افزایش سرعت توسعه تجدیدپذیرها

پیش بینی می شود سرعت توسعه تجدیدپذیرها با توجه به اینکه منابع مالی در نظر گرفته شده برای آنها افزایش چشمگیری یافته است نسبت به گذشته افزایش یابد.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، انرژی های تجدیدپذیر به انواعی از انرژی می‌گویند که منبع تولید آن ها بر خلاف انرژی‌های تجدیدناپذیر (فسیلی و هسته ای)، قابلیت آن را دارد که توسط طبیعت در یک بازه زمانی کوتاه مجدداً به وجود آمده یا به عبارتی تجدید شود. برخی انواع انرژی های تجدیدپذیر که گاهی  انرژی های نو نیز نامیده می شوند، عبارتند از انرژی خورشیدی، انرژی باد، انرژی زمین گرمایی، انرژی جزر و مد، زیست توده، انرژی امواج و پیل سوختی.

 

تولید انرژی تجدید پذیر از منابعی همانند انرژی باد و انرژی خورشیدی به دلیل عدم تسلط انسان بر آنها، گاهی اوقات مورد انتقاد قرار می گیرد. اما برای سوخت های حاصل از انرژی آب، زمین گرمایی و سوخت های زیستی که تداوم دارند انتقادی وارد نیست. طبق گزارش سازمان انرژی جهانی، میزان استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در تولید برق در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب ۱۹٫۳ و ۲۴٫۵ درصد بوده است. این میزان مصرف انرژی به ترتیب ۸٫۹ درصد از زیست توده ، ۴٫۲ درصد از انرژی گرمایی و خورشیدی، ۳٫۹ درصد از نیروگاه آبی و ۲٫۲ درصد باقیمانده از باد به دست آمده است.

 

بنابراین گزارش، در کشور ما نیز استفاده از این نوع از انرژی در سال های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است به طوری که به گفته مسئولان با توجه به اینکه منابع در نظر گرفته شده برای تجدیدپذیرها افزایش چشمگیری یافته است، پیش بینی می شود که سرعت توسعه تجدیدپذیرها نسبت به گذشته افزایش یابد و اگر تحریم نیز برداشته شود با یک اتفاق عظیمی در تجدید پذیرها رو برو خواهیم شد.

 

محمد ساتکین، معاون وزیر نیرو، در امور انرژی‌های تجدیدپذیر در این باره به ایسنا گفته است: در سال ۱۴۰۰ منابع مالی به شدت افزایش یافته یعنی عوارض که تنها منبع این صنعت بود و مبلغ حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان را شامل می شد امسال دو برابر شده و عدد ۱۹۰۰ میلیارد تومان در مجلس تصویب شد و از آن سو یک منبع جدید اضافه شده و سوخت صرفه جویی شده که ۱۰ سال بود از قانون آن می‌گذشت اما هرگز عملیاتی نشده بود و سقف آن ۲۵۰۰ میلیارد تومان بوده نیز تخصیص یافته است.

 

وی با بیان اینکه در مجموع منابع تجدیدپذیرها ۴.۵ برابر قبل شده است، گفت:  منابع دیگری نیز برای بازفروش برق جود دارد که ردیف بودجه آن نیز مشخص شده و با مکانیزم های دیگری همچون فروش برق تجدیدپذیرها یا تولید کنندگان برق رمز ارز و صادرات می توان کسب درآمد کرد و این ها منابعی هستند که لازم نیست مبلغی برای آن هزینه شود که همین مساله باعث توسعه می‌شود وحدود ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان ارزش دارد. امسال حدود پنج تا ۶ برابر منبع جدید به دست آوردیم که در تاریخ تجدیدپذیرها بی سابقه بوده و ناگهان یک جهش چند برابری از سال ۹۹ به ۱۴۰۰ رخ داده است و همین مساله می‌تواند موجب سرعت بخشیدن توسعه انریی های تجدیدپذیر در ایران شود.

 

بنابراین گزار، محدود بودن منابع انرژی فسیلی و مشکلات ناشی از انتشارات گازهای گلخانه ای، توجه بیش از پیش به انرژی های تجدیدپذیر را بر همگان روشن و ضروری کرده است و با توجه به برخورداری از پتانسیل مطلوب و مناسب انرژی های تجدیدپذیر در کشور، توسعه منطقی این منابع ارزشمند و خدادادی موجه به نظر می رسد، چرا که از این طریق می توان در جهت اهداف توسعه پایدار نیز گام برداشت.

 

 

کد خبر 1040534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha