نظام فهما نقطه قوت فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی هنری مساجد است

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل گفت: طرح ریزی نظام فهما نقطه عطفی برای نمایش فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد شد و هم اکنون از طریق سامانه بچه های مسجد همه برنامه های فرهنگی و هنری مساجد در معرض دید عموم است.

خبرگزاری شبستاناردبیل:

 

رویداد ملی «فهما» که با عنوان انتخاب پایتخت فرهنگ و هنر مساجد ایران برای ارزیابی فعالیت ها و برنامه های کانون های فرهنگی هنری مساجد از 2 سال پیش راه اندازی شده در مرحله اولین دوره خود پس از یک سال بررسی عملکرد فعالیت ها استان قم را به عنوان اولین پایتخت فرهنگ و هنر مساجد استان معرفی کرد.

 

البته استان اردبیل نیز جایگاه دوم را کسب کرد و توانست توانمندی های بالقوه سال های اخیر خود را دوباره تکرار کند زیرا کانون های مساجد استان اردبیل همیشه در ارزیابی فعالیت ها طی 5 سال گذشته نیز جایگاه های برتر اول و دوم کشوری را از آن خود کرده است.

 

نظام «فهما» انسجام بیشتری را در فضای مجازی برای مشارکت بیشتر حتی کانون های مساجد روستایی و دورافتاده فراهم کرد و همه برنامه های فرهنگی، آموزشی، دینی، اجتماعی، قرآنی و هنری کانون های مساجد در معرض نمایش گذاشته شد تا نشان دهد که این فعالیت ها در مناطق دور افتاده با استقبال خوب نوجوانان و جوانان مواجه است.

 

امسال در کنار دومین دوره «فهما» طرحی با عنوان «ایران قوی» به این مجموعه اضافه شده است که این طرح نیز به ارزیابی فعالیت های فرهنگ، هنر و فناوری کانون ها میپردازد و بزودی همزمان با 18 اسفند ماه سالروز تاسیس کانون های مساجد منتخبان خود را خواهد شناخت.

 

در این خصوص به گفتگو با «نادر سقاء» مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل خواهیم نشست که در ذیل می خوانید:

 

- با سلام، در خصوص جایگاه استان اردبیل در اولین رویداد ملی «فهما» را توضیح دهید؟

رویداد ملی «فهما» سال گذشته برای نخستین بار با هدف سنجش میزان فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، دینی، قرآنی و هنری کانون های مساجد کشور راه اندازی شد و کانون ها بر اساس شاخص های هشت گانه قرآن و عترت، بزرگداشت مناسبت های ملی و مذهبی، کتاب و کتابخوانی، اوقات فراغت، شبکه سازی و ساماندهی، رسانه و فضای مجازی، ابتکار و خلاقیت و هنری و ادبی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.

 

که در نهایت کانون فرهنگی هنری شهید علایی از روستای فودلادلوقویی شهرستان بیله سوار استان اردبیل رتبه برتر رویداد ملی «فهما» در رشته ترویج کتاب و کتابخوانی انتخاب شد و کانون فرهنگی هنری الزهرا (س) از شهرستان اردبیل نیز به عنوان رتبه دوم در رشته غنی سازی اوقات فراغت را کسب کرد البته کانون فرهنگی هنری جوانان بنی هاشم از شهرستان اردبیل در رشته اوقات فراغت، کانون فرهنگی هنری امام علی (علیه السلام) از شهرستان بیله سوار در رشته تئاتر و نمایش، کانون فرهنگی هنری منتظران نور از شهرستان اردبیل در رشته فیلم سازی نیز به عنوان کانون های شایسته تقدیر از استان اردبیل در کشور معرفی شدند.

 

استان اردبیل پس از ارزیابی های جمعی کانون ها به عنوان رتبه دوم رویداد ملی «فهما» در کشور معرفی شد و از همدلی و همراهی فعالان کانون های مساجد در این طرح نیز تقدیر و تشکر می کنم.

