به گزارش خبرگزاری شبستان در کرمانشاه ، امامزاده پا امام در بین اهالی مشهور است و از نوادگان حضرت امام موسی الکاظم (علیه السلام) است و سنگ نوشته روی قبر امام زاده جدید است که احتمالاً از روی سنگ نوشته قدیمی نوشته شده است.
یکی از راه های شناسایی شخصیت مدفون در هر بقعه و راه به دست آوردن نسب وی به معصوم (علیهم السلام) یا معصوم زادگان شهرت محلی بین مردم و توجه به سنگ نوشته های روی مزار است.
اگر سنگ نوشته قدیمی موجود باشد همانطور که سنة وفات امامزاده را در سال چهارصد و شصت قید کرده چنانکه در سنگ نوشته جدید مکتوب است.
به اعتقاد اهالی امامزاده از نوادگان امام هفتم (علیه السلام) است و به سلطان سید قاسم مشهور می باشد.
نویسنده دائره المعارف بقاع متبرکه ضمن تقویت نسب حسنی امام زاده قاسم احتمال داده است که وی از نوادگان امام هفتم (علیه السلام) باشد، چرا که در میان نوادگان آن حضرت که در دینور و کرمانشاه سکونت داشته اند، تنها می توان از نوادگان علی الدینوری بن موسی ابی سبحة بن ابراهیم المرتضی نام برد که در میان آنان ابوالقاسم بن احمد بن علی بن احمد بن علی بن موسی بن حسن بن علی الدینوری بن موسی بن ابراهیم المرتضی بن امام موسی کاظم (علیه السلام) شناخته شده است. وی صاحب یک فرزند به نام سید علی بوده است. (التذکره فی انساب المطهره: ص ۱۲۱)
حجت الاسلام سید جواد جاسمی رئیس اوقاف و امورخیریه ناحیه ۱ کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: بقعه این امام زاده در قسمت میانی قبرستان بسیار قدیمی منطقه (میان دربند) معروف به پا امام در سینه کوه واقع شده است که تا سطح ایوان و درب ورودی بقعه ۱۲ پله ارتفاع دارد.
وی خاطر نشان کرد: بنای قدیمی امامزاده سید قاسم آجری و دارای گنبد ساده و ضریحی آلومینیوم بود که اخیراً به همت اداره کل اوقاف و امور خیریه ۱ کرمانشاه با توسعه بیشتر نوسازی شده است.
رئیس اوقاف و امورخیریه ناحیه ۱ کرمانشاه بااشاره به اینکه اساس ساختمان بقعه اسکلت فلزی و آجری است، افزود: ساختمان دو قسمت می باشد و بخش اعظم آن که شامل مسجد و روضه مطهر است که به طول ۲۰ و عرض ۱۰ متر مربع است و محرابی در وسط ضلع جنوبی مقابل ضریح قرار داده و بر فراز مرقد گنبدی مدور با دو گلدسته بلند به طرز زیبایی کاشی شده است .
حجت الاسلام جاسمی تصریح کرد: ضریح منور امام زاده قاسم مشبک فلزی آب طلا و آب نقره کاری شده به طول ۳ متر و عرض ۲ متر و ارتفاع۵/۲متر مربع است که دقیقاً در زیر گنبد بر روی مرقد به جای ضریح قبلی نصب شده و قسمت دیگر ساختمان بقعه به عنوان رواق و در ضلع شمالی به طول ۲۰ متر مربع و عرض۶متر مربع با راه ارتباطی به مسجد و روضه مطهر مجزا شده است.
وی اظهار کرد: در ضلع جنوبی سمت قبله بقعه یک درخت تنومند (و نوشک) قرار دارد که تاریخ غرس آن را هیچ یک از معمرین منطقه به یاد ندارد و احتمالاً خودرو و جنگلی است.
رئیس اوقاف و امورخیریه ناحیه ۱ کرمانشاه در پایان گفت: اهالی منطقه ی میان دربند اعتقاد خاصی به این امامزاده دارند، و تمام روستاهای دور و نزدیک اموات خود را در جوار امام زاده قاسم(ع) در این گورستان دفن می کنند .
نظر شما