به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، «رستم قاسمی» امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن بیان گزارشی از سوابق و فعالیت های خود از دوران جنگ تا کنون گفت: اینجانب از دوران دفاع مقدس در جبهه های حق علیه باطل در فعالیت های مهندسی رزمی و بعد از آن در دوران سازندگی و بازسازی کشور حضور فعال داشتم.
معاون سپاه قدس با اشاره به همکاری در راستای تاسیس قرارگاه خاتم الانبیاء، افزود: مهمترین هدفی که در راستای تاسیس قرارگاه خاتم الانبیاء دنبال می شد استفاده درست از تجهیزات و امکانات و بکارگیری و استفاده از نیروی انسانی مجهز و آموزش دیده در دوران دفاع مقدس برای سازندگی و آبادانی کشور بود.
وزیر سابق نفت با اشاره به اینکه در آن مقاطع به دنبال نشان دادن توانمندی های ایران اسلامی در عرصه های مختلف بودیم، ادامه داد: همه دنیا فکر می کردند که ایران به تنهایی توان فعالیت به ویژه بعد از جنگ را ندارد و نیازمند کمک دیگر کشورها است اما ما به دنبال ایجاد باور بودیم که بگوییم ایران هم به لحاظ نیروی مستعد و هم دانش فنی و تجهیزات که در دوران دفاع در مهندسی رزمی به دست آورده می تواند کشور را بازسازی کند.
این مقام مسئول به اجرایی شدن طرح های بزرگ در کشور در سال های بعد از جنگ و دوران سازندگی اشاره کرد و ادامه داد: بعد از دوران سازندگی همواره در عرصه هایی که کشور نیاز به سازندگی داشت با وجود اینکه عده ای به توانمندی های داخلی اعتقادی نداشتند توانمندی های ایران و ایرانی را عملیاتی کردیم.
پارس جنوبی پایتخت بزرگ انرژی در منطقه
قاسمی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزه صنتعت آب، برق، پالایشگاه و انرژی نیز فعالیت های گسترده ای انجام شد، گفت: پارس جنوبی بزرگترین پالایشگاه در ایران و پایتخت بزرگ انرژی در منطقه است که به همت جوانان ایرانی ساخته شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تحریم های فلج کننده دشمنان علیه ملت ایران اشاره کرد و افزود: در دوران وزارت نفت اینجانب به دلیل وجود تحریم های سنگین که دشمنان با اعمال این تحریم ها به دنبال فلج کردن اقتصاد کشور بودند، فعالیت ها و تلاش های فراوانی انجام شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: در آن زمان علیرغم وابستگی های شدید در حوزه نفت و وجود واردات بیش از ۳۰ درصد بنزین کشور، نگذاشتیم لحظه ای نگرانی در مردم ایجاد شود و بحمدالله ملت ایران نیز همکاری خوبی با مجموعه دولت داشتند.
وزیر اسبق نفت با بیان اینکه در این راستا به تغییر سبد بنزین به گاز پرداختیم افزود: بیش از ۲۵۰۰ جایگاه سوخت در کشور احداث شد و همچنین طرح کیفی و کمی پالایشگاه های نفت در کشور رقم خورد که نمونه آن در پالایشگاه شازند قابل مشاهده است که تولید آن به بیش از ۱۵ میلیون لیتر رسید.
معاون سپاه قدس به اجرای طرح توسعه بسیاری از پالایشگاه ها در آن زمان اشاره کرد و ادامه داد: طرح برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به خروج تمامی شرکت های خارجی از پارس جنوبی در آن زمان گفت: این تصمیم در دولت دهم رقم خورد و علیرغم اینکه در آن زمان عده ای آن را غیردمکراتیک می دانستند ۱۷ فاز پارس جنوبی به طور همزمان مشغول فعالیت بود و همه شرکت های ایرانی جایگزین شرکت های خارجی شدند و کارها با تلاش مهندسان جوان ایرانی پیش می رفت.
وی به تلاش ها و اراده قوی کارکنان وزارت نفت در زمان تحریم ها سنگین اشاره کرد و گفت: در آن مقطع وزیر نفت ایران به عنوان رئیس اوپک بود که فرصت ارزشمندی در اختیار ایران قرار گرفت و دیپلماسی اقتصادی در آن مقطع عملیاتی شد.
قاسمی اضافه کرد: اقدامات اساسی در حوزه نفت تا جایی در کشور پیشرفت کرد که رئیس جمهور وقت آمریکا به صراحت اعلام کرد تحریم های فلج کننده دیگر بر روی ایران اثر گذار نیست.
معاون سپاه قدس ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی افزود: بعد از دوران وزارت نفت در محضر شهید بزرگوار حاج قاسم سلیمانی به عنوان سرباز بودم و از مکتب ایشان درس های بسیار زیادی آموختم که امیدواریم بتوانیم راه و مکتب شهید سلیمانی را برای ساخت ایرانی با عظمت استفاده کنیم.
منشاء بسیاری از چالش های فرهنگی و اجتماعی اقتصاد است
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات اقتصادی و معیشتی امروز جامعه اشاره کرد و گفت: امروز کشور در شرایط مناسبی قرار ندارد و مهمترین چالش کشور مسئله اقتصاد است.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و آسیب های اجتماعی نیز مهم هستند، ادامه داد: منشا بسیاری از چالش های فرهنگی و اجتماعی اقتصاد است و ما باید در این مقطع به اقتصاد و درست کردن آن بپردازیم.
قاسمی با اشاره به اینکه ۳۶۰ شاخصه فرهنگی در کشور داریم و باید به این شاخص ها به درستی پرداخته شود، ادامه داد: معلم و فرد فرهنگی که حقوق آن 3 تا 4 میلیون تومان است دغدغه معیشت دارد و نمی تواند به درستی به فعالیت های فرهنگی و آموزشی بپردازد.