 

- عملکرد کانون های مساجد در سال جاری با عنوان طرح ملی «ایران قوی» را نیز تشریح کنید؟

طرح ملی «ایران قوی» با انسجام بیشتری نسبت به اولین رویداد ملی «فهما» در چهار محور قرآن و سیره اهل بیت(ع)، مسجد و گام دوم انقلاب، پیشرفت و امید به آینده، مقاومت و عزت ایرانی اجرایی شد و این طرح در 3 شبستان و 12 رواق تعریف شده هست که بیش از 40 عنوان برنامه کانون های فرهنگی هنری مساجد را در آن پیش بینی شده است.

 

مهمترین اهداف این طرح شناسایی و توانمندسازی استعدادهای فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی، جریان سازی گفتمان ایران قوی و ترویج روحیه، امید و تلاش و حضور موثر و هدفمند بچه های مسجد در فضای مجازی است که از هفته دفاع مقدس کلید خورد و تا 22 بهمن ماه سال جاری ادامه داشت و هم اکنون در مرحله داوری آثار برگزیده کانون های مساجد کشور است.

 

رواق ترنج در رشته هنرهای تجسمی یکی از شاخه های شبستان هنر است که دبیرخانه مرکزی آن بر عهده ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان اردبیل با توجه به ظرفیت های هنری آن قرار گرفت و با مشارکت هنرمندان هنرهای تجسمی استان توانستیم عملکرد بسیار خوبی در این زمینه داشته باشیم و کانون های مساجد سراسر کشور در این رواق مشارکت بسیار خوبی داشتند.

 

- همانگونه که اشاره کردید در مرحله داوری طرح ایران قوی هستیم، گزارشی از وضعیت کانون های مساجد استان اردبیل در مرحله داوری را بفرمائید؟

داوری فعالیت های کانون های مساجد کشور در 3 شبستان که زیر مجموعه آن 12 رواق مورد ارزیابی قرار گرفت و کانون های فرهنگی هنری ذوالجلال، الزهرا (س)، جوانان مسجد، شهدای روستای کرده ده، ثارالله (ع)، آیت الله مروج (ره)، بینات، شهید علایی، الهادی (ع)، ضیا الصاحین، منتظران نور، نبی رحمت (ص)، حضرت رقیه (س)، امام علی (ع)، جوانان بنی هاشم، فجر نور، شهید جدی، شهدای شهرک کارشناسان و امام حسن (ع) به مرحله نیمه نهایی از رقابت طرح ملی ایران قوی رسیده اند و این کانون ها در شهرستان های اردبیل، پارس آباد، بیله سوار، سرعین و نمین واقع هستند.

 

متاسفانه در 4 رواق فن آوری، نمایش، دانش و نور موفق حضور کانون های مساجد استان اردبیل نشدیم اما این کانون ها در رواق های کارآفرینی، قلم، ترنج، فیلم، سرود، رسانه، همدلی و کتاب جایگاه های برتر را کسب کرده اند که امیدواریم در مرحله نهایی نیز این جایگاه ها حفظ شود.

 

- نظام فهما را چگونه ارزیابی می کنید؟

طرح ریزی نظام فهما نقطه عطفی برای نمایش فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد شد و هم اکنون از طریق سامانه بچه های مسجد همه برنامه های فرهنگی و هنری مساجد در معرض دید عموم است.

 

برنامه ریزی وسیعی برای مشارکت بیشتر فعالان کانون های مساجد نیازمند حمایت جدی است و نهادهای فرهنگی نیز باید این ظرفیت حمایت کنند.

 

- اگر سخنی پایانی دارید، بفرمائید؟

از همه فعالان کانون های مساجد استان اردبیل که همیشه همیار و همراه ستاد بودند تقدیر و تشکر می کنم که توانسته اند در سال های گذشته جایگاه بسیار خوب فعالان کانون های سراسر کشور را از خود کنیم.

 

این مهم با همراهی و همدلی همه فعالان کانون های مساجد رخ داده و باید این ظرفیت فرهنگی با محوریت مسجد همیشه مورد توجه قرار گیرد و از سوی مسئولان ارشد استان حمایت شود.

کد خبر 1034453

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha