به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نشست بررسی و نقد کتاب «حیدر» اثر آزاده اسکندری (که توسط انتشارات کتابستان معرفت منتشر شده است) توسط گروه ادبیات اندیشه پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه به صورت مجازی از طریق نرم افزار اسکایپ برگزار میشود.
در این نشست محمدرضا سنگری، سعید طاووسی مسرور، مهدی کاموس و محمد حقی حضور خواهد داشت.
دبیری علمی این نشست نیز بر عهده احمد شاکری عضو هیات علمی گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه است.
نشست یادشده یکشنبه ۲۴ اسفندماه از ساعت ۰۹:۳۰ به صورت مجازی از طریق نرم افزار اسکایپ برپا میشود.
در معرفی این اثر آمده است: «حیدر» اثری است در سبک داستانی به قلم آزاده اسکندری که یک شیوه روایی جدید را برای به تصویر کشیدن زندگی امیرالمومنین علی (ع) به کار گرفته است. زندگانی این شخصیت بزرگ جهان اسلام و اسطوره ی معرفت و عدالت، به شکل پراکنده ای و تنها در عرصه های مشخصی توصیف شده است. به عبارتی می توان گفت آنچه به شکل عام از حیات امام علی (ع) در باور مومنین حضور دارد، حکایت هایی غیر پیوسته است که مشخص نیست دقیقاً در کدام نقطه از زندگی حضرت، تاثیر خود را بروز داده است.
اما آنچه در کتاب سیصد و هشتاد صفحه ای حیدر به قلم آزاده اسکندری با آن رو به رو هستیم، قصه ای است با روایت خطی و مشخص، که از تطبیق میان صدها منبع روایی شیعه و اهل سنت، به دست آمده و به جز این منابع مشخص که با نشانی دقیق به خواننده معرفی شده اند، باقی مطالب داستان حاصل فضاسازی و قصه پردازی شخصی نویسنده می باشد.
«حیدر» به طور ویژه به بازه زمانی ۹ ساله از زندگی عارفانه و عاشقانه امیرالمومنین علی (ع) و حضرت فاطمه (س) می پردازد. داستان از زبان خود امیرالمومنین یا حیدر (ع) روایت می شود و به این ترتیب خواننده از دریچه نگاه مولای متقیان با حوادث سالهای دوم تا یازدهم هجرت آشنا می شود. روزهای پرفراز و نشیبی که از کمی قبل از ازدواج این زوج آسمانی شروع شده و تا بعد از به شهادت رسیدن صدیقه طاهره (س) ادامه می یابد. به این ترتیب می توان گفت حیدر، یک اثر داستانی با خط روایی مشخص و شفاف بوده که رویدادهای قابل توجهی را زندگی حضرت علی (ع) بیان می کند.
نظر شما