به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، «عبدالله پاکاری» شامگاه(جمعه، 22 اسفند) در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه باران ضمن گرامیداشت روز 22 اسفند و سالروز فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر تاسیس بنیاد شهید روند پرداخت مطالبات و معوقات جامعه ایثارگری استان را مورد اشاره قرار داد و اظهارکرد: با پیگیریهایی که امسال انجام شد تقریبا در این حوزه به روزرسانی شدیم و در حوزه ارائه خدمات درمان به جامعه ایثارگری استان گیلان اقدامات و اتفاقات خوبی رخ داده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان با بیان اینکه تا آذر ماه تمام مراکز درمانی مطالبات خود را دریافت کردند ابراز داشت: روند پرداختیهای بیمه دی ایثارگران استان گیلان و هزینههای درمانی این افراد نیز در کمتر از یک هفته انجام میشود از طرفی بدهی قابل توجهی که در حوزه مراکز آموزشی داشتیم نیز تقریبا تسویه شده است.
وی اجرای طرح توسعه کارآفرینی ایثارگران کشور در بنیاد شهید کل برای حل مشکل اشتغال را هم مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: هدف از این طدح این بود که ایثارگرانی که طرح و پروژههای کارآفرینی و اشتغال داشتند اما از حیث منابع با مشکل مواجه بودند حوزه اقتصادی بنیاد شهید به کمک آنها بیاید و مشارکتی کار را انجام دهد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان با بیان اینکه طرح تکاک طرح موفقی نبود و در گیلان هم از آن استفاده نشد افزود: علاوه بر ظرفیتهای قانونی که در حال شکلگیری است از جمله استخدامهای دولتی و سهمیههای اشتغال و مانند اینها اتفاقات خوبی در بخش اشتغال ایثارگران و خانوادههای شهدا رقم خورده است.
پاکاری استفساریهای را که اخیرا مجلس مطرح کرده و در برج نهم سازمان اداری استخدامی آن را به دستگاههای اجرایی ابلاغ کرد را مورد توجه قرار داد و گفت: بر اساس بند واو ماده 44 قانون برنامه پنجم توسعه تاکید بر این شده ایثارگرانی که در دستگاهها جذب میشوند پس از سه ماه تبدیل وضعیتشان انجام و رسمی شوند اما متاسفانه در برخی از دستگاهها این امر انجام نشده است.
وی با بیان اینکه افرادی از خانواده ایثارگر و شهدا که به شکل نیروهای شرکتی، پروژهای و حجمی در دستگاهها شاغل هستند همچنان با مشکلاتی مواجهاند اذعان کرد: از بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان تا به امروز برای حدود 600 نفر نیروی شاغل برای دستگاههای مورد نظر معرفینامه گرفته شده و پیگیر کارهای تبدیل وضعیتشان هستند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان اظهار داشت: برای رفع مشکل نیروهای شرکتی، قرارداد کار معین، پروژهای و نظایر اینها در قانون بودجه سال 1400 الحاقی تبصره 21 مطرح شده که ایثارگران شرکتی، پروژهای و حجمی را در دستگاهها تبدیل وضعیت کنند که البته شنیدیم شورای نگهبان ابهاماتی در این حوزه دیده و آن را برگشت داده است.
پاکاری تنها مرجع حال حاضر برای رسیدگی به عدم تمکین دستگاهها در بهکارگیری و یا تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر و خانواده شهدا را دیوان عدالت اداری دانست و اضافه کرد: شمول کمیسیون ماده 16 رسیدگی به شکایات ایثارگران و جانبازان فقط برای جانبازان است و باید این قانون به فرزندان جانبازان هم تسری پیدا کند زیرا بسیاری از ایثارگران ما هماینک بازنشسته شده و مشکل شغلی ندارند.
وی شعار امسال روز بزرگداشت شهدا را " راه شهدا ادامه دارد" اعلام کرد و با بیان اینکه لازمه تحقق این شعار توسعه فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه است افزود: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت رسالت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران است و در واقع آنقدر این معنا ژرف و عمیق است که تمام تلاش ما بر روی تحقق همین موضوع متمرکز شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گیلان با بیان اینکه این نهاد در طول سال برای گفتمانسازی فرهنگ ایثار و شهادت اقدامات خوبی انجام میدهد گفت: جمعآوری 220 هزار اسناد شهدا اعم از نوشتاری و غیرنوشتاری و تالیف حدود 60 کتاب از جمله مواردی است که بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان نسبت به انجام آن اقدام کرده است.
پاکاری کنگره بزرگداشت شهدای زن در استان گیلان، تهیه چندین نماهنگ و تولیدات فرهنگی را از دیگر کارهای بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان خواند و بیان داشت: جلد دوم وصیتنامه کامل شهدا هفته گذشته با حضور استاندار گیلان رونمایی شد و نماهنگی هم در تراز ملی برای استاندار شهیدمان در دست تولید داریم.
وی برگزاری یادوارههای تلویزیونی و استفاده از ظرفیت رسانه در این حوزه را هم مثمر ثمر دانست و خاطرنشان کرد: رسالت نگهداری از تابلوهای شهدا در سطح استان گیلان و گلزارهای شهدا هم بر عهده دهیاران و شهرداریها گذاشته شده است و این نهادها باید بر حسب قانون به تکلیف خود عمل کنند.
نظر شما