ارتقای ایران در حوزه جنگ الکترونیک

افراد یگان جنگال می‌کوشند تحرک هر فرستنده‌ای را کشف و هرگونه سامانه الکترونیکی تهدیدآمیز را نابود کنند و با تجهیز یگان‌های قرارگاه منطقه‌ای غرب ارتش به سامانه‌های نوین جنگال کشورمان در حوزه جنگ الکترونیک ارتقا یافته است.

به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، امیر سرتیپ فرهاد آریانفر فرمانده قرارگاه منطقه‌ای غرب ارتش جمهوری اسلامی ایران خبر داده که یگان‌های قرارگاه منطقه‌ای غرب ارتش به سامانه‌های نوین جنگال (جنگ الکترونیک) تجهیز شده است.

 

بنابراین گزارش، جنگ الکترونیک هر عملی است که شامل استفاده از طیف الکترومغناطیسی (طیف EM) یا انرژی هدایت شده برای کنترل طیف، حمله به دشمن یا جلوگیری از حمله دشمن است. هدف از جنگ الکترونیکی انکار مزیت حریف و اطمینان از دسترسی دوستانه و بدون مانع طیف EM است.

 

 EW را می‌توان از طریق هوا، دریا، زمین، یا فضا توسط سیستم‌های سرنشین دار و بدون سرنشین استفاده کرد و می‌تواند انسان، ارتباطات، رادار یا دارایی‌های دیگر (نظامی و غیرنظامی) را هدف قرار دهد؛ و شامل ارتباطات رادیویی، ایجاد اختلال در ارتباطات رادیویی دشمن و شنود (استراق سمع) گفتگوهای دشمن است.

 

امروزه کاربردهای نوین دیگری مانند هدایت نفرات و موشک‌ها با دستگاه‌های الکترونیکی به جنگ الکترونیک افزوده شده‌است. دستگاه پارازیت‌انداز شعاع اصلی از این جمله دستگاه‌هاست که با ایجاد چگالی از انرژی در مسیر سیگنال فرستاده می‌شود و با افزودن نوفه (نویز) به آن، رادار را مختل می‌کند. البته می‌توان آن را شناسایی کرد.

 

افراد یگان جنگال می‌کوشند تحرک هر فرستنده‌ای را کشف، صدای هر گوینده‌ای را ضبط و هرگونه سامانه الکترونیکی تهدیدآمیز را نابود کنند. بکارگیری سایت‌های شنود متحرک مجهز به سامانه‌های رهگیری مراقب، استراق سمع، ضبط و ثبت فرستنده‌های فعال دشمن، پخش پارازیت شنود و فریب الکترونیکی اهمیت ویژه‌ای در این‌گونه عملیات دارد. تجهیزات شنود، سامانه‌های اختلالگر، جهت‌یاب‌های مختلف، رادارها و سامانه‌های کشف و رهگیری و رمزشکن از لوازم یگان جنگال است.

 

بنابراین گزارش، کشورمان در سال های اخیر توانسته است در حوزه نظامی و دفاعی به پیشرفت های قابل توجهی برسد تا جایی که علاوه بر کشورهای دوست، کشورهایی که در تقابل با ایران هستند از این توانایی نظامی ایران حیرت زده شده اند. این در حالی است که کشورمان در حوزه اخلال‌گر‌های الکترونیکی و الکترومغناطیسی نیز به پیشرفت های قابل توجهی رسده است.

 

جمهوری اسلامی ایران در حوزه جنگ الکترونیک با طراحی و ساخت اخلال‌گر‌ها و نیز طراحی و ساخت رادار‌های برخوردار از قابلیت جنگال، گام بلندی را به سمت موفقیت و درخشش در عرصه نبرد الکترونیک برداشته است.

 

در حوزه اخلال‌گرها، پیشرفت‌های قابل توجهی را به دست آورده‌ایم؛ به‌گونه‌ای که با استفاده از سلاح‌های ایجادکننده تشعشع یا اخلال‌گر‌های الکترونیکی می‌توانیم به مقابله با هواپیما‌های جنگی، پهپاد‌ها و مولتی‌روتور‌های جاسوسی دشمن که به عکس‌برداری، تصویربرداری و خرابکاری در مراکز مهم و حساس اقدام می‌کنند، بپردازیم.

 

یکی دیگر از دستاورد‌های ایران در حوزه اخلال‌گر‌های الکترونیکی و الکترومغناطیسی تحت عنوان پروژه «شاهد» طراحی و ساخته شده‌اند. اخلال‌گر دستی «شاهین» از خانواده اخلال‌گر‌های شاهد نمونه‌ای از سلاح‌های مقابله با تهدیدات سایبری است که در سه نمونه کوله‌ای، استقراری و دستی با برد‌های دو تا ۱۰ کیلومتر و قابلیت اخلال بر روی امواج ماهواره‌ای به تولید انبوه رسیده است. این اخلال‌گر، ظاهری مانند سلاح انفرادی، البته با ابعادی بزرگتر دارد و به‌دلیل بُرد بالا، بر روی آن دوربین هدف‌گیری نصب شده است.

 

هم‌چنین دیگر عضو خانواده اخلال‌گر‌های ارتباطی «شاهد» اخلال‌گر محمول بر پهپاد است که قابلیت اخلال در ارتباط پهپادها، مولتی‌روتور‌های جاسوسی و بمب‌افکن در محدوده فرکانسی ۲۰ تا ۵۲۰ مگاهرتز را دارد. اخلالگر «گنبدی و جهتی شاهد» عضو دیگر خانواده پروژه شاهد است که به‌منظور مقابله با مولتی‌روتور‌ها و پهپاد‌های جاسوسی و مهاجم توسط نیروی زمینی ارتش توسعه یافته است، این سامانه قابلیت نصب بر روی خودرو و استقرار ثابت و هم‌چنین کشف اهداف به‌صورت تصویری را دارد.

 

هم‌چنین این سامانه می‌تواند با ارسال فرکانس‌هایی با طول موج بالا، گنبدی را برای محافظت از یک منطقه در برابر ورود ریزپرنده‌ها و پهپاد‌ها در باند‌های فرکانسی مختلف ایجاد کند. سامانه اخلال‌گر جهتی و گنبدی شاهد از دو خودرو تشکیل شده که یک خودرو مجهز به سامانه‌های کشف و الکترواپتیکی برای کشف اهداف پرنده و خودروی دیگر برای ارسال امواج اخلال‌گر به‌منظور جلوگیری از ورود ریزپرنده‌ها به محدوده حفاظتی است.

کد خبر 1040683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha