به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «مسعود الماسی» شامگاه(یکشنبه، 17 اسفند) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری بخشی از مشکلات هفتههای اخیر گیلان در حوزه توزیع مرغ را ناشی از خروج تولیدات از استان اعلام کرد و اظهار داشت: تلاش میکنیم قیمت مرغ را در گیلان به همان قیمت ستاد تنظیم بازار یعنی هر کیلوگرم 20 هزار و 400 تومان برسانیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان آماده شدن عرصههای کشاورزی در اواخر هر سال را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: امسال نزدیک به 35 درصد از اراضی شالیزاری ما در گیلان با استفاده از نزولات جوی به زیر شخم زمستانه رفت که مقدار آن نسبت به سال گذشته که بارشهای مطلوبتری داشتیم کمتر است.
الماسی گلایه کشاورزان گیلانی از کمبود کود شیمیایی و تمهیدات سازمان جهاد کشاورزی در این مورد را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: ما برای تامین نهادههای مورد نیاز فصل زراعی جدید اقداماتی را از ابتدای زمستان آغاز کردیم و برای تامین نهادههای مورد نیاز از جمله کود شیمیایی اقدامات وسیعی تا به امروز انجام دادیم.
وی با بیان اینکه تاکنون 24 هزار تن کود از طریق شرکت خدمات حمایتی جهاد کشاورزی گیلان و 10 هزار تن دیگر از طریق سازمان تعاون روستایی تامین شده است افزود: تمامی این 34 هزار تن وارد گیلان شده است و همین نسبت توزیع کود را هم انجام دادیم و بسیاری از کشاورزان ما برای تامین کود اقدام کردند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیاز سالانه استان به کود شیمیایی را حدودا 65 هزار تن برای امر زراعت و باغبانی اعلام کرد و گفت: به نظر میرسد ما تا هم اکنون توانستهایم حدود 50 درصد از این کود شیمیایی را تامین کنیم و طبیعتا تا 15 خرداد سال آینده که آخرین نشا وارد عرصههای شالیزاری میشود بازهم امکان تامین و توزیع کود وجود دارد.
الماسی با بیان اینکه جهاد کشاورزی امسال در مسیر تامین کود شیمیایی با یک رویداد جدید مواجه شد اذعان کرد: طبیعتا افزایش قیمت کود یکی از دلایل اصلی است که کشاورزان استان گیلان امسال با رغبت بیشتری در تلاش برای تامین آن هستند و اگر جایی از کمبود صحبت میشود ناشی از همین رغبت کشاورزان است.
وی از آمادگی 150 واحد تحت مدیریت سازمان جهاد کشاورزی برای توزیع کود شیمیایی بین باغداران و شالیکاران استان گیلان خبر داد و اضافه کرد: به عموم کشاورزان سختکوش گیلانی توصیه میکنیم که حتما کود مورد نیاز خود را از واحدها و شرکتهای تعاونی که از جهاد کشاورزی تأییدیه رسمی گرفته و کد فعالیت دارند تهیه کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از طرح تسطیح و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی که نقش مؤثری در افزایش تولید و بهرهوری محصول دارد هم مواردی را اشاره کرد و افزود: از سالهای گذشته تا به امروز حدود 87 هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان تحت پوشش اجرای این طرح قرار گرفته است.
الماسی با بیان اینکه امسال با توجه به محدودیتهای اعتباری که وجود دارد اجرای طرح تسطیح و یکپارچهسازی در سطح هزار هکتار از اراضی کشاورزی در برنامه سازمان قرار دارد افزود: با عقد قراردادهایی که تاکنون اتفاق افتاده است تا قبل از آغاز فرآیند نشاکاری شالیزارهای استان گیلان این عرصهها در قالب این طرحها قرار میگیرد.
وی از انجام 70 درصد از فعالیتهای کشاورزی در استان گیلان به شکل مکانیزه خبر داد و با تاکید بر اینکه یکی از مزایای طرح تسطیح و یکپارچهسازی اراضی امکان استفاده بیشتر از ماشینآلات است اظهار داشت: کشاورزی مکانیزه این امکان را به ما میدهد که هم سرعت و هم دقت کار در عرصههای شالیزاری افزایش پیدا کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در ادامه آخرین وضعیت تولید و توزیع مرغ در استان و تمهیدات این سازمان را برشمرد و عنوان کرد: ما در گیلان با داشتن ارکان مختلف تولید مرغ شامل مرغ اجداد، مرغ مادری و بخشهای دیگری که میتواند زنجیره تولید این محصول را فراهم کند به عنوان یکی از استانهای توانمند در تولید گوشت سفید محسوب میشویم.
الماسی با بیان اینکه گیلان در تولید مرغ اجداد استان اول، در تولید مرغ مادر گوشتی استان دوم و در تولید گوشت مرغ رتبه پنجم را در سطح کشور به خود اختصاص داده است افزود: همه اینها این امکان را به ما میدهد که بتوانیم علاوه بر تولید مرغ مورد نیاز استان، مازاد تولید خود را هم برای استفاده سایر استانها در اختیارشان قرار دهیم.
وی میزان اشتغال ایجاد شده در صنعت مرغ گیلان را بیش از 15 هزار نفر که تعدادشان از مجموعه کارکنان شهرکهای صنعتی استان هم بیشتر است اعلام کرد و یادآور شد: این امر نشانگر سرمایهگذاری بزرگی است که در حوزه تولید مرغ در گیلان انجام شده و ما را در حقیقت باید بینیاز بکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر اینکه فرآیند مربوط به تولید و توزیع مرغ در سراسر کشور مانند یک حلقه زنجیر به هم متصل است اظهار داشت: اگر در نقطهای از کشور با کمبودی یا تشنجی در عرضه مرغ مواجه بشویم بدون تردید اثر آن در گیلان هم که استانی پیشرو است خودش را به نحوی نشان میدهد.
الماسی بیان اینکه ما هرگز در استان گیلان با کمبود مرغ مواجه نبودهایم خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که در وضعیت عرضه و توزیع مرغ در دیگر استانها اتفاق میافتد اثر خود را در گیلان هم بر جای میگذارد از طرفی ما در طول چند ماه گذشته توانستیم بین 190 تا 320 تن مرغ را به شکل روزانه برای گیلان تامین کنیم.
وی از اصرار رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان برای اجرای مصوبات ستاد تنظیم بازار سخن گفت و خاطرنشان کرد: سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این مسیر کاملا با دستگاههای نظارتی همراه است و برای اینکه بتواند مرغ را با همان قیمت 20 هزار و 400 تومان در اختیار مرد قرار دهد تلاش میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه بسیاری از تولیدات مرغ گیلان به صورت ناخواسته و به علت جذابیتی که در قیمت مرغ در سایر استانهای مجاور وجود دارد از گیلان خارج میشود خاطرنشان کرد: خود این معضل کمبودی را به وجود میآورد که میتواند در توزیع و تامین مرغ اثر منفی بگذارد.
…
نظر شما