بهترین آثار و نسخه های خطی در نمایشگاه آنلاین هنری امکان دیده شدن دارند   

الهام حسین پور با بیان اینکه در نمایشگاه آنلاین هنری می توان با استفاده از تکنولوژی، اثر را از روایای مختلف و با کیفیت بالا مشاهده کرد، گفت: در نمایشگاه آنلاین بهترین آثار و نسخه های خطی هم می تواند در دسترس مخاطبان قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان،  در یکسال گذشته شیوع پاندومی کرونا باعث تعطیلی بسیاری از رویدادهای فرهنگی و هنری شد، در همین زمان با کم و زیاد شدن محدودیت های دوران کرونا برخی از گالری ها با رعایت پروتکل های بهداشتی نمایشگاه های برگزار کردند ، تعدادی از نگارخانه های مطرح نیز به نمایشگاه های آنلاین روی آوردند و همین باعث ارایه گونه جدیدی از نمایش آثار هنری شد که با استقبال مخاطبان نیز روبرو شد، تا پیش از شیوع کرونا کمتر گالری بود که آثار هنرمندان را به شکل آنلاین در معرض دید علاقمندان قرار می داد اما کرونا و محدودیت های ان فرصتی پیش روی هنرمندان و مخاطبان و گالری داران قرار داد اما این شیوه ارایه آثار هنری  اگرچه مطلوب  است اما با نمایشگاه عینی تفاوت هایی نیز دارد درباره برگزاری آنلاین نمایشگاه ها و شیوه جدید ارایه آثار هنری در دوران شیوع کرونا با "الهام حسین پور"، هنرمند نقاش به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:  


در یکسال اخیر پاندومی کرونا باعث تعطیلی اغلب رویدادهای فرهنگی و هنری  شد،  گالری ها یا تعطیل شدند و یا به برگزاری نمایشگاه های مجازی اکتفا کردند، ایا وضعیت ادامه دار کرونا باعث  رواج نوع دیگری از عرضه اثار هنری شده است؟ 
هیچ شکل و چهارچوبی را نمیتوان برای آثار هنری قائل شد، اما به طور کلی این رویداد عرصه رو برای حضور برخی دیگر از آثار باز کرد ، این موضوع باعث رشد تازه ای در فرایند گالری داری خواهد داشت ، اما نه همه گالری ها، این خط تنها برای روشنگر ها قابل دیدن و تشخیص هست ، همه گالری ها قرار نیست که با شرایط تازه وفق پیدا کنند ، تنها پیشرو ها سوار قطار خواهند شد. 


در یکسال اخیر عملا نمایشگاه حضوری برپا نشد و اغلب نمایشگاه هایش به صورت مجازی برگزار شد؟ بازدید از این نمایشگاه ها  و وضعیت فروش آثار چگونه بود؟ 
این موضوع را میتوان از ۲ نظر بررسی کرد، یکی سوء استفاده از شرایط موجود برای خلق آثاری که عملا وجود خارجی ندارند . اما نکته مثبت دوم استفاده از هنرمندانی دور از دسترس با آثاری ارزشمند است ، البته تنها برای گالری دارانی که بتوانند این آثار را درک کنند و بشناسند، اگر چه بر این باور هستم که گاها گالری داران از دانش شناخت آثار هنری بی بهره هستند و تنها میل و سلیقه اجتماع باعث بودن و دوام آنها شده است.


آیا برگزاری مجازی نمایشگاه هنری می تواند در دراز مدت  جایگزین نمایشگاه های حضوری شود؟

شرایط پیش آمده در این وضعیت نشان از وارد شدن به عصر و مرحله تازه ای در زندگی بشر می شود، قطعا پس از پایان این اپیدمی زندگی هرگز به روال گذشته نخواهد بود، اگر قرار باشد از تکنولوژی استفاده و بهره درست در زمان درست را ببریم این همان زمان است. ضمن اینکه بخواهیم که با این جریان آینده همراه شویم . همواره ایرادگیران از این موضوع خواهند نالید، پس به جای ایست ، باید با زمان همراه شد. ضمن اینکه این موضوع می‌تواند فراتر از گالری باشد و فعالیت گالری داران را در عرصه بین المللی هم در خود داشته باشد. 


لذت نمایشگاه مجازی هیچ وقت نمی تواند برای مخاطب مانند  دیدن اثر واقعی باشد،  اگر کرونا همچنان مهمان و همراه ما باشد راهکار جایگزین چیست؟ 
  
در حال حاضر هیچ، شاید تنها بتوان با استفاده از تکنولوژی قالب و چهارچوبی از زوایای مختلف یک اثر با بهترین کیفیت برای زوم کردن گنجاند، ضمن اینکه بهترین آثار و نسخه های خطی هم ممکن است در دسترس و حتی دیدن حضوری افراد هم امکانپذیر نباشد اما سایتها با استفاده از همین تکنولوژی قابل دسترس لذت دیدن این آثار رو برای مشتاقان فراهم کرده اند، پس این موضوع تازه و عجیبی نیست. 


آیا به لحاظ تکنولوژی زیرساخت های برگزاری نمایشگاه مجازی برای مخاطبان علاقمند به اثار هنری  فراهم است؟ 
نه متاسفانه چون گالری داران حاضر نیستند که با افرادی که دانش این موضوع را دارند و بیشتر از آن خلاق هستند همکاری کنند و از دانش آنان برای پیش برد این اهداف بهره ببرند، و همانطور که پیشتر گفتم همه قرار نیست که از تکنولوژی در خور روز بهره ببرند. تنها در تاریکی میتوان نور را درک کرد و فهمید. اگر قرار است که از تکنولوژی استفاده نکنید آن را در کمدی بگذارید و کلید آن را دور بیندازید.

کد خبر 1042174

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha