گلایه باغداران از عدم توجه مسئولان به خسارت های سرمازدگی

هم اکنون فصل گُل دهی درختان است و علاوه بر بادام، زردآلو و هلو که زود به گُل می نشیند، برخی دیگر از گونه های درختی استان نیز بسته به واقع شدن در مناطق گرمتر شکوفه داده اند ولی سرمای این ایام، خسارت‌هایی در پی داشته است.

خبرگزاری شبستان-مانه و سملقان؛ شهرستان مانه و سملقان به عنوان قطب کشاورزی استان خراسان شمالی با 4 هزار هکتار باغات دارای 54 نوع محصول باغی و زراعی است که دوسال پیاپی دچار سرما زدگی می شود و خسارت های جبران ناپذیری را به باغداران وارد می کند.

 

 

یکی از باغداران بخش سملقان در این رابطه می گوید: بنده 4 هکتار باغ هلو در شهر آوا دارم که درختان من 5 ساله هستند و دو سال است که به دلیل سرما کاملا از بین رفته است.

 

 

محمد علی سارانی افزود: شغل بنده باغداری است و از این طریق امرار معاش می کنم که در این دوسال با سرمازدگی که موجب خسارت به باغ شده است درآمدی ندارم.

 

 

وی بیان کرد: با توجه به اینکه بیمه خسارت خوبی پرداخت نمی کند انگیزه ای به بیمه کردن برای باغداران نمانده است.

 

 

یکی دیگر از باغداران شهر آوا می گوید: سال گذشته متحمل خسارت سرمازدگی شده ایم و از سوی فرمانداری و بخشداری برای ارزیابی آمدند و اسم باغدارانی که خسارت دیده بودند را نوشتند ولی هیچ کاری برای ما انجام نداده اند.

 

 

مجید عزیزی افزود: بنده دو هکتار باغ دارم و از این راه و فروش هلو زندگی خود و خانواده ام را میچرخانم و با توجه به اینکه در این دوسال سرمازدگی باعث شده درآمدی نداشته باشیم مجبور هستیم تمام درختان را بکنیم و جایگزین محصول دیگری داشته باشیم.

 

 

وی بیان کرد: اگر امسال هم مسئولان فکری برای باغداران نکنند مجبور هستیم به شهرهای بزرگتر مهاجرت کنیم تا بتوانیم خرج و مخارج خانواده را تامین کنیم.

 

 

یکی از باغداران روستای درکش می گوید: بخش سملقان به باغداری معروف است و شغل بیشتر مردم روستاهای این بخش باغداری است و محصولاتی چون هلو، گیلاس، زردآلو و گردو و... دارند.

 

 

ابراهیم محمدنیا افزود: مسئولان به فکر کشاورزان و باغداران نیستند چراکه با پرداخت تسهیلات کم بازده میتوانند کشاورزان را حمایت کنند.

 

 

وی اظهارداشت: بیمه کشاورزی رقم خیلی پایینی را برای خسارت های سرمازدگی به باغات پرداخت می‌کند و غرامت ها، جبران این همه خسارت ها نیست.

 

 

وی بیان کرد: باغداران برای هر هکتار باغ چیزی معادل 20 میلیون تومان هزینه می کنند و باید از 4 هکتار باغ 500 الی 600 میلیون تومان درآمد بردارند که متاسفانه با این سرما در دوسال جاری باغداران جزء خسارت چیزی عایدشان نمی شود.

 

 

وی تصریح کرد: ما باغداران شغل دیگری برای امرا معاش خانواده نداریم و تمام چشم و امدیمان به این باغ است که با خسارت سرما امسال هم درآمدی نداریم.

 

 

یکی دیگر از باغداران میگوید: هزینه های نگه داری، کود، سم و هرس باغات بسیار بالا است و یک باغدار تمام تلاش خود را برای برداشت یک میوه و عرضه به بازار فروش می‌کند و امید به اینکه بتواند محصول برداشت کنند، که  این دوسال چیزی جزء ضرر نصیب باغداران نمی‌شود.

 

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مانه و سملقان گفت: از کل 4 هزار هکتار باغات این شهرستان 400 هکتار بیمه است.

 

 

هادی قهرمانیان افزود: با کاهش بی سابقه درجه حرارت و سرمای اسفند ماه به 510 هکتار باغات این شهرستان خسارت وارد شده که برآورد می شود 25 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.

 

 

وی بیان کرد: بیشترین باغاتی که دچار سرمازدگی شده، باغات هلو و زردآلو بوده است.

 

 

وی تصریح کرد: تنها راه جبران حوادث، بیمه است و برای پرداخت خسارت ها گزینه ای است که کشاورزان انتخاب می‌کنند و فقط هزینه تولید پرداخت می شود.

 

 

 

کد خبر 1032550

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha