طرح ملی« انتخاب روستای قرآنی ایران» برگزار می شود

به گفته قاسمی، طرح ملی انتخاب روستای قرآنی ایران با هدف الگوسازی و جهت دهی فعالیت های قرآن و عترت در روستاها اجرا می شود.

رئیس کارگروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان اظهار کرد: طرح ملی انتخاب روستای قرآنی ایران با هدف الگوسازی و جهت دهی فعالیت های قرآن و عترت در روستاها اجرا می شود.

 

ایراهیم قاسمی زمان ثبت نام در این طرح را اول اسفندماه امسال عنوان کرد و گفت: ثبت نام در این طرح تا 25 اسفندماه ادامه دارد.

 

به گفته وی، معیار سنجش در این طرح دو بخش عمومی و تخصصی است و اولویت با روستاهایی است که در مباحث آموزشی، پژوهشی، تبلیغی و ترویج قرآن کریم و شاخص‌های کیفی فعال‌تر هستند.

 

رئیس کارگروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان خاطرنشان کرد: این طرح جریان‌سازی فرهنگ قرآن و عترت در بین اقشار مختلف جامعه را تحقق می‌بخشد.

 

به گفته قاسمی، 26 درصد از کل جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند، به همین منظور ساماندهی تقویت و حمایت از فعالیتهای دینی در روستاها با نگاه مشارکتی آنها مورد توجه قرار گرفته است.

 

وی توسعه عدالت آموزشی و فرهنگی را از اهداف این طرح برشمرد و گفت: جهت‌دهی به فعالیت‌های قرآنی و همچنین استفاده از ظرفیت روستاها در این بخش از دیگر اهداف اجرای طرح مذکور است.

 

رئیس کارگروه قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان ادامه داد: سامانه اینترنتی ayat.farhang.gov.ir برای ثبت اطلاعات روستاهای قرآنی کشور در نظر گرفته شده و دهیاران علاقه‌مند به مشارکت در این طرح می‌توانند اطلاعات خود را از طریق این سامانه بارگذاری کنند.

 

وی بیان کرد: در شاخص آموزشی و پژوهشی، برخورداری از مؤسسه و مرکز فرهنگی و قرآنی فعال، برگزاری جلسه خانگی و هیأت قرآنی فعال، دوره و کارگاه آموزشی قرآن‏، قرآن‌آموز(دوره‌های آموزش قرآن)، حافظ و قاری قرآن، معلم و مربی قرآنی فعال، نشست و کرسی پژوهشی و آثار علمی و آموزشی قرآنی منتشر شده توسط اهالی روستا مورد نظر است.

 

لازم به یادآوری است در شاخص تبلیغی و ترویجی، مواردی چون برگزاری محفل و کرسی تلاوت قرآن‏، محصول قرآنی تولید شده توسط اهالی روستا، کسب رتبه در مسابقات و جشنواره‌های قرآنی در سطح شهرستانی، استانی و ملی، گروه فعال تواشیح، همخوانی و سرود، خادم، پیشکسوت و فعال قرآنی مورد نظر است.

 

شاخص‌های کیفی نیز شامل ضریب اثربخشی مفاهیم و آموزه‌های قرآن در فضای عمومی روستا از جمله سبک زندگی اسلامی، کاهش جرائم اجتماعی و بزهکاری، برنامه‌های قرآنی روستا در سال ۱۴۰۰ و فضاسازی قرآنی روستا و استقرار المان‌های محیطی مرتبط است و در تمامی این موارد امتیاز شاخص‌ها به نسبت جمعیت روستا محاسبه خواهد شد.

 

شاخص های عمومی نیز شامل شهدا و ایثارگران روستا‏، علما و نخبگان فرهنگی و دینی، مساجد و حسینیه فعال، کتابخانه فعال و آثار علمی منتشر شده توسط اهالی روستا است.

 

همچنین در این رویداد قرآنی، موقوفه قرآنی، مسجد مجری طرح تلاوت نور و برنامه‌های قرآنی روستا در سال ۱۴۰۰مصوب شورای اسلامی روستا بررسی می‌شود.

 

کد خبر 1033490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha