واگذاری بنگاه‌ها بدون اصلاح ساختاری، باعث شکست اصل ۴۴ خواهد شد

صالح بیان کرد: اگر بنگاه اقتصادی دچار مشکل ساختاری باشد و در دولت نتواند مشکلات خود را حل کند، نمی توان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفت‌وگو در خصوص تقویت راهبردها برای اجرای دقیق سیاست های اصل 44 قانون اساسی در گام دوم انقلاب با علیرضا صالح، رئیس سابق سازمان خصوصی سازی کشور به صورت تلفنی گفتگو کرد.

 

علیرضا صالح با بیان اینکه سیاست های اصل 44 سه جزء دارد، گفت: آماده سازی بنگاه ها و دارایی هایی که در اختیار دولت قرار دارد، واگذاری و توانمندی سازی بخش خصوصی سه جزء اصلی سیاست های اصل 44 محسوب می شوند.

 

وی با تصریح بر اینکه اگر سیاست های اصل 44 به صورت یکپارچه مورد توجه قرار نگیرد، قطعاً نمی توانیم قضاوت درستی در حوزه خصوصی سازی داشته باشیم، اظهار کرد: باید مشکلات خصوصی سازی را استخراج کرده تا راهبرد آینده را بتوانیم تصویر کنیم.

 

رئیس سابق سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه دولت ها نمی توانند کار اقتصادی را خوب انجام دهند، عنوان کرد: معمولاً دولت کار خوب انجام می دهند اما خوب نمی توانند کار کنند. در خوب کار کردن مسائلی همچون کارآمدی، کارایی اقتصادی و بازدهی بالا نهفته است در حالی دولت ها معمولاً کار خوب انجام می دهند؛ کارهایی مانند بهداشت و درمان و اداره آموزش و پرروش.

 

وی با تأکید بر اینکه دولت ها باید بستری را برای فعالیت اقتصادی فراهم کنند، بیان کرد: در این بستر بخش خصوصی توانمند می شود و دولت نیز به عنوان رقیب این بخش فعالیت نمی کند. سیاست های اصل 44 دقیقاً بر همین مبنا نوشته شده است.

 

صالح با بیان اینکه اگر بنگاه اقتصادی دچار مشکل ساختاری باشد و در دولت نتواند مشکلات خود را حل کند، نمی توان آن را به بخش خصوصی واگذار کرد، اظهار کرد: اگر در چنین شرایطی، واگذاری به بخش خصوصی انجام شود، قطعاً بخش خصوصی شکست می خورد.

 

وی با تأکید بر اینکه در گام دوم انقلاب باید ساختارهای اقتصادی توسط حاکمیت اصلاح شود، عنوان کرد: حتی اگر اصلاح ساختار هم صورت بگیرد اما سیاست های اقتصادی را به درستی پیاده نکنیم باز هم بخش خصوصی دچار مشکلات زیادی می شود که نتیجه آن ورشکستی و شکست سیاست های اصل 44 خواهد بود.

کد خبر 1031076

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha