به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، ایام البیض ماه رجب، یکی از فرصت های خاص سال است که مومنین با اعتکاف در این سه روز از معنویت و اجر عظیم آن بهره می برند و آنان که فرصت برای این اقدام را به دلایل شغلی و شخصی ندارند گاها در مراسم های مختلف، معتکفین را همراهی می کنند.
مشارکت در برگزاری مراسم ها و کمک به تامین هزینه ها از دیگر اقداماتی است که موجب شده این مراسم با شکوه برگزار و هر ساله نیز بر شمار این افراد افزوده می شد و اعتکاف های دانش آموزی و دانشجویی نیز رنگ بوی خاصی گرفته بود که ماجرای شیوع بیماری کرونا بر این موضوع سایه افکند.
جهش این بیماری و ضرورت حفظ سلامت جامعه موجب شده تا بر اساس تصمیمات ستاد کرونا این آیین دینی و مذهبی برگزار نشود، اما نباید حسرت چنین برنامه هایی بر دل مومنان بماند بلکه باید راهکاری متناسب با این روزها پیش بینی و اجرا شود.
اعتکاف در منزل به جای مسجد و اجرای برنامه های مذهبی آن توانسته راهبردی اساسی برای بهره گیری از معنویت باشد، پس باید اهتمام در این خصوص در منازل انجام اهالی خانه در این سه روز که امسال مصادف با جمعه شده و دو روز تعطیلی داشته و به این کار معنوی کمک کرده است.
صدا و سیما و فعالان فرهنگی نیز در این راستا باید نقش خود را ایفا کنند و از طریق شبکه تلویزیون و شبکه های اجتماعی محتواهای مورد نیاز این روزها عرضه کنند و افراد بتوانند از فضیلت ایام البیض ماه رجب بهره ببرند.
*عدم برگزاری مراسم اعتکاف در مساجد و بقاع متبرکه
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه اصفهان با اشاره به شرایط خاص و جهش ویروس کرونا در برخی از شهرها و الزام پیشگیری برای کنترل بیماری، گفت: مراسم اعتکاف در مساجد و بقاع متبرکه برگزار نشده و این برنامه در منازل توسط افراد صورت می گیرد.
حجت الاسلام «ولی الله روان» ادامه داد: آیین حضوری جشن و گرامیداشت مناسبت های مذهبی نیز در ماه رجب در بقاع متبرکه نقاط حساس نداریم و بقیه مناطق نیز اجتماعاتی و گسترده نیست و سعی شده با تولید محتواهای فرهنگی و پخش از بلندگو این مراکز دینی نشاط اجتماعی ایجاد و تکریم این ایام صورت بگیرد.
وی ادامه داد: اجرای کاروان های شادی و تزئین محل های عمومی برای گرامیداشت این ایام استفاده شده و فضای مجازی نیز برای اطلاع رسانی و ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی مورد استفاده قرار گرفته است.
*اهمیت و اولویت سلامت مردم
مدیرکل تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به اینکه اعتکاف اقدامی دینی مورد تاکید اما مستحب است، گفت: سلامت مردم بر اعمال مستحبی اولویت و اهمیت دارد و به همین خاطر باید نسبت به آن دقت و توجه داشت.
حجت الاسلام «رحمت الله اروجی» ادامه داد: مراسم اعتکاف یکی از آیین های دینی است که کرونا بر برگزاری عمومی آن اثر گذاشته و چگونگی اجرای این مراسم در مساجد و مراکز دینی متناسب با تصمیم مسئولان امر است.
وی یادآورشد: از فضیلت چنین ایامی مردم به صورت انفرادی و در منازل بهره ببرند و اینگونه به سلامتی خود و جامعه کمک کرده و هم اینکه از فیض اعمال عبادی نیز بهره برده اند.
*شرایط امروز جامعه ما در گذشته نیز تکرار شده است
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به شرایط خاصی که از سال گذشته در کشور ایجاد شده و بسیاری از مراسم های معنوی به صورت انفرادی اجرا می شود، گفت: شرایط امروز جامعه ما در گذشته و دوران اهل البیت(ع) نیز به دلایل مختلف تکرار شده و مناسک جمعی اجرا نمی شده است.
حجت الاسلام «ناصر رفیعی» با اشاره به اینکه این وضع نباید مانع از انجام اعمال عبادی شود، تصریح کرد: روزه گرفتن، اقامه نماز و قرائت ادعیه در ایام البیض ماه رجب نیازی به جماعت ندارد بلکه به صورت انفرادی و در منزل نیز می توان انجام داد و برای حفظ سلامتی این کار مهمتر است.
وی ادامه داد: در دوران ائمه معصومین به دلیل شرایط خاص، آنان اعمال واجب و مستحبی را انفرادی انجام می دادند و یارانشان نیز اینگونه بودند چرا که اولویت ها مثل سلامتی و حفظ جان از اهمیت خاصی برخوردار است.
این سخنران برنامه های مهم شبکه های رسانه ای، با اشاره به ضرورت بهره گیری از معنویت ها خاطرنشان کرد: نباید به دلیل اینکه مساجد تعطیل شده ما از اعمال عبادی مثل اقامه نماز اول وقت و برخی از مناسک غافل شویم بلکه در منزل این کارها انجام شود.
نظر شما