۱۹۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد خراسان رضوی قرار دارند

آسوده با بیان اینکه در سال آینده مستمری افراد تحت پوش ۲۵ درصد افزایش می یابد، گفت: در حال حاضر بیش از ۱۶۹ هزار خانواده معیشت بگیر و ۲۷ هزار خانواده تک خدمتی و چند خدمتی هستند که جمعا ۱۹۶ هزار خانواده تحت پوشش کمیته امداد خراسان رضوی قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «حبیب الله آسوده» در نشست خبری با عنوان برنامه های هفته احسان و نیکوکاری بیان کرد: علی رغم گرانی زمین و مصالح در بحث مسکن برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد متوقف نشدیم و نسبت به سال گذشته شدت دادیم، در این خصوص یک خیر به تنهایی از صفر تا 100 ساخت منزل مسکونی را برعهده گرفته است و تاکنون 5 منزل را به اتمام رسانده و ششمین منزل را حال ساخت است.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی با بیان اینکه این نهاد هدایت کننده، بسیج کننده و سامان دهی مردم و منابع مردم در جهت کاهش فقر است؛ افزود: 4700 مورد خدمت مسکن به خانواده ها داده شده است به غیر از 5200 مورد لوله کشی گاز و سرویس بهداشتی و حمام . از این 4700 مورد، 1900 مورد احداث و خرید مسکن از اول فروردین  تا اول اسفند سال جاری بوده است که یا تحویل و یا در حال احداث است و بیش از 2800 مورد تعمیر و بهسازی بوده است که جمعا 4700 خدمت به خانواده ها ارائه شده است.

 

وی افزود: حدود 24 هزار مستاجر در سطح کمیته امداد استان داریم که حدود 12 هزار در مشهد و 12 هزار در سطح استان تحت پوشش هستند، با عنایت شهرداری و آستان قدس رضوی زمینی به مساحت 2 هکتار در شهرک شهید باهنر برای ساخت 1000 واحد مسکونی برای خانواده های تحت پوشش واگذار کردند، در کنار این یک کار مشترک با بنیاد مسکن و شهرداری زمین در پنجتن واگذار شده است که کار را شروع کردیم و این هزار واحد با اولویت ایتام، محله هایی که در آنجا هست و خانواده هایی که عائله بیشتری دارند در نظر گرفته شده است.

 

آسوده با بیان اینکه عمده مشکل مشهد زمین است که آستان قدس رضوی همکاری خوبی داشته است؛ عنوان کرد: خیرین در یک منطقه حدود 2000 متر زمین را برای این منظور خریداری کرده اند. لذا امیداوریم از منابع مختلف بانکی مثل بنیاد مسکن و خیرین و ... کار را انجام دهیم ضمن اینکه در سال 1400 اعتبار خوبی برای مسکن مددجویان پیش بینی شده است.

 

وی با اشاره به برگزاری مانور مشترک با عنوان «فرزندان ولایت» برای افرادی که از نعمت پدر و مادر محروم هستند؛ اظهار داشت: در یک روز 20 نفر از معاونین و مدیران استان مشکلات این 130 خانواده را  اعم از مشکلات معیشتی، جهیزیه، اشتغال، مسکن و ... بررسی نمودند، و به این نتیجه رسید که تا مهر 1400 این خانواده ها و  43 خانواده ای که یتیم بالای سه فرزند دارند را مسکن آنها را تحویل دهیم.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی بیان کرد: شرایط تحریم، برخی سوء مدیریت ها و نبود فرهنگ کار و تلاش موجب فقر در جامعه شده است لذا اگر محوریت منسجم و یک ساختار با ثبات اقتصادی باشد فقر کمتر خواهد شد و کمیته امداد و نهادهای حمایتی وظیفه کمک به مردم نیازمند را دارد.

 

وی در خصوص تعداد افراد تحت پوشش کمیته امداد گفت: در سال 97، 125 هزار خانواده معیشت بگیر بودند و در حال حاضر بیش از 169 هزار خانواده معیشت بگیر و 27 هزار خانواده تک خدمتی و چند خدمتی هستند که جمعا 196 هزار خانواده تحت پوشش قرار دارند.

 

آسوده با بیان اینکه در سال آینده بر اساس گمانه زنی ها قرار است مستمری افراد تحت پوشش 25 درصد افزایش یابد؛ گفت: اما ما معتقد هستیم و از دولت و مجلس انتظار داریم با توجه به شرایط سخت اقتصادی که مستمری یک خانواده یک نفره حدود 200 هزار تومان است، حداقل باید بیش از 50 درصد افزایش داشته باشد.

