به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «ارسلان زارع»، ظهر امروز( سه شنبه، 19 اسفند) در دیدار با معاون امور مجلس و استان های سازمان اوقاف و امور خیریه در استانداری گیلان گفت: جایگاه وقف در آموزه های دینی و سیره پیامبر و بزرگان دین ما و ائمه معصومین به گونه ای است که به باور قلبی همه مسلمانان و شیعیان و به یک سرمایه اجتماعی بدل شده است.
استاندار گیلان اظهار کرد: این سرمایه اجتماعی به سبب حفاظت و صیانت خوبی بوده که در ایران به ویژه در دهه های اخیر نسبت به رقبات و موقوفات مردم اتفاق افتاده است.
وی افزود: با اعتماد شکل گرفته شاهد افزایش گرایش خیران به سنت حسنه وقف هستیم.
زارع خاطرنشان کرد: سنت حسنه وقف جدا از منفعت اقتصادی، ارزش معنوی برای پویایی جامعه اسلامی دارد ارزشمند است.
وی با اشاره به تشکیل ستاد وقف در استان و هم افزایی برای صیانت از موقوفات، گفت: پیگیری برای جلوگیری از ساخت و ساز در اراضی موقوفه وظیفه اخلاقی و شرعی و قانونی ماست.
استاندار گیلان با بیان اینکه مردم گیلان پیشنیه درخشانی در وقف دارند، تاکید کرد: در تبیین ارزش ها و گسترش سنت وقف باید کار کنیم.
وی به کارکردهای اقتصادی وقف هم اشاره کرد و گفت: سنت حسنه وقف از نظر اقتصادی زمینه اشتغال و منفعت مردم را فراهم کند.
زارع در ادامه اذعان کرد: برخی از از بقاع متبرکه مانند فاطمه اخری رشت نماد و برندی از فرهنگ دینی و باورهای اعتقادی مردم هستند.
وی درخصوص نقش بقاع متبرکه یادآور شد: در کشورهای دیگر بخشی از صنعت گردشکری مربوط به گردشگری مذهبی است.
استاندار گیلان گفت: طرح جامع دو مجموعه دینی، زیارتگاهی و گردشگری فاطمه اخری رشت و سید جلال الدین اشرف آستانه اشرفیه تدوین شده است.
وی اجرای طرح جامع در دو بقعه یاد شده را مستلزم بهره گیری از ظرفیت مردم و خیرین، دولت و سازمان اوقاف دانست و گفت: از نظر عملیات اجرایی موفقیت ما در آستانه اشرفیه بیشتر بوده است.
زارع با اشاره به اینکه کمک به طرح توسعه حرم فاطمه اخری در نگاه دولت هست، اظهار داشت: در اجرای طرح توسعه حرم فاطمه اخری از ظرفیت مبحث بازآفرینی استفاده شود و زمینه دسترسی مردم به بقعه افزایش یابد.
نظر شما