به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ماکان پدرام» شامگاه سهشنبه( 6 اسفند) در جلسه بررسی روند اجرای طرحهای راه و شهرسازی و مسکن در گیلان از اجرای 104 پروژه عمرانی در بخشهای مختلف توسط این اداره کل در سال 99 خبر داد و عنوان کرد: مجموعه راه و شهرسازی استان جزو نخستین دستگاهها در اجرای پروژههای عمرانی است و تقریبا بیش از 50 درصد اعتبارات استانی در پروژههای عمرانی به این اداره کل اختصاص پیدا میکند.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان طرحهای بخش راه و ساختمان را از جمله این پروژهها خواند و تصریح کرد: راه آهن رشت- انزلی، آزاد راه منجیل-رودبار، پروژه راهسازی سنگر به سیاهکل، رشت-جیرده و تقاطعهای غیرهمسطحی مانند کلاچای از مهمترین پروژههای بخش راه محسوب میشود که وزارت راه و شهرسازی انجام میدهد.
وی پروژههای ساختمانی راه و شهرسازی را هم نام برد و اضافه کرد: ساختمان فرمانداری برخی از شهرستانها، کتابخانه مرکزی استان گیلان در شهر رشت، استخر مجموعه فرهنگی، سالن تشریح و سایر مواردی از این دست از پروژههای مهمی هستند که در اختیار اداره کل راه و شهرسازی استان گیلان قرار دارند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان پیشبینی زمان افتتاح این پروژهها را هم متذکر شد و اذعان کرد: از آنجا که این پروژههای عمرانی از حیث اعتباراتی که برایشان در نظر گرفته شده بسیار بزرگ هستند معمولا در بازه زمانی خودش و با توجه به اعتباراتش تعیین تکلیف میشود.
پدرام با بیان اینکه اگر اعتبارات پروژه کتابخانه مرکزی استان گیلان با وسعت هشت هزار متر مربع تا پایان سال در اختیار قرار داده شود قطعا اجرای این طرح تا پایان اردیبهشت به پایان میرسد اضافه کرد: 13 هزار واحد مسکن در طرح اقدام ملی در استان گیلان ساخته میشود.
وی با تاکید بر اینکه چهار مرحله ثبت نام برای طرح اقدام ملی مسکن در گیلان انجام شده و حدود 12 هزار و 600 نفر ثبتنام کردند یادآور شد: ثبتنام کنندگان هم اینک در مرحله پالایش قرار دارند و تا این زمان سه هزار و 364 نفر افرادی بودند که حائز شرایط شدند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان اجرای طرح اقدام ملی در انواع و اقسام را کمک کننده برای حل معضل مسکن دانست و افزود: طرح اقدام ملی مسکن ساخت مسکن، واگذاری زمین برای ساخت مسکن، اعطای وام و تسهیلات لازم در بخش بافتهای فرسوده و سایر موارد از این دست را شامل میشود.
پدرام ودیعه اول برای شرکت متقاضیان در طرح اقدام ملی مسکن را حدود 40 میلیون تومان اعلام کرد و بیان داشت: برابر آمارهای موجود پنج هزار هکتار بافت ناکارآمد شهری در گیلان وجود دارد از طرفی یکی دیگر از وظایف ادارات کل راه و شهرسازی به کمک شهرداریها طرحهای بازآفرینی شهری است.
وی با اشاره به اینکه اداره کل راه و شهرسازی گیلان در بحث بازآفرینی شهری در دو بخش فعالیت میکند عنوان کرد: معابر و ساخت زیربناها و زیرساختهایی که باید در سطح شهرهای بزرگی مانند رشت، تالش، لنگرود و سایر شهرها به طور سالانه برنامهریزی میشود شامل طرحهای بازآفرینی هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان از تخصیص 22 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای بازآفرینی شهری خبر داد و اظهار داشت: در طرحهای حوزه بازآفرینی، اداره کل راه و شهرسازی گیلان برای ساخت بافتهای فرسوده و جهت تامین قیر به شهرداریها کمک میکند.
پدرام با بیان اینکه وام 40 میلیون تومانی با نرخ سود 9 درصد برای بافتهای فرسوده و به ازای هر واحد ساختمان داده میشود افزود: از 52 شهر گیلان 32 شهر طرح بافت فرسوده مصوب را در مجموعه شهرسازی ما دارند و تمام مالکانی که در بافت فرسوده هستند میتوانند از این اعتبارات استفاده کنند.
وی با تاکید بر اینکه روند ساخت کتابخانه مرکزی گیلان از سال 83 آغاز شده است ابراز داشت: کتابخانه مرکزی گیلان که در رشت واقع شده یکی از شاخصترین پروژههای شاخص استان است و تا به امروز به همت مجموعه راه و شهرسازی بخش عظیمی از این پروژه انجام شده و تاکنون 22 میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان از تخصیص 17 میلیارد تومان اعتبار توسط سازمان برنامه و بودجه کشور برای پروژه کتابخانه مرکزی گیلان سخن گفت و خاطرنشان کرد: اگر اعتبارات ما به موقع جذب شوند امیدواریم تا پایان اردیبشت یا حداکثر تا پایان خرداد 99 شاهد بهرهبرداری از این طرح باشیم.
نظر شما