کانون‌های مساجد کردستان زمینه‌ساز ترویج ارزش‌های اسلامی

کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان زمینه‌ساز ترویج ارزش‌های دینی و اسلامی و تحقق مساجد در طراز جامعه اسلامی است و گرایش نوجوانان و جوانان در سال‌های اخیر به سمت فعالیت‌های مسجدی نویدبخش فعالیت اثربخش این کانون‌ها در استان فرهنگی کردستان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان در کردستان، 18 اسفند ماه سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در کشور است وجود کانون‌های فرهنگی در سراسر کشور نویدبخش توسعه فرهنگی، هنری و اجتماعی در مناطق شهری و روستایی است و وجود قریب به 600 کانون فرهنگی شهری و روستایی در استان کردستان بیانگر گرایش جوانان و نوجوانان به سمت فعالیت‌های فرهنگی و فعالیت‌های مسجدی است.

 

به منظور آشنایی با بخشی از فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کردستان خبرنگار خبرگزاری شبستان گفتگویی با «کامل گلباغی» مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کردستان انجام داده که در ذیل می‌خوانیم.

 

لطفا بفرمایید چه تعداد کانون فرهنگی در مناطق شهری و روستایی استان کردستان فعال است و روند فعالیت کانون‌های فرهنگی در استان کردستان طی یکسال اخیر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در حال حاضر 600 کانون فرهنگی در سطح شهر و روستاهای استان کردستان فعالیت دارند و می‌توان گفت فعالیت اثربخش این کانون‌ها در سنوات اخیر منجر به جذب کودکان، نوجوانان و جوانان به سمت فعالیت‌های فرهنگی و مسجدی شده است.

 

تعداد اعضای کانون‌های فرهگی هنری مساجد که در سامانه فهما ثبت نام کرده‌اند، چند نفر است و چه فعالیت‌هایی در کانون‌های مساجد استان انجام می‌گیرد؟

تاکنون 11 هزار عضو کانون در سامانه بچه‌های مساجد ثبت شده‌اند و این روال همچنان توسط 29 رابط در سطح شهر و روستاهای استان با همکاری مدیران کانون‌های فرهنگی مساجد استان ادامه دارد و برگزاری دوره‌های آموزشی قرآن کریم، احکام شرعی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی از جمله سبک زندگی اسلامی، مهارت‌های زندگی، کلاس‌های نقاشی، رایانه، برپایی نمایشگاه‌های مختلف در زمینه دست ساخته‌های اعضای کانون‌ها از جمله روزنامه دیواری، نقاشی، کارهای دستی و هنری بخشی از فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری در استان کردستان را تشکیل می‌دهد.

 

یکی از طرح‌های اثرگذار و موفق کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در یکسال اخیر اجرای طرح ملی ایران قوی بود روند اجرای این طرح ملی در استان کردستان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

طرح ایران قوی به ویژه در ایام شیوع ویروس کرونا منجر به پویایی فعالیت‌های فرهنگی و هنری شد و کانون‌های فرهنگی با نقش‌آفرینی در توسعه برنامه‌های دینی و فرهنگی توانستند به رشد فعالیت‌های مساجد کمک کنند، رقابت سالم، تولید و اشتراک محتوا، هماهنگی و انسجام فعالیت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در سطح کشور از دستاوردهای طرح ملی ایران قوی بود که در استان کردستان نیز با تلاش کانون‌های فرهنگی هنری به ثمر نشست و همچنان استمرار دارد.

 

باتوجه به نزدیک بودن 18 اسفند سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، چه برنامه‌هایی در استان کردستان پیش‌بینی شده است؟

۱۸ اسفند سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور نقطه عطفی در فرهنگ و هنر این کشور است به منظور گرامیداشت این روز و به منظور معرفی هرچهبهتر فعالیت‌های کانون‌های مساجد استان برنامه‌های مختلفی در سطح استان تدارک دیده شده که انجام می‌شود.

 

برگزاری نشست خبری با اصحاب رسانه و تجلیل از خبرنگاران فعال، تهیه تیزر عملکرد فعالیت‌های کانون، معرفی و تجلیل از کانون‌های برتر، استمرار طرح سه شنبه‌های تکریم با معرفی و تجلیل از یک فعال فرهنگی، برگزاری مسابقات کتابخوانی ویژه کانون‌های فرهنگی، دیدار با مسوولان استانی از جمله نماینده ولی فقیه در کردستان و غبارروبی مزار شهدا توسط کانون‌های مساجد در شهرستان‌ها از جمله برنامه‌هایی است که به مناسبت سالروز تاسیس کانون‌های فرهنگی در استان برنامه‌ریزی و تدوین شده است.

 

ویژگی مهم کانون‌های فرهنگی هنری در استان کردستان چیست؟

کانون‌های فرهنگی هنری زمینه‌ساز ترویج ارزش‌های دینی و اسلامی هستند و کمک به رشد و شکوفایی جوانان و جذب و گرایش کودکان و نوجوانان به سمت فعالیت‌های مسجدی از فعالیت‌های ارزشمند و ویژگی بارز کانون‌های مساجد استان کردستان به شمار می‌رود و یکی از نقاط مثبت و اثرگذار انجام شده در مجموعه کانون‌های مساجد توجه به تنوع برنامه‌ها و اجرای برنامه برای رده‌های سنی مختلف است.

 

سخن آخر؟

بی‌شک تلفیق مسجد و تفکرات مذهبی با فعالیت‌های فرهنگی و هنری یک مدل بسیار موفق است که می‌تواند اندیشه‌های بسیار جدیدی را در کنار مساجد ایجاد کند اما باید به برنامه‌ریزی درست و حمایت‌های مادی و معنوی از کانون‌ها نسبت به حمایت مستمر از آنها اقدام شود تا زمینه تحقق اهداف کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مهیا شود.

کد خبر 1033188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha