به گزارش خبرنگار گروه غدیر و مهدویت خبرگزاری شبستان، به مناسبت فرا رسیدن شب نیمه شعبان المعظم که مقارن است با شب ولادت باسعادت قطب عالم امکان، حضرت مهدی صاحب الزمان(عج) و به منظور بررسی کیفیت استغاثه به ساحت مقدس امام مهدی(عج) با حجت الاسلام والمسلمین «محمدرضا فوادیان»، محقق، مولف و کارشناس مهدوی گفتگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
حجت الاسلام فوادیان درباره الزامات و چرایی استغاثه به ساحت امام زمان(عج)، اظهار کرد: در روایتی از امام باقر(ع) است که فرمودند: وقتی امام شما غایب است به خدا استغاثه کنید. بنابر تصریحات روایی «غیاث المستغیثین» از اسماء الهی است یعنی وقتی کسی دادرسی بخواهد خدا در مقام غیاث به فریاد او می رسد. با توجه به آنکه اهل بیت(ع) تجلی اسماء حسنی الهی هستند، آنها نیز همچون خدا فریادرس یا غیاث مردم محسوب می شوند.
امام زمان(عج) فریادرس است
عضو هیئت علمی مرکز تخصصی حوزه علمیه قم ادامه داد: همانطور که خدا علیم، ودود، رزاق و ... است خلیفه خود روی زمین را نیز با همین اسماء و صفات به خلائق معرفی کرده است چنان که در زیارت آل یاسین می خوانیم: «... والْغَوْثُ وَالرَّحْمَةُ الْواسِعَةُ ...» یعنی امام زمان(عج) کهف، غوث و فریادرس است. در این عصر و زمان که از امام زمان خود جدا افتاده ایم و همچون یتیمی که پدر از دست داده، دچار فقدان ولی خدا در جامعه هستیم باید به ساحت امام عصر(عج) استغاثه کنیم چون در عالم وجود ایشان فریادرس است.
وی درباره نیازهایی که باید به محضر امام عصر(عج) در استغاثه هایمان مطرح شود، گفت: از مهمترین نیازها اضطرار به حجت است، لذا در شب نیمه شعبان دست به دعا برمی داریم و از خدای متعال، فرج و ظهور آن وجود نازنین او را مسئلت می داریم. در ادبیات دینی ما وارد شده که نیازهایتان را از طریق اسباب و وسلیه عرضه بدارید: «وَ ابْتَغُوا إِلَيْهِ الْوَسِيلَةَ»؛ از جمله این وسایل امام عصر(عج) به عنوان آینه تمام نمای اسماء و اوصاف الهی هستند؛ ایشان خلیفه خدا روی زمین و باب الله، عین الله و اذن الله است «ايْنَ بابُ اللهِ الَّذي مِنْهُ يُؤْتي».
بهترین راه برای استغاثه به امام مهدی(عج)
این کارشناس مهدوی با بیان اینکه ما از حضرت بقیه الله الاعظم(عج) حل بحران ها را مسئلت می کنیم، تاکید کرد: بهترین شیوه برای استغاثه به حضرت ولیعصر(عج) که ادبیات دینی ما نیز بر آن تاکید دارد، قرائت و مداومت بر زیارت «آل یاسین» است که حضرت حجت(عج) خود فرمودند: «هر گاه خواستید به وسیله ما به سوی خدای تبارک و تعالی و به سوی ما توجه کنید، پس بگویید چنانکه خدای تعالی فرموده است ...». متاسفانه، این زیارت کمی مغفول مانده اما بهترین راه برای استغاثه به امام مهدی(عج)، توجه به متن این زیارت و زیارت دیگر موسوم به زیارت «ندبه» است.
حجت الاسلام فوادیان با بیان اینکه خدا هم در استغاثه ها و توسلات ما را به صبر و نماز توصیه می کند «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ اسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ»، گفت: حضرات معصومان(ع) نماز استغاثه دارند و توصیه کرده اند در وقت حاجت دو رکعت نماز استغاثه بخوانید. برای استغاثه باید به دستورات دینی توجه کرد نه منشات اشخاص، بهترین راه ها نماز استتغاثه است که حضرت حجت(عج) نیز دارند.
وی تاکید کرد: بنابر تصریح روایتی از معصوم(ع) در حاجات مادی به امام جواد(ع) مراجعه می کنیم، اما در پایان همان روایت است که وقتی غم جانکاه به گلویتان رسید و مضطر شدید به امام زمان(عج) استغاثه کنید! آن کسی که قرار است کار را در عالم انجام دهد امام زمان(عج) به عنوان امام حی و حاضر است. اگرچه توسل و استغاثه به همه معصومان(ع) جایز است اما کار به امضای امام مهدی(عج) می رسد که محضرشان محل آمد و شد ملائکه است برای همین هم خطاب به ایشان عرضه می داریم: «ادرکنی». تنها امام حی و حاضر که مستغیث است و به فریاد چه شیعه چه اهل سنت و چه پیروان دیگر ادیان و مکاتب می رسد حضت بقیه الله الاعظم(عج) است که باید به ایشان متوسل شویم.
فضیلت شب نیمه شعبان
وی درباره استغاثه به امام زمان(عج) در شب نیمه شعبان، ابراز کرد: نیمه شعبان دو بُعد دارد یکی فضایل آن است و دیگری اعمالش؛ نیمه شعبان قبل از ولادت امام زمان(عج) هم دارای فضایل بوده و شیعه و اهل سنت این شب را عظیم دانسته اند و اهل سنت آن را احیاء می گیرند، به فرموده رسول خدا(ص) شب نیمه شعبان، شب اجابت است، پیامبر اکرم(ص) خطاب به امیرالمومنین علی (ع) فرمودند: فضلیت شب نیمه شعبان بر دیگر لیالی همچون فضیلت تو بر بنی هاشم است!
وی با بیان اینکه از کثرت اعمال می توان به عظمت شب نیمه شعبان پی برد، خاطرنشان کرد: مرحوم میرزاجوادآقا ملکی تبریزی می فرماید: اعمال شب نیمه شعبان از اعمال شب های قدر هم بیشتر است. از با فضیلت ترین اعمال این شب زیارت سیدالشهداء(ع) است، کسی که علاقه دارد با روح 124 هزار پیامبر مصافحه کند زیارت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) را در شب نیمه شعبان ترک نکند این همان شبی است که امیرمومنان(ع) دعای کمیل را به کمیل بن زیاد آموزش دادند.
نظر شما