به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «احمد موقری» امروز در جلسه کارگروه پیشگیری از خشونت علیه زنان که با موضوع «بررسی و تبیین طرح پیشگیری از خشونت علیه زنان در سالن جلسات دادگستری تبریز برگزار شد، با اشاره به افزایش آمار خشونت علیه زنان و کودکان در استان آذربایجان شرقی نسبت به سایر استان ها، اظهار داشت: علی رغم اقدامات انجام یافته توسط دستگاه های مختلف در خصوص موضوع، شاهد افزایش روزمره خشونت خانوادگی علیه زنان و کودکان هستیم.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با اشاره به تأثیر نوع و بافت محیط رشد، فرهنگ و سنت های غالبه خانواده ها و مسائل اقتصادی و اجتماعی در بروز خشونت خانوادگی علیه زنان و کودکان افزود: دیدگاه پدرسالاری و مردسالاری در حال حاضر در بسیاری از خانواده ها حاکم است و خود را در تصمیم ها و رفتارها بروز می دهد.
موقری ادامه داد: علی رغم اجرای طرح سند جامع پیشگیری از خشونت در استان، ورودی پرونده های مرتبط با جرایم خشونت علیه زنان و کودکان به دادگستری و فراوانی افراد درگیر در این گونه پرونده ها قابل توجه است.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان اضافه کرد: از بین 10 جرم اولویت دار استان، جرایم تخریب، توهین و اهانت، ضرب و جرح عمدی و تهدید از جمله جرایم مرتبط با موضوع خشونت است.
بنابر این گزارش، در این جلسه طرح پیشگیری از خشونت علیه زنان و وظایف تعیین شده برای دستگاه ها در اجرای طرح بررسی شد.
آموزش خانواده ها، توانمندسازی زنان سرپرست خانواده، ایجاد فرهنگ شنیدن صدای زنان قربانی خشونت، ایجاد و گسترش خانه امن زنان خشونت دیده، گسترش الزامات سلامت محور قبل از ازدواج، بهره مندی زنان آسیب پذیر از بیمه های خاص درمانی و خدمات مددکاری، پیش بینی راهکارهای حمایتی از زنان در مرحله تحقیقات پلیسی و ایجاد نظام دادرسی کیفری افتراقی برای زنان قربانی خشونت از جمله وظایف تعیین شده برای دستگاه ها در اجرای طرح پیشگیری از خشونت علیه زنان است.
نظر شما