 

وی در خصوص حوزه اشتغال تصریح کرد: این حوزه به عنوان قله توانمندسازی اقتصادی خانواده است و حدود 400 میلیارد اعتبار امسال ما بود و 10 هزار و 400 مورد اشتغال ایجاد شده است و بیش از 2100 کاریابی انجام شده است که بیش از 17500 فرصت شغلی که 12 هزار آن مستقیم و 5000 آن غیر مستقیم ثبت شده است. همچنین تمام مشاغل مستقیم ما در یک سامانه آنلاین در سطح کشور به صورت کد ملی ثبت می شود با میانگین درآمد یک میلیون و 700 خالص برای طرح های اشتغال و میانگین اجرای هر طرح اشتغال ما در سال 99 ، 42 میلیون تومان بوده است.

 

آسوده با بیان اینکه امسال 768 میلیارد تومان از محل درآمد خالص 37 هزار طرحی بوده که کسب و کار صورت گرفته است و به این خانواده ها درآمد خالص رسیده است؛ عنوان کرد: با توجه به شرایط سخت امسال، کمتر بحث خودکفایی را از گردونه امداد خارج کردیم اما در عین حال حدود 1670طرح اشتغال خودکفا شدند و از تحت پوشش کمیته امداد و نهادهای حمایتی خارج شدند و تا الان نیز بیش از 124 هزار طرح اشتغال،  تا اول اسفند در کمیته امداد استان اجرا شده است.

 

وی اظهار داشت: ما اگر بخواهیم مردمی کردن کمیته امداد را از این مفهوم عینی و اجرایی کنیم باید نهادسازی می کردیم لذا این نهاد سازی در قالب مراکز نیکوکاری شکل دادیم، چند سالی است که مراکز نیکوکاری درسطح استان شدت گرفته و تاکنون 489 مرکز نیکوکاری با محوریت مساجد، امام جماعت و هیات امنای محله فعال هستند که از این تعداد 91 مرکز به صورت تخصصی در حوزه درمان، اکرام، جهیزیه، مسائل فرهنگی و قرانی، اشتغال و... فعال و 398 مورد در حوزه عمومی محله است که بخشی از کار را ما به این مراکز محول می شود. همه گروههای مردمی با محوریت مسجد در دوران کرونا بیشتر از امداد در کمک به مردم موثر بودند.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی با اشاره به  11 هزار و 800 یتیم تحت پوشش کمیته امداد که همگی حامی دارند؛ گفت: اگر چه سامانه ای طراحی شده که فرد با ورود به سامانه می تواند یتیم را انتخاب کند و مستقیم پول به حساب آن یتیم واریز نماید اما با توجه به تورم در جامعه باید سرانه که در حال حاضر 300 هزار تومان است، به 700 هزار تومان افزایش یابد.

 

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط کرونا اولین سامانه 3128 برای پاسخگوی مردم و خیرین در دو ماه گذشته راه اندازی شده است و تا الان 4079 تماس در حوزه های مختلف پاسخ گویی به افراد، مشارکت مردم و ... داشتیم، البته بخشی از ملاقات ها حضوری است و تلاش کردیم سوالات افراد پاسخ داده شود.

 

آسوده در خصوص بحث اطعام گفت: در سه مرحله از سال گذشته که از نیمه شعبان تحت عنوان اطعام مهدوی، اطعام علوی و اطعام حسینی شروع شد، حدود 8 میلیون پرس غذا را با کمک مراکز نیکوکاری و همکاری هیئات مذهبی استان توزیع شد. همچنین با تشکیل قرارگاه مواسات برای کمک مومنانه تا حدود یک ماه پیش، بیش از یک میلیون و 400 هزار بسته توسط اعضای قرارگاه با تکیه بر مردم از طریق سامانه سخا برای جلوگیری از هم پوشانی توزیع شده است.

 

وی بیان کرد: اولویت اول ما در سال 99 با توجه به شرایط کرونا معیشت خانواده ها، اولویت دوم بحث اشتغال و پایداری طرح های اشتغال بود که درصدی از منابع قرض الحسنه خود را در حوزه صندوق امداد ولایت وارد هزینه پایدار سازی اشتغال نمودیم به غیر از تبصره 16 و تسهیلات روستایی. اولویت سوم بحث مسکن و علی رغمی که هزینه زیادی داشت رها نکردیم و اولویت چهارم بحث مشارکت های مردمی بود که با توجه به شرایط سخت اقتصادی حفط نمودیم.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی با بیان اینکه از 489 مرکز نیکوکاری حدود 150 مرکز فقط امسال تاسیس شد لذا تمرکز بر مشارکت های مردمی اولویت ما است؛ افزود: در سال آینده اولویت های ما در حوزه زیرساختی ابتدا بحث های مددکاری به عنوان پیشران توانمندسازی نیازمندان، اشتغال، مسکن و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و معیشتی خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه 3400 دانشجو و حدود 50 هزار دانش آموز تحت پوشش قرار دارند؛ اظهار داشت: یکی از دغدغه های ما در امسال بحث تبلت و گوشی بود، تا الان با کمک خیرین 2500 تبلت و موبایل خریداری و در اختیار دانش آموزان قرار گرفته است و حدود 2000 تبلت خریداری و منتظر دریافت هستیم.

کد خبر 1033741

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha