بار سند توسعه حوزه فرهنگ و هنر استان اصفهان با نگاه ویژه به شهرستان ها برای 5 سال آینده تدوین شده است و این برنامه از ابتدای سال آینده ابلاغ خواهد شد.
وی با بیان اینکه این سند در اختیار مسئولان شهرستان و نمایندگان مردم در مجلس قرار می گیرد، افزود: این سند نوعی مطالبه گری فرهنگی در هر بخش و شهر و روستا به وجود می آورد و نقشه راه را مشخص می کند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان با بیان اینکه این شورا در واقع پارلمان فرهنگی است و مصوبات آن لازم الاجرا است، گفت: خوشبختانه امسال 9 کارگروه تخصصی در استان اصفهان تشکیل دادیم که این کارگروه ها متناظر با استان در همه شهرستان ها تشکیل خواهد شد.
حجت الاسلام معتمدی تصریح کرد: کارگروه مقابله با نفوذ و تهاجم فرهنگی، کارگروه گفتمان انقلاب اسلامی، کارگروه تبلیغ دین و امور مساجد، کارگروه رسانه و فضای مجازی، کارگروه میراث فرهنگی، گردشگری و محیط زیست، کارگروه غنی سازی اوقات فراغت، تربیت، تندرستی و تفریح سالم، کارگروه اجتماعی، سلامت و خانواده و کارگروه توسعه فعالیت های قرآنی و فرهنگی و هنری عناوین این 9 کارگروه هستند.
وی خاطرنشان ساخت: در نشست گذشته شورای فرهنگ عمومی کشور، گزارش فعالیت های شورای استان اصفهان و طرح ها و ایده های این شورا با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان و همچنین استاندار اصفهان مطرح شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با بیان اینکه 3 مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان در شورای کشور نیز تصویب شد که برای اجرا به کل استان های کشور ابلاغ شود، گفت: رصدخانه فرهنگی اجتماعی، سند ارتقاء و توسعه کارکرد مساجد و تشکیل 9 کارگروه تخصصی در ذیل شورای فرهنگ عمومی، ایده های شورای فرهنگ عمومی استان اصفهان هستند که در شورای فرهنگ عمومی کشور مصوب شد و برای اجرا به همه استان های کشور ابلاغ می شود.
* برقراری عدالت فرهنگی با اجرای سند توسعه فرهنگ و هنر استان اصفهان
معتمدی همچنین در دیدار با فرماندار تیران و کرون با بیان اینکه یکی از مغفولات مهم در حوزه فرهنگ و هنر عدالت فرهنگ و هنر در سطح همه شهرستان ها است، گفت: تدوین سند چشم اندار 5 ساله توسعه فرهنگ و هنر با رویکرد برقراری توازن و عدالت در حوزه فرهنگ و هنر انجام شده است و از ابتدای سال آینده همه شهرستان های استان موظف به اجرای آن هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با تاکید بر اینکه در این سند وضع موجود حوزه فرهنگ و هنر در هر شهرستان رصد شده است، افزود: ظرفیت های موجود فرهنگ و هنر در همه شهرستان ها لحاظ شده است و برای 5 سال آینده پیش بینی توسعه زیرساخت های فرهنگ و هنر در این سند صورت گرفته است.
وی به اهمیت مشارکت مردم در حوزه فرهنگ و هنر اشاره کرد و تصریح کرد: استفاده از خیرین و بخش خصوصی یک نگاه صحیح و بلند مدت برای حل مشکلات در زمینه های مختلف فرهنگی و هنری است.
حجت الاسلام معتمدی با بیان اینکه مجوز پروژه های عمرانی باید با لحاظ پیوست فرهنگی صادر شود، افزود: نمازخانه، نگارخانه و سالن نمایش از حداقل های پیوست فرهنگی در همه پروژه هاست که باید به صورت جدی مد نظر مسئولان همه شهرستان ها قرار گیرد.
*مبنای فعالیتهای فرهنگی و هنری، فرهنگ ایرانی و اسلامی است
وی همچنین در دیدار با اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان تیران و کرون با بیان اینکه مجموعه فعالیت های فرهنگی و هنری در جای جای نقاط ایران ارزشمند است چراکه از همین فعالیت های جزء جزء فرهنگ و هنر کشور شکل می گیرد، گفت: اگر مبنای همه فعالیت ها را فرهنگ ایرانی و اسلامی قرار دهیم توانسته ایم رسالت خود را به شکل صحیح اجرا کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان به اهمیت نقش آموزنده اصحاب فرهنگ و هنر اشاره کرد و تصریح کرد: همه رفتارهای یک معلم و استاد موجب رشد و شکل گیری شخصیت شاگردان می شود و این موضوع از جایی اهمیت دوچندانی پیدا می کند که این شاگردان امروز، آینده فرهنگ و هنر این کشور را خواهد ساخت.
وی با تاکید بر اینکه فعالیت های فرهنگی و هنری برای حفظ استقلال خود باید از وابستگی به دولت دوری کنند، اظهار داشت: فرهنگ باید دارای استقلال هویتی و مادی باشد اما حمایت از فرهنگ و هنر از وظایف دولت است.
حجت الاسلام معتمدی به وظیفه سیاستگذاری، نظارت و حمایت از فعالیت های فرهنگی و هنری توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی اشاره کرد و گفت: مشارکت مردم و بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر باید به صورت جدی در همه بخش ها در نظر گرفته شود.
نظر شما