فرافکنی دشمنان برای مقابله با گسترش تشیع در سنگال

با گسترش مذهب تشیع در سنگال، دشمنان از استقبال مردم این کشور به ویژه جوانان نگران شده اند.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: سنگال کشوری در غرب آفریقاست، باوجود اینکه کشور پهناوری نیست و موقعیت راهبردی ندارد، اما نقش مهمی در سیاست قاره آفریقا باز ی می کند. جمعیت سنگال بیش از 16 میلیون نفر است که بیش از 95 درصد از این جمعیت را مسلمانان تشکیل می دهند.

بیشتر مسلمانان سنگال اهل تسنن و متاثر از طریقه های صوفی از جمله قادریه، تیجانی، مریدیه و شاذلیه هستند، همچنین شماری از مسلمانان این کشور را نیز شیعیان اثنی عشری تشکیل می دهند.

 

تاریخ ظهور شیعیان در سنگال:

گسترش مذهب تشیع در سنگال از سال 1969 میلادی با آمدن شیخ عبدالمنعم الزین لبنانی به این کشور آغاز شد. الزین به توصیه امام موسی صدر، رهبری شیعیان سنگال را به عهده گرفت.

الزین در کتاب خود به نام «مذهب اهل بیت» آورده است: برای گسترش مذهب تشیع باوجود همه مشکلات پیش رویش در سنگال تلاش کرده است. جوانان سنگالی از جمله کسانی هستند که تمایل بسیاری به گرویدن به مذهب تشیع دارند.

او در کتاب خود نوشته است که آنها وارد مدارس ما در سنگال و لبنان و قم شدند و از علوم اهل بیت(ع) سیراب شدند تا اینکه شماری زیادی از آنها به درجه بالایی از دانش رسیدند و سپس به سمت خانواده ها و روستاهایشان بازگشتند، آنها به نشر و گسترش عقاید، فقه، تفسیر قرآن کریم و سنت شریف و انواع معارف و علوم اقدام کردند.

 

مراکز شیعی، مدارس و مساجد:

شیعیان در سنگال مدارس، مراکز، حوزه علمیه و مکان های تبلیغی تاسیس کردند تا مذهب تشیع را گسترش دهد. آنها معتقدند که در سنگال بیش از 120 مدرسه شیعی وجود دارد که در آنها بیش از 9 هزار دانش آموز تحصیل می کنند.

 

عبدالمنعم الزین می گوید: همانطور که خداوند متعال به ما توفیق داد. مدارس دینی را که تعداد آنها 120 مدرسه است و 9 هزار دانش آموز دارد، افتتاح کنیم.

 

شیعیان سنگال در شهرهای مختلفی همچون داکار، کازاماس، کولدا، انجاسان، دارالهجره در شهر گوناس، کولاخ، کارمدرو در استان تیاس و دار جلوف وجود دارند. این مناطق شیعه نشین هستند و تعداد اهل سنت در این مناطق کم است.

 

حوزه رسول اکرم(ص): از جمله مراکز شیعی است که در دارکار منطقه (e-poin) قرار دارد. این مرکز وابسته جامعه المصطفی العالمیه است. استادان این مرکز از ایران و لبنان فارغ التحصیل شده اند. این مرکز برای دانشجویان خود خوابگاه فراهم کرده است، همچنین این مرکز کتابخانه ای مملو از کتاب های دینی و تاریخی و فرهنگی دارد. تحصیل در این مرکز به صورت رایگان است و پس از چهار سال با مدرکی معادل دیپلم فارغ تحصیل می شوند.

 

دانشکده فاطمه زهرا(ع): یک مدرسه شیعه از مهد کودک تا دوره دبیرستان است که در داکار قرار دارد. در این مدرسه عقاید شیعه و زبان فرانسوی تدریس می شود. درحال حاضر بیش از 900 دانش آموز تحصیل می کنند.

در کنار این مجتمع یک مسجد بزرگ قرار دارد که  مسلمانان در آن نماز می خوانند و بیشتر آنها صاحبان مغازه های مجاور مسجد هستند.

 

موسسه بین المللی المزدهر در دارکار: شریف محمد علی حیدره، موریتانی تبار و مقیم سنگال این موسسه را تاسیس کرده است.  برگزاری همایش بین المللی با حضور علمای شیعه از اروپا و آسیا و آفریقا، ساختمدرسه‌ و مسجد برای محبان و پیروان اهل بیت(ع) و حمایت از فعالیت مبلغان و برگزاری مراسم های دینی از جمله اقدامات این موسسه بین المللی است.

این موسسه درحال حاضر دانشکده ای را در داکار افتتاح کرده است. همچنین مجله ای به زبان عربی و فرانسوی به نام المزدهر چاپ شده است.

 

موسسه اسلامی اجتماعی داکار: ساختمان آن شامل چهار طبقه است. داخل آن یک مسجد بزرگ، سالن سخنرانی، دفتر و منزل شیخ«عبدالمنعم الزین» قرار دارد. این موسسه با هزینه تجار لبنانی  و در سال 1981 میلادی افتتاح شد.

شیعیان در سنگال همچنین کتاب ها و نشریه ها و کتابچه های  مختلف عربی و ترجمه شده به زبان فرانسه مانند «ثم اهدیت»(سپس من هدایت شدم)، «الشیعه هم اهل السنة»، «مع الصادقین»، «لیالی بشاور:( شبهای بشاور)، «المراجعات» و «لماذا اخترت مذهب الشیعه؟» را چاپ و منتشر کردند.

 

تلاش مخالفان شیعه برای تکذیب تشیع:

با گسترش مذهب تشیع در سنگال، مخالفان شیعه از استقبال مردم این کشور به ویژه جوانان نگران شدند و تلاش کردند تا شایعه سازی، دروغ پراکنی و کارهای مختلف دیگر از جذب مردم به سمت مذهب تشیع جلوگیری کردند.

مخالفان شیعه مدعی شدند که شیعیان با دلیل  و برهان دروغین مردم را جذب می کنند و با سرمایه گذاری هنگفتی برای جنبش تشیع انجام می دهند.

 

اما مسئله مهم اینجاست که علمای شیعه با تاسیس مدارس و مراکز شیعه تلاش کردند تا مردم را با اطلاعات درست و گذاشتن کتاب و مطالب مختلف در اختیار علاقه مندان این مذهب را ترویچ دهند و پاسخگوی شبهات متعدد باشند.

 

مخالفان شیعه به چاپ و انتشار کتاب هایی همچون «جرایم الرافضه» به زبان سنگالی اقدام کردند و هزاران نسخه از این کتاب را در روستاها و مناطق مختلف پخش کردند تا در مردم تاثیر گذار شود. اما مسئله مهم اینجاست که توزیع این کتاب و کتاب های مشابه دیگر باعث ناامنی و نگرانی در این کشور شده است.

 

مخالفان شیعه از مساجد نیز برای مقابله با گسترش مذهب تشیع استفاده می کنند و با روش تاثیرگذار به زبان سنگالی برای مردم سخنرانی می کنند. آنها همچنین به ساخت مساجد متعدد و افتتاح مدارس و سازماندهی کاروان های تبلیغی برای اعزام به روستاها اقدام کردند تا از گسترش این مذهب جلوگیری کنند.

کد خبر 1044202

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha