چاپ سالانه ۵ میلیون نسخه کتاب و ۵ درصد کتب کشور در انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با اشاره به چاپ سالانه ۵ میلیون نسخه کتاب و ۵ درصد کتب کشور در انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، گفت: سالانه ۳۰۰ اثر چاپ اولی در این نهاد حوزوی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم به نقل از  روابط عمومی دفتر تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی در دیدار دست اندرکاران موسوعه علامه سید محمدحسین کاشف الغطا با آیت الله حسین نوری همدانی به ارائه گزارشی از نشر دفتر تبلیغات اسلامی پرداخت و اظهار داشت: در دفتر تبلیغات اسلامی دو انتشارات بوستان کتاب و نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی را داریم که مؤسسه بوستان کتاب از سال 1361 تأسیس شد و تا به امروز 4500 عنوان کتاب منتشر کرده که برخی از آثار در چند جلدی منتشر شده باشند.

 

وی گفت: نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تا کنون 1200 عنوان کتاب تولید کرده است که در این میان، در 10 سال اخیر تقریباً 950 جلد کتاب در این پژوهشگاه تولید و منتشر شده است.

 

* چاپ سالانه 5 میلیون نسخه کتاب و 5 درصد کتب کشور در انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم با بیان این که قریب به 5 درصد کتب کشور در چاپخانه دفتر تبلیغات اسلامی منتشر می شود، تصریح کرد: سالانه در چاپخانه این دفتر پنج میلیون نسخه کتاب چاپ می شود که برخی از این آثار در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، دانشگاه باقرالعلوم(ع) و بخش های مختلف دفتر تبلیغات اسلامی تولید شده و برخی دیگر سفارش بیرون از دفتر است و آمار ذکر شده رقم زیادی است؛ غیر از کتب درسی که آموزش و پرورش چاپ می کند، سالانه در کل کشور 120 میلیون نسخه کتاب منتشر می شود که پنج میلیون نسخه آن مربوط به چاپخانه دفتر تبلیغات اسلامی است که در مجموع، بین چهار تا پنج درصد کتاب کشور در چاپخانه این نهاد حوزوی منتشر می شود که رقم قابل توجه و خوبی است.

وی با اشاره به کسب برگزیده شدن نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در جشنواره های مختلف کتاب سال، افزود:  نشر این پژوهشگاه در 10 سال اخیر 10 بار ناشر برگزیده کشور شده است و هر سال در کتاب سال جمهوری اسلامی حداقل یک اثر دفتر تبلیغات اسلامی، برگزیده می شود، کما این که در سال جاری دو اثر از این دفتر انتخاب شد، و در کتاب سال حوزه نیز پنج شش اثر از دفتر تبلیغات اسلامی انتخاب می شود.

 

* کسب 400 عنوان ملی و بین المللی در کارنامه مؤسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی

حجت الاسلام والمسلمین واعظی به بیان آماری از افتخارات مؤسسه بوستان کتاب پرداخت و اظهار داشت: مؤسسه بوستان کتاب دفتر تبلیغات اسلامی از ابتدای تأسیس تا امروز 400 عنوان ملی و بین المللی را در جشنواره های مختلف اعم از کتاب سال جمهوری اسلامی، کتاب سال حوزه، جشنواره فارابی و خوارزمی و... دریافت کرده است.

 

* چاپ سالانه 300 اثر چاپ اولی در دفتر تبلیغات اسلامی/ تولید قریب به 120 اثر در دفتر تبلیغات اسلامی در هر سال

وی با بیان این که سالانه حدود 120 اثر در دفتر تبلیغات اسلامی تولید می شود، گفت: تقریباً هر سال در مجموعه این نهاد حوزوی300 عنوان کتاب چاپ اول داریم که از این تعداد، بین 100 تا 120 در دفتر تبلیغات اسلامی تولید می گردد و مابقی را فضلا و علمایی که برای اولین بار اثر خود را در اختیار این دفتر قرار می دهند، منتشر می شود؛ بین 500 تا 600 عنوان کتاب در چاپخانه دفتر تبلیغات اسلامی چاپ می شود که برخی از این عنوان ها بازنشر است و با توجه به این که مورد اقبال قرار گرفته، برای چاپ های بعدی بازنشر می شود.

رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در پایان خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ما کمبود کاغذ است و تقاضای حوزه و بیرون از حوزه نسبت به بازنشر کتاب های خوبی که در طی این سال ها چاپ شده، زیاد است و ما بیش از این توانایی نداریم که بازنشر کنیم و اگر بخواهیم کتب مورد تقاضا را بازنشر کنیم، رقم بیش از مقدار مذکور می شود.

انتشار موسوعه فقهی 27 جلدی علامه کاشف الغطا

حجت الاسلام والمسلمین اکبر اسدعلیزاده نیز در این دیدار اظهار داشت: سال 97 مجموعه کلامی آثار علامه سیدمحمدحسین کاشف الغطا مشتمل بر 14 مجلد رونمایی شد و مجموعه حاضر بخش فقه آثار این عالم است.

رییس مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: با توجه به این که علامه کاشف الغطا آثار زیادی داشتند، آثار ایشان را به سه مجموعه کلامی، فقهی(مشتمل بر 27 مجلد) و تاریخ و تراجم و زندگی نامه ایشان و اجدادشان تقسیم کردیم که سال آینده مجموعه سوم جهت انتشار آماده خواهد شد.

 

رییس مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: مجموعه فقهی علامه کاشف الغطا که خدمت حضورتان است، اکثرشان تاکنون منتشر نشده بود و از طریق ارتباطی که با خانواده این عالم برقرار شده بود، آثار مذکور دریافت شد.

 

وی افزود: اولین شرح بر عروه را علامه محمدحسین کاشف الغطا نوشتند که در این موسوعه در 10 مجلد ارائه شده و در این مجموعه تمام مباحث طهارت را به اتمام رسانده و بخش عمده صلاه تا بحث قرائت نیز آمده است اما مابقی مباحث را عمر ایشان وفا نکرد و فرصتی جهت تألیف فراهم نشده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین اسدعلیزاده اظهار داشت: یکی از آثار بسیار مهم ایشان، بحث تحریر المجله است که پنج جز قبلاً چاپ شده بود اما با نسخه ای که پیدا کردیم، مجدداً این اثر را اصلاح و آماده کردیم و در این موسوعه منتشر شده است.

وی با بیان این که یکی از آثار فاخری که در موسوعه فقهی علامه کاشف الغطا دیده می شود، دائره المعارف است، گفت: این بخش از موسوعه، پرسش و پاسخ و استفتائاتی را شامل می شود که از سراسر جهان به وی رسیده بود و دأب این عالم بر آن بود که استفتائات را با استدلال پاسخ می داد و پاسخ آن را به صورت استدلالی و همراه با آیه و روایت مطرح می کرد که در این مجموعه تمام آنها آورده شده است.

 

رییس مرکز احیای آثار اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: علامه کاشف الغطا بحثی در خصوص اصول داشتند که در گذشته چاپ شده بود اما در این مجموعه، هفت رساله جمع آوری کردیم که دو جلد آن اصول شده است و نظریات خوبی در مباحث اصول ارائه فرمودند.

 

وی خاطرنشان کرد: ایشان تعلیقه ای نیز بر مکاسب و کفایه و عروه دارد و مجموع آنها به صورت موسوعه ای آماده گردید و با تلاش محققین عزیز و به حمایت حجج اسلام والمسلمین واعظی «رییس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم» و لک زایی «رییس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» منتشر شد تا به جامعه علم و علما خدمتی شود.

کد خبر 1036410

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha