به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، آذر ماه سال 99 مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرش دستباف با اشاره به تفاهمنامه معاونت روستایی ریاست جمهوری و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان شرایط بیمه قالیبافان را اعلام کرده و خبر داده بود که در راستای این تفاهمنامه بیمه اجتماعی را برای ۴۰۰ قالیباف در دستور کار داریم.
بنا به گفته عبدالله بهرامی معاونت روستایی ریاست جمهوری و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایر تفاهمنامهای را منعقد کردند که 1400 نفر را بهصورت رایگان تحت پوشش بیمه قرار دهند. از این تعداد حدود 400 نفر به قالیبافان کشور اختصاص یافت، با توجه به اینکه اتحادیه سراسری فرش دستباف تنها کارگزار رسمی و تخصصی قالیبافان در استان تهران است، اقدام به ثبتنام قالیبافان کرده است. هر قالیبافی که فاقد بیمه دولتی باشد، میتواند بهصورت رایگان وارد سامانه اتحادیه به نشانی http://taavon.co/ شود و ثبتنام کند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی فرش دستباف همچنین اعلام کرده بود که نوع این بیمه؛ بیمه اجتماعی قالیبافان، صندوق اجتماعی کشاورزان، روستاییان وعشایراست. این بیمه مربوط به از کار افتادگی، مستمری و بازنشستگی است. افرادی که دفترچه درمان میخواهند باید از دفترچه سلامت استفاده کنند.
بنابراین گزارش، ثبتنام برای قالیبافان رایگان است. بعد از اینکه قالیبافان ثبتنام کردند و لیست به صندوق داده شد، قرار شده است که دولت در سال اول حق بیمه 15سال اول متقاضیان را پرداخت کند. درسالهای آتی خودشان30 درصد حق بیمه را پرداخت میکنند و دولت 70 درصد حق بیمه را پرداخت میکند . شرط ثبتنام برای متقاضیان سن کمتر از 50 سال است , مدت زمان خدمت برای بازنشستگی مانند تأمین اجتماعی است، شخص میبایست 30 سال حق بیمه و سابقه بیمه داشته باشد تا بازنشسته شود و کارت قالیبافی حتماً داشته باشند.
این گزارش می افزاید در ادامه اقدامات نهادهای مرتبط در این زمینه فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش ایران نیز 15 دی 99 گفته بود که در راستای انعقاد تفاهمنامه همکاری بین مرکز ملی فرش ایران و صنعت بیمه پوشش بیمه تکمیلی درمانی قالیبافان از طریق شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان حامی قالیبافان ایرانی در روز گذشته تفاهم شد. قالیبافانی که پیش از این تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی بودند نیز میتوانند از این بیمه استفاده کنند.
رافع ادامهداده بود: همچنین موضوع بیمه آتشسوزی منازل مسکونی قالیبافان برای محافظت از اموال آنان و فرشهای دستبافی که در منازل بافته میشود، بیمه حوادث طبیعی مثل سیل، زلزله و برف، بیمه سرقت و حتی نوسانات برقی که ممکن است منجر به آسیب رسانی به لوازم دیجیتالی قالیبافان شود، تحت پوشش قرار خواهد گرفت. در این تفاهمنامه، همچنین پرداخت اقساطی و ماهانه حق بیمه برای قالیبافان در دستور کار قرار گرفت.
بنابراین گزارش، علاوه بر آن، موضوع تضمین تولیدات صادرکنندگان فرش دستباف، کمکهای معیشتی و پرداخت سرمایه در گردش به قالیبافان با حمایت و مشارکت بیمه ایران و بانک قرضالحسنه مهر در دستور کار است و قرار است که جزئیات حمایتها در قالب بستهای اعلام و اطلاعرسانی شود.
حالا زهرا کمانی، رئیس اداره فرش استان تهران خبر داده که در صورت تامین بودجه بیمه قالیبافان به مدت پنج سال رایگان خواهد بود و اکنون برای یکسال تامین اعتبار شده است.
وی در این باره به ایرنا گفته است: اواخر سال گذشته برای رفع مشکل بیمه قالییافان با صندوق بیمه روستایی و عشایر تفاهمنامه ای منعقد شد و از طریق این صندوق تمام فعالان این صنف (شهری و روستایی) از مزایای بیمه بهره مند میشوند. این بیمه شامل قالیباف ها، طراحان، رنگرزان و رفوگران فرش دستباف می شود که کارت مهارت فنی از اتحادیه صنفی قالیبافان، اتحادیه فرش روستایی یا سازمان فنی حرفهای دارند.
کمانی بیان کرد: افراد پس از تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه میتوانند سوابق قبلی بیمه خود را به آن اضافه کنند و از مزایای بیمه نظیر از کارافتادگی و بازنشستگی برخوردار شوند.
به گفته کمانی، برای بیمه تکمیلی این افراد نیز اخیرا یک تفاهمنامه با بیمه ایران و صندوق قرض الحسنه مهر منعقد شده که قالیباف ها و حرَف وابسته میتوانند از طریق تلفن همراه با کد دستوری #۳۱۰۰۰*۶۶۵۵* از مزایای سه سال بیمه تکمیلی و ۲۰ میلیون وام چهار درصد بهره مند شوند.
وی با بیان اینکه پس از ثبت نام متقاضیان برای دریافت تسهیلات در صورت تایید مدارک ظرف ۲۴ ساعت معرفینامه برای بانک صادر و برای متقاضی ارسال می شود، ادامه داد: این وام از طریق ضمانت یک کارمند و بازنشسته دولت، معرفی از طریق افرادی که پروانه کسب دارند و برگه سهام دولت قالیبافان قابل پرداخت است.
به گفته کمانی، این تسهیلات برای متقاضیان بیمه تکمیلی در نظر گرفته شده است که پنج میلیون تومان آن بابت خدمات درمان، از کار افتادگی، حریق و آتش سوزی، عمر و سرمایه با پوشش سه سال کسر میشود و ۱۵ میلیون تومان دیگر به صورت کارت های اعتباری برای خرید کالای ایرانی در اختیار قالیباف ها قرار میگیرد.
یادآور می شود: ۴۲ هزار قالیباف و افراد شاغل در حرفه های وابسته آن، نظیر طراح، رنگرز، رفوگر به صورت شناسنامه دار در استان تهران فعال هستند که حدود هشت هزار و ۷۰۰ نفر آنها تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند. ظرف سه ماه اخیر ۲۷ هزار نفر نیز برای برخورداری از بیمه روستایی و عشایری به صندوق بیمه معرفی شده اند و نام نویسی تا پایان سال ادامه دارد.
نظر شما