به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دشواری های تولید فرهنگی و هنری با اتکا به شعار «تولید، پشتیبانیها و موانعزداییها» قطعا برطرف خواهد شد اما لازمه اش اولویت بخشی به اقتصاد آسیب پذیر فرهنگ و هنر است، اقتصادی که در سایه کرونا لطمات جبران ناپذیری بر پیکره نحیف آن فرو آمد. همانطور که می دانیم امسال را مطابق نامگذاری هر سال مقام معظم رهبری سال «تولید، پشتیبانیها و موانعزداییها» نامگذاری کردند، تولید در عرصه فرهنگ و هنر نیازمند حمایت و پشتیبانی و رفع موانع است، درباره ضرورت های تحقق این شعار در تولید فرهنگی و هنری با «علی تن»،هنرمند خط نگار به گفتگو نشسته ایم که در زیر می آید:
در سال تولید، پشتیبانی ها، مانع زدایی ها چگونه می شود در عرصه فرهنگ و هنر تولید کرد؟
به نظرم فعالیت های فرهنگی هنری خیلی وقت است که به صورت جدی در کشور به آنها پرداخته می شود ولی به دلیل اینکه مشکلات اقتصادی زیاد است، دولت کمتر به امر فرهنگ و هنر می پردازد. اگر دولت به عرصه فرهنگ و هنر به صورت جدی بپردازد، قطعا مشکلات اقتصادی هم مرتفع می شود. مشکل اصلی ما تولید آثار در زمینه فرهنگ و هنر است. هنرمندان باید آثار را با موضوع اقتصاد مقاومتی، ایستادگی و پایداری خلق کنند که این آثار بتوانند به حوزه اقتصاد ما کمک کند. تنها مشکل حوزه اقتصاد ما تحریم و تولید نیست ما در حوزه تولید مشکل نداریم، تولید عالی است، وارد کردن آن به اقتصاد کمک می کند. ما کمتر به بخش مصرف کالاها می پردازیم. خیلی از کالاها اسراف می شود. ما در مورد نحوه مصرف در حوزه انرژی و کالاها مصرف مان متعادل و درست نیست. هنرمندان، اصحاب فرهنگ و هنر باید با خلق آثاری در همین رابطه فرهنگ مصرف را نهادینه کنند که ما از این راه می توانیم به ترمیم اقتصاد و به اقتصاد کشورمان کمک کنیم.
با توجه به شعار امسال مهمترین موانع تولید فرهنگی و هنری چیست؟
یک اثر هنری وقتی تولید می شود باید عرضه و سپس دیده شود؛ اگر کتاب است که باید چاپ شود اگر فیلم است باید منتشر شود اگر اثری هنری است باید خریداری شود. باید از هر نوع کار فرهنگی و هنری استفاده کرد ولی الان متاسفانه به دلیل مشکلات اقتصادی و شیوع ویروس کرونا هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر نمی توانند آثار را خوب عرضه کنند و خریدار خوب هم وجود ندارد و همین به اقتصاد فرهنگ و هنر لطمه می زند.
کرونا هم به تولیدات فرهنگی و هنری در یکسال گذشته آسیب رسانده است؟
بله متاسفانه در یک سال و نیم گذشته هم کرونا مشکلات را اضافه کرده است و منجر به تعطیلی بسیاری از رویدادهای فرهنگی هنری شده است، در این دوران بسیاری ازنمایشگاه های هنری، سینماها، تئاتر ها و مراکز فرهنگی هنری تعطیل شدند و همین امر لطمه بسیاری به فرهنگ و هنر زده است.
آیا شعار «تولید، پشیبانی ها و مانع زدایی ها» در عرصه فرهنگ و هنر تحقق یافتنی است؟
دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید برای این شعار و تحقق آن برنامه ویژه داشته باشند. چطور می گوییم دولت برای فلان بخش اقتصادی باید جبران کند. در حوزه فرهنگ و هنر دولت باید اهتمام ویژه ای داشته باشد که ضررها و لطمات اقتصادی را جبران کند. این هزینه کرد برای تولید، ارایه و عرضه آثار فرهنگی و هنری دولت باید امتیاز قابل توجه ای را برای آن در نظر بگیرد.
ضرورت تولید فرهنگی و هنری با اتکا به شعار سال «تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها» چیست؟
ما وقتی می گوییم مانع زدایی، یا وقتی می گوییم تولید یا می گوییم مانع برای اقتصاد چیست؟ یکی از موانع فرهنگ اقتصادی ماست که در کشور مشکل دارد. این مهم هم در دستگاه های دولتی و هم مصارف خانگی مشکل دارد. ما در فرهنگ مصرف مان باید کارهایی انجام دهیم؛ از طرفی باید فرهنگ کمک به همنوع و کمک به یکدیگر را به صورت تولید فرهنگی درآوریم. اگر فرهنگ انفاق، کمک به همنوع و فرهنگ مصرف و اقتصاد مقاومتی و ایستادگی در تولیدات آثار هنری لحاظ شود، جامعه به این سمت هدایت می شود و اگر جامعه هدایت شود، این در اقتصاد کشور دیده می شود و می تواند برکات آن به دولت برگردد.
نظر شما