به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، «ماکان پدرام» شامگاه جمعه( ۸ اسفند) در جلسه بررسی نقش بازآفرینی شهری در توسعه استان گیلان اظهار داشت: در حال حاضر مصوبات و طرحهای بازآفرینی شهری در بافت فرسوده 30 شهر گیلان تهیه شده و سعی میکنیم به تدریج مقدمات اجرایی شدن آنها را فراهم کنیم.
مدیرکل راه و شهرسازی استان گیلان مفهوم بازآفرینی شهری و نقش وزارتخانه راه و شهرسازی در این ارتباط را برشمرد و عنوان کرد: فرآیندهای توسعه همه جانبه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی به منظور ارتقاء کیفیت زندگی در محدودهها و محلات هدف در پیوند با شهر تعریفی است که میتواند از بازآفرینی شهری ارائه داد.
پدرام نوسازی و بهسازی ساختمانهای موجود در بافت فرسوده و محدودههایی از این دست را تکلیفی که بر عهده وزارت راه و شهرسازی قرار دارد اعلام کرد و بیان داشت: در بحث ارائه خدمات زیربنایی و روبنایی در بافتهای فرسوده نیز مجموعه وزارت راه و شهرسازی به نوعی دیگری نقش خود را ایفا میکند.
وی بافتهای ناکارآمد میانی، سکونتگاههای غیررسمی، محدودههای تاریخی، پهنههای شهری با پیشینه شهری و پهنههای با کاربری ناسازگار شهری را جزو بافتهای فرسوده خواند و اذعان کرد: در تمام این حوزهها باید بحث بازآفرینی شهری دنبال شود که وزارت راه و شهرسازی با هماهنگی شهرداریها و مجموعه استانی مجری آن است.
مدیرکل راه و شهرسازی گیلان با تاکید بر اینکه طرحهای مطالعاتی بافتهای فرسوده توسط این مجموعه و یا شهرداریها انجام میشود اضافه کرد: حمایتهای مالی و تسهیلاتی از اجرای طرحهای بافت فرسوده پس از مصوب شدن طرحها نیز از دیگر وظایفی محسوب میشود که بر دوش وزارت راه و شهرسازی نهاده شده است.
پدرام در پاسخ به این پرسش که هماینک در استان گیلان چند طرح مصوب و مطالعه شده بازآفرینی شهری وجود دارد یادآور شد: از مجموع ۵۲ شهر گیلان تقریبا ۳۰ شهر استان مصوبه بافت فرسوده، سکونتگاههای غیررسمی و یا بافتهای تاریخی را دارند و بخشی هم امسال در حال مصوب شدن است.
وی آستانه اشرفیه را جزء همین شهرهایی که طرح مصوب بازآفرینی شهری دارد دانست و خاطرنشان کرد: مجموعه خواهر امام رشت، تالاب عینک و کوچه اقتصاد جزو بافتهای فرسوده مرکز استان گیلان و شهر رشت هستند که به کمک کارشناسان و مهندسان برای آنها طرحهای مختلف بازآفرینی تهیه و در ادامه اجرا میشود.
نظر شما