به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری هفته هنر انقلاب، قاسم فتاحی از پژوهشگران و مسئول واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری چهارمحال و بختیاری گفت: هنر انقلاب دارای ژانر مستقلی از هنر نیست و باید نیروهای متعهد و انقلابی از چنان قدرت و توان نیروسازی و تربیت هنرمند انقلابی و متعهد برخوردار باشند که هنر انقلاب وجه غالب و پیشرو هنر کشور باشد و جدایی متصور نباشد. با گذشت بیش از چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی به نظر نمیرسد هنر انقلاب به پویایی رسیده باشد.
وی افزود: شاید بتوان سیاستگذاریهای غلط، مدیریتهای ضعیف، عدم وجود آموزش، نبودن بودجه و اعتبارات کافی و برخی خطکشیها و محدودیتهای غیر اصولی و غیر ضروری را از جمله موانع رشد و توسعه هنر انقلاب دانست و برای برونرفت از این وضعیت و مانعزدایی باید سیاستگذاری و مدیریت بخشها و عرصههای مختلف هنری در دست هنرمندان متعهد قرار گیرد.
این پژوهشگر و استاد دانشگاه اظهار داشت: در بخشهای مختلف هنری غفلت آفرینش هنر متعهد وجود دارد و به نظر بنده یکی از این بخشها عدم استفاده از ظرفیتهای بسیار وسیع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس (حوادث و رخدادها، خاطرات، وصیتنامه شهدا و …) برای تولید آثار هنری مثل داستان، فیلمنامه، مستند، هنرهای نمایشی، نقاشی و … است.
فتاحی گفت: ما شاهد آن هستیم که در مواقعی که آثار قوی، جذاب و تأثیرگذاری با موضوع انقلاب اسلامی تولید شده بسیار مورد توجه مردم قرار گرفته، ولی تهیه و تولید آثار ضعیف باعث مخاطبگریزی شده است. با مطالعه، تحقیق و پژوهش و تفکر و اندیشه و تهیه محتواها و مواد خام لازم برای تولید آثار هنری پربار، میتوان هنر انقلاب اسلامی را هر چه بیشتر مردمی کرد.
وی افزود: هنر انقلاب اسلامی در بحث مطالبهگری موفق عمل نکرده و نتوانسته است به اهداف خود دست پیدا کند، اما تا حدودی در بحث استعدادیابی موفق بوده، اگر چه تاکنون به ایدهآل خود دست پیدا نکرده است.
فتاحی درباره معرفی هنر انقلاب اسلامی در بین مردم با معرفی چهره سال هنر انقلاب در حوزه هنری گفت: اگر انتخاب این چهره بر اساس کارشناسی دقیق، و بدون دخالتهای خاص در امر ارزیابی و داوری صورت گرفته و برای مردم کاملا باورپذیر باشد، میتواند کمککننده باشد.
نظر شما