به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در اولین جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی در سال جدید که صبح امروز به صورت مجازی و با حضور معاونان، رؤسای مراکز و روسای استانهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، با تبریک سال نو و نیمه شعبان، گفت: سال 1400 سال نقطه عطف است، چرا که امسال شاهد انتخابات ریاست جمهوری و آغاز کار دولت جدید خواهیم بود و با توجه به اینکه همه به این باور رسیده اند که سیاست فشار حداکثری و طلب اقتصاد از خارج کشور شکست خورده، باید نکاتی را در آغاز سال مورد توجه قرار دهیم. همچنین امیدوارم همانطور که سال 1400 دو نیمه شعبان دارد، امسال سال فرج امام زمان(عج) باشد و بتوانیم عنایات خاصه حضرت را داشته باشیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به افتتاح دبیرخانه علمی مطالعات راهبردی مهدویت این دانشگاه، گفت: این دبیرخانه روز گذشته و مصادف با نیمه شعبان با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افتتاح شد و از همه استانها انتظار می رود در راستای انجام تحقیقات و مطالعات راهبردی در حوزه مهدویت با راهبرد انقلاب اسلامی دست به دست هم بدهند تا بین دو نیمه شعبان امسال یک حرکت جمعی در این حوزه شکل بگیرد.
وی افزود: مقام معظم رهبری در بیانات خود تأکید کردند که باید کار دقیق علمی و متقن در حوزه مهدویت صورت بگیرد، بنابراین ما دانشگاهیان نباید بگذاریم مطالبه مقام معظم رهبری روی زمین بماند.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه مهدویت یکی از نیازهای فکری بشریت است، تصریح کرد: خاتمیت پیامبر اسلام الزامات سلبی و ایجابی دارد، یکی از الزامات سلبی این است که پس از رسول اکرم(ص) دیگر پیامبری مبعوث نخواهد شد و اسلام دین هدایتگر و قرآن، کتاب هدایت بشریت برای فرا زمان و فرا مکان است. از الزامات ایجابی این است که این دین باید انسان کامل، جامعه کامل و تمدن کامل را بسازد، بنابراین مهدویت، انتظار، عصمت و امامت در ادامه خاتمیت است. انشاءالله امسال هر یک از استانهای دانشگاه آزاد اسلامی بتواند دهها رساله و پایان نامه در حوزه مهدویت ارائه بدهد.
دانشگاه آزاد اسلامی می تواند در بحث پشتیبانی تحقق شعار سال نقش محوری ایفا کند
دکتر طهرانچی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نامگذاری سال 1400 به نام سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از سوی مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها می توانند در بحث پشتیبانی، نقش محوری ایفا کنند و از این رو دانشگاه آزاد اسلامی در راستای تلاش برای تحقق شعار سال، امروز گام دوم طرح پویش که یک طرح محوری در پشتیبانی از تولید است را با مشارکت استانهای البرز، آذربایجان شرقی، زنجان، خراسان رضوی، خوزستان، کرمان، قزوین، مرکزی، یزد و واحدهای شهرقدس، شهریار و رباط کریم افتتاح می کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای طرح پویش تلاش دارد تا گام عملی در راستای تبدیل به دانشگاه کارآفرین و حرکت در مسیر حل مسائل صنعت، اشتغال همزمان دانشجویان با تحصیل، مهارت افزایی، فراهم کردن کمک هزینه تحصیل دانشجویان و هدفمند کردن پروژه های تحقیقاتی بردارد. از این رو این طرح اولین برنامه محوری دانشگاه آزاد اسلامی برای پشتیبانی از شعار سال 1400 خواهد بود.
وی با اشاره به نحوه اجرای طرح های محوری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تاکنون طرحهای زیادی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پشتیبانی از تولید و صنعت آغاز شده است. روند عملیاتی شدن این طرحها به این صورت است که طرحهای موفق ابتدا در همان استان اجرایی شده و در فاز دوم در استانهایی که آمادگی دارند اجرا می شود و در فاز سوم نیز طرح به صورت کشوری عملیاتی خواهد شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یادآور شد: مقام معظم رهبری فرمودند که دانشگاه آزاد اسلامی نقش مؤثری در آموزش عالی دارد. اگر قرار است اتفاقی در آموزش عالی بیفتد باید دانشگاه آزاد اسلامی سهم خود را به طور جد ایفا کند؛ از این رو نقش دانش آموختگان در دانشگاه بسیار مهم است و باید تلاش کنیم دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی یک انسان توانمند و ماهر باشد و بتواند تولید علم، بهره گیری از علم و ترویج علم کند، بنابراین باید همه نظامهای آموزشی، پژوهشی، تربیتی و حل مسأله دانشگاه را در این راستا به کار گرفت.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: وظیفه و مأموریت دانشگاه، تربیت قوه عاقله است که با دو بال فرهنگ و علم صورت می گیرد. دانشگاه دارای کنش و آثار و پیامدهایی در جامعه است که می توان آن را در 4 حوزه اجتماعی (تحصیل و ساختارهای جدید اجتماعی)، اقتصادی (مهارتهای جدید و صنایع نوآورانه)، فناوری (انتقال دانش و فناوری) و خلق جریان ملی دانش (ایجاد شبکه دانش و مؤسسات جدید) خلاصه کرد. آثار و پیامدهای دانشگاه در محیط بین المللی نیز شامل الهام بخشی، مرجعیت آفرینی و تمدن سازی می شود.