وزیر سابق نفت با بیان اینکه طبق نظرسنجی ها بیش از ۸۷ درصد از مردم ایران مشکلات خود را در سبد مسائل اقتصادی می دانند، ادامه داد: امروز نیاز است مسئله اقتصاد مهم ترین اولویت کشور باشد و این تنها با نگاه انقلابی و جهادی قابل حل می باشد.
در قانون اساسی هیچ گونه محدودیت برای حضور نظامیان در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد
این مقام مسئول در پاسخ به سوال خبرنگاران گفت: بنده افتخار می کنم که سردار سپاه هستم و در طول مسئولیت های متعدد در سپاه اقدامات زیادی انجام دادم و بیشتر در حوزه اقتصاد سازندگی، مهندسی و صنعتی فعالیت کردم.
وی با اشاره به اینکه در قانون اساسی هیچ گونه محدودیت و معنی برای حضور نظامیان در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد، افزود: کلام امام(ره) مبنی بر اینکه نظامیان وارد دسته بندی های سیاسی نشوند کاملا درست است و نیروهای مسلح در دسته بندی های سیاسی وارد نمی شوند و اگر هم بنده روزی به عنوان کاندیدا ریاست جمهوری وارد شوم نگاه حزبی نخواهم داشت.
این مقام مسئول در خصوص دکل های نفتی نیز بیان کرد: وقتی بنده وارد وزارت نفت شدم تمام دکل های نفتی در کشور متعلق به شرکت های خارجی بودند و حتی یک شرکت هم ایرانی نبود.
قاسمی با اشاره به خروج شرکت های خارجی بیان کرد: در آن زمان خیلی ها نگران حفاری بودند که بنده این افتخار را دارم توانستم با مدیریت جهادی این نگرانی را برطرف سازم.
وی همچنین با اشاره به موضوع ناپدید شدن دکل نفتی بعد از دوران وزات خود گفت: در سال ۹۲ وقتی وزارت نفت را تحویل دادم ۲۰ دستگاه حفاری تنها در پارس جنوبی فعالیت می کرد و دکل های نفتی که در رسانه ها گفته می شود ناپدید شدند متعلق به وزارت نفت نبودند چراکه بر اساس قانون وزارت نفت نمی تواند دکل نفتی خریداری کند.
این مقام مسئول اضافه کرد: وزارت نفت تنها شرکت های زیرمجموعه را حمایت می کند و دکل های نفتی گم شده متعلق به بنیاد تعاون ناجا و صندوق بازنشستگی صنعت نفت بود که به دلیل بدهکاری با مشکلاتی روبه رو شدند و هنوز هم پرونده آن در دادگاه لندن مفتوح است.
قاسمی همچنین با بیان اینکه بالاترین فروش نفت در کشور در سال ۹۰ و ۹۱ رقم خورد، گفت: در این سال ها با تحریم های شدید روبرور بودیم و در شرایط اوج تحریم ها با تصمیم شورای عالی امنیت ملی کشور برخی از شرکت ها با مالکیت خارجی برای خرید نفت اقدام می کردند.
وی در خصوص حضور در انتخابات نیز گفت: اگر روزی تصمیم به حضور برای انتخابات داشته باشم قطعا با قوت می آیم و کاندیدای پوششی حزب و گروه و فرد خاصی نخواهم شد.
فرمانده سپاه قدس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برجام و فعالیت های انجام شده در این راستا اشاره کرد و گفت: اصل برجام آن نرمش قهرمانانه ای است که رهبر انقلاب فرمودند و اجازه دادند خوب بود اما اینکه چه توافقات و چه مذاکره ای انجام شده دیگر کار تمام شده و برجام نافرجام ماند.
وی با تاکید بر اینکه البته ایران تاکنون به تعهدات خود کاملا پایبند بوده و کسانی که از برجام خارج شدند باید به توافقنامه باز گردند و پایبند باشند، ادامه داد: هدف اصلی برجام تنش زدایی بود و باید محقق شود.
فرمانده سپاه قدس در ادامه به fatf نیز اشاره کرد و گفت: در این راستا تا زمانی که ایران و منابع کشور در تحریم و بلوکه است نمی تواند کار موثری انجام دهد و وقتی نمی توانیم منابع کشور را جابه جا کنیم اصل fatf اثرگذار نخواهد بود.
وی در ادامه با بیان اینکه در اقتصاد ما نیازمند استفاده از تجربه های صحیح و موثر دنیا هستیم بیان کرد: ما باید ریل اقتصاد را در این ایستگاه تغییر دهیم و این تغییر نیازمند ساز و کار است و امکانات و تجربه آن نیز در کشور وجود دارد.
فرمانده سپاه قدس با تاکید بر اینکه گره زدن مشکلات کشور به برجام کار درستی نیست، ادامه داد: وابستگی ها با نگاه جهادی قابل حل است و تجربه نشان داده با استفاده از سرمایه عظیم انسانی کشور می توان در همه ابعاد شکوفایی را رقم بزنیم و لازمه اینکار به کارگیری توانمندی ها و اراده ها است.
وی به اهمیت وجود دولت جوان، انقلابی و با نشاط به فرموده رهبر انقلاب اشاره کرد و گفت: در این مقطع دولت نیازمند پوست اندازی است و دولت جوان انقلابی دولتی بانشاط من کارآمد و مسئولیت پذیر است و باید در دولت جوان انقلابی محقق شود.
قاسمی اضافه کرد: اقتصاد کشور همچون کشتی است که به طوفان خورده و نمی توان سکان آن را به کسی بدهیم که تجربه فعالیت در این زمینه را ندارد.
نظر شما