به گزارش خبرگزاری شبستان، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان ریاست هیات ایرانی را برعهده دارد.
عراقچی دوشنبه شب بعد از ورود به وین با رئیس هیأت چین دیدار کرد. هم چنین وی روز سه شنبه و پیش از شروع مذاکرات با رئیس هیات روسیه و هماهنگ کننده اتحادیه اروپا و رئیس کمیسیون مشترک دیدار کرد و آخرین ترتیبات اجرایی مربوط به برگزاری کمیسیون را مرور کردند.
آمریکا به طور رسمی در این نشست شرکت نمیکند چرا که این کشور به طور رسمی با امضای رییس جمهور وقت خود از برجام خارج شده است از این رو بازگشت آن به برجام و شرکت در نشستهای برجام مستلزم ساز و کاری است که یکی از موضوعات در دستور نشست فعلی در وین همین موضوع است. در عین حال بنا بر اعلام رسانههای آمریکایی و غربی، هیات آمریکایی به سرپرستی رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در وین به سر میبرد و توسط هماهنگ کننده مذاکرات هستهای در جریان نتایج و روند مذاکرات قرار میگیرد.
مقامات آمریکایی در چند هفته اخیر اظهارات و مواضعی منطقیتری نسبت به مواضع اولیه که در دولت جو بایدن اتخاذ شد، در پیش گرفتهاند.
رابرت مالی اخیرا در سخنانی گفته است که "هدف بازگشت به برجام بدون درخواستی برای تقویت آن است. " او گفت که "بازگشت به برجام بدون هیچ عنصر اضافی که آن را طولانیتر و قویتر کند انجام میشود و هدف این است که ببینیم میتوانیم توافق کنیم که آمریکا برای بازگشت به برجام چه اقداماتی را باید انجام دهد و ایران چه قدمهایی را برای بازگشت برمی دارد. "
نماینده ویژه آمریکا همچنین گفته است که "آمریکا مجبور است تحریمهایی را که با توافق هستهای با ایران مغایرت دارد لغو کند. "
به نظر میآید مقامات آمریکایی از این موضع که ''ایران باید ابتدا به تعهدات خود بازگردد تا تحریمها برداشته شوند'' دست کشیده است.
رابرت مالی گفته است، اینکه چه کسی وزن بیشتری دارد مهم نیست، مهم این است که هر دو طرف آماده هستند تا باری که باید تحمل کنند را به دوش بکشند.
کارشناسان معتقدند آمریکا برای بازگشت به توافق ۲۰۱۵ و نه بیشتر آماده است با این حال آنچه امروز در مذاکرات کمیسیون مشترک در وین اتفاق میافتد، میتواند تعیین کننده رویکردها در آینده باشد.
پایداری ایران بر مواضع هستهای خود بعد از تغییر دولت در آمریکا، باعث شده است تا واشنگتن از خواستههای حداکثری خود برای بازگشت به برجام دست بکشد، اما این پایان ماجرا نیست و داستان تازه شروع شده است. اجرای برجام به خودی خود موضوعی بحث برانگیز بوده است و اکنون بعد از سالها وقفه در اجرای تعهدات و تغییراتی که در این مدت انجام شده است، طبعا کار سختتر خواهد بود و نباید انتظار داشت که به سرعت نتایج رفع تحریمها را شاهد باشیم.
نظر شما