حضور دانشگاه آزاد اسلامی در محیط ملی باید معنادار باشد
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی در گذشته تنها به بعد اجتماعی دانشگاه توجه داشت و از اینکه چه نقش و اثری باید بر اقتصاد کشور بگذارد، بسیار دور بود، اما اکنون معتقدیم حضور دانشگاه آزاد اسلامی در محیط ملی باید معنادار باشد و جامعه نقش این دانشگاه را در عرصه های اجتماعی، اقتصادی، فناوری و خلق جریان ملی دانش ببیند.
دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد در طرح پویش، تحصیل را با تلفیق مهارتهای جدید وارد صنعت کند
وی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در کنار تربیت قوه عاقله، به سه دانش تخصصی، اجتماعی و مهارتی دانشجویان توجه دارد و در این راستا دانش مهارتی از طریق طرح پویش و برنامه های معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری و مدارس عالی مهارتی پیگیری می شود. این دانشگاه تلاش دارد در طرح پویش تحصیل را با مهارتهای جدید تلفیق کرده و وارد صنعت کند.
دکتر طهرانچی با بیان اینکه طرحهای کارآموزی و کارورزی در حوزه علوم موفق نبود، تصریح کرد: اجرای این طرحها نتوانست دانش مهارتی را به دانشجویان بیاموزد و متأسفانه به صورت سطحی با این حوزه رفتار شد، اما طرح پویش فضایی را ایجاد خواهد کرد که بتوانیم دانش مهارتی را به دانشجویان بیاموزیم و این اتفاق مبارک محقق شود.
وی با بیان اینکه ورود دانشگاه آزاد اسلامی به عرصه مهارت آموزی و پشتیبانی از تولید و صنعت براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 93 و سیاستهای کلی نظام در حوزه علم، فناوری و آموزش عالی است، گفت: در بند پنجم سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری، ایجاد تحول در ارتباط میان نظام آموزش عالی، تحقیقات و فناوری با سایر بخشها با تأکید بر تنظیم رابطه متقابل، تحصیل با اشتغال و متناسب سازی سطوح و رشته های تحصیلی با نقشه جامع علمی کشور و نیازهای تولید و اشتغال مورد توجه قرار گرفته است، بنابراین اینکه دانشگاه آزاد اسلامی می خواهد رابطه خود را با تولید و سایر بخشها پیدا کند، بحث فردی نیست، بلکه یک وظیفه ابلاغی است که مقام معظم رهبری بر آن تأکید کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: این دانشگاه در سال 1400 می خواهد سیاست ابلاغی ایجاد تحول در ارتباط میان نظام آموزش عالی با سایر بخشها و متناسب سازی تحصیل با اشتغال را به صورت جدی پیگیری کند. از این رو این دانشگاه برای ایجاد تحول در این حوزه در حال تدوین یک برنامه راهبردی عملیاتی 5 ساله است که بخش راهبردی برنامه تدوین شده و بخش عملیاتی آن نیز براساس آمایش محیطی توسط استانها در حال تدوین و نهایی شدن است.
وی ادامه داد: این برنامه راهبردی عملیاتی شامل 10 بسته کاری است که یکی از آنها مربوط به ارتقاء کیفیت و کارآمدی دوره های تحصیلی می شود که با «برقراری ارتباط تعاملی و مستمر با صنایع و سازمانهای محلی در راستای ارتقاء کاربردپذیری محتواهای آموزشی و کارآمادگی در دانشجویان و آموزش مبتنی برخلق رشته درسی و محتوای آموزشی براساس تحقق رویکرد حل مسائل واقعی و مدیریت دانش و اتصال حلقه آموزش، کارآفرینی و اشتغال» عملیاتی می شود.
دکتر طهرانچی تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تلاش دارد تا چالش پایین بودن سطح تعامل آموزش عالی با نیازهای بخشهای اقتصادی و اجتماعی کشور را با ایجاد هماهنگی بین برنامه های دانشگاه و سایر بخشها برطرف کند و در این راستا 4 راهبرد «همراستا کردن آموزش عالی کشور با نظام اقتصادی و اجتماعی»، «متناسب سازی تحصیل و اشتغال»، «تحول در برنامه ریزی های درسی با توجه به نیازهای ذینفعان اقتصادی و اجتماعی» و «متنوع سازی مدارک برای پاسخگویی به نیازهای جامعه» را طراحی کرده است.
امیدواریم در سال جدید برای معشیت کارکنان و اعضای هیات علمی اقدامات خوبی انجام شود
وی از معاونان و رؤسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خواست که تحول مطالبه شده از دانشگاه را در رابطه با تحقق شعار سال عملیاتی کنند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان بر توجه به وضعیت معیشتی اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد و گفت: امیدواریم امسال با تلاش و همت جمعی همه استانها بتوانیم حرکت خوبی در این حوزه داشته باشیم.
نظر شما