​صرفه‌جویی ۵۰ میلیون مترمکعبی آب در گیلان/ کشاورزان از آب باران در شخم زمستانه استفاده کنند

خرمی با بیان اینکه کشاورزان باید از آب باران برای شخم زمستانه شالیزارهای خود بهینه استفاده کنند گفت: با اجرای برنامه سازگاری با کم‌آبی، حدود ۵۰ میلیون مترمکعب در برداشت آب گیلان صرفه‌جویی می‌شود.

«وحید خرمی» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با بیان اینکه در جلسه کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی برنامه‌ سازگاری با کم‌آبی استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت اظهار داشت: با اجرای برنامه‌ سازگاری با کم‌آبی گیلان، در پایان برنامه هفتم توسعه، چیزی حدود 50 میلیون مترمکعب در برداشت آب استان صرفه‌جویی خواهد شد.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان با تاکید بر اینکه در اثر اقدامات این شرکت معادل 17 میلیون مترمکعب در برداشت آب استان صرفه‌جویی می‌شود عنوان کرد: با اقدامات شرکت آب و فاضلاب گیلان و با اجرای برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی مقادیر قابل توجهی صرفه‌جویی در برداشت آب استان گیلان اتفاق می‌افتد که حائز اهمیت است.

 

خرمی به دیگر اقداماتی که در راستای کاهش برداشت آب و صرفه‌جویی منابع اتخاذ شده است هم اشاره کرد و در تشریح این مطلب ابراز داشت: بر اساس برنامه سازگاری با کم‌آبی مصوب، سازمان صنعت، معدن، تجارت و شرکت شهرک‌های صنعتی در راستای کاهش برداشت 10 میلیون مترمکعب از منابع آبی استان متعهد شده‌اند.

 

وی برخی دیگر از ویژگی‌ها و شاخص‌های برنامه سازگاری با کم‌آبی استان گیلان را برشمرد و اذعان کرد: در برنامه سازگاری با کم آبی استان گیلان، به مؤلفه‌هایی مانند جلوگیری از آلودگی منابع آب و همچنین مواردی نظیر نفوذ آب شور از دریای خزر توجه ویژه‌ای شده است که یقینا تحقق آن‌ها برای استان مثمرثمر خواهد بود.

 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گیلان استفاده هرچه بیشتر کشاورزان و شالیکاران استان از آب‌های سطحی و آب باران برای پیشبرد برنامه شخم زمستانه اراضی شالیکاری را لازم و ضروری اعلام کرد و گفت: امیدواریم با اقدامات انجام شده بتوانیم سال زراعی پیش‌رو در استان گیلان را با کمترین دغدغه و مشکل پشت سر بگداریم.

 

خرمی با تاکید بر اینکه کشاورزان زیادی در گیلان برای فعالیت‌های زراعی در کنار استفاده از چاه‌ها،‌ آب بندان‌ها و آب باران به منابع سد سفیدرود نیازمندند اظهار داشت: شرکت آب منطقه‌ای گیلان به عنوان متولی ارشد مدیریت منابع آب استان برای احداث سد‌های گوناگون مطالعات و برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

 

وی ساخت و توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی و توجه به توسعه گردشگری مبتنی بر آب توسط شرکت آب منطقه‌ای گیلان را هم مورد اشاره قرار داد و خاطرنشان کرد: شرکت  آب منطقه ای گیلان علاوه بر این‌ها برای مواردی مانند لایروبی انهار با هدف آماده‌سازی آن‌ها در فصل آبی 1400 - 99 نیز برنامه‌ریزی کرده است.

کد خبر 1038765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha