به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدحسن صافی، مدرس و پژوهشگر، در مورد ابعاد عدالت و مبارزه با فساد در بیانیه گام دوم انقلاب، با برنامه «راه اینجاست» گفتگو کرد.
صافی با اشاره به بیانیه گام دوم به عنوان یک ترسیم کننده چشم انداز 40 ساله دوم انقلاب، تأکید کرد: زمانی که انقلاب اتفاق افتاد، در نقطه صفر بودیم و اکنون این بیانیه در چشم انداز 40 سال دوم با رویکرد تمدنی و جهانی سازی انقلاب با نگاه به گذشته و شناسایی فرصت ها، با تأکید بر ترسیم سازی ظرفیت ها و منابع موجود در نظام را نمایان می کند.
وی از پر رنگ بودن بحث امیدواری در بیانیه سخن گفت و افزود: در این بیانیه به صراحت آمده که کلید حل همه قفل ها امیدواری و روشن بینی حقیقی نسبت به آینده است.
این پژوهشگر ضمن نام بردن از عدالت فردی به معنای اعتدال در رفتار فردی و عدالت اجتماعی به معنای قسط، تصریح کرد: عدالت به معنای توازن در فرصت هاست که باید توسط سیاست گذاران در سطح جامعه اجرا شود تا افراد با قابلیت های مختلف بتوانند به منابع مورد نیاز خود دست یابند و به صورت پویا کار خود را ادامه دهند.
صافی عدالت را به عنوان یکی از ارزش های دینی، معرفی کرد و گفت: عدالت و فساد در دو نقطه مقابلند و توزیع منابع بهتر، عدالت را در پی دارد و در مقابل با تجمع منابع و محدود کردن دسترسی افراد جامعه به گسترش فساد کمک کرده ایم.
این مدرس شفافیت سازمان های دولتی را در گسترش عدالت مؤثر خواند و گفت: عدالت و عدالت طلبی باید با معنویت و عقلانیت به معنای تشخیص درست مصداق عدالت طلبی همراه باشد.
صافی ادامه داد: شفافیت به معنای تصمیم گیری در انظار نخبگان است و سازمان ها باید خود را موظف بدانند با اعتماد به توانمندی مردم فرصت ها را به طور شفاف به آن ها ارائه دهند.
وی با توصیه به تخصیص بخش هایی با رویکرد عدالت پژوهی در سازمان ها با هدف توزیع منابع برای مردم، تصریح کرد: برای عدالت طلبی و فسادگریزی باید به عموم افراد آموزش هایی در خصوص رفع نیاز و شناسایی فرصت هایشان دهیم و با اقدامات محله محور، ایجاد رشته های عدالت پژوهی و در نظر گرفتن بخش هایی برای تصمیم های پوشیده به گسترش عدالت بپردازیم.
صافی فاصله طبقاتی را نتیجه تولید ثروت بدون توزیع آن دانست و گفت : در این شرایط میزان دسترس پذیری مردم به منابع کمتر اتفاق می افتد.
نظر شما