تشریح اقدامات طلاب کرمانی در بحران کرونا

حجت الاسلام محبی فر با ارائه گزارش اجمالی فعالیت های طلاب طی یکسال اخیرگفت:شناسایی اقدامات و عرصه های مختلف کار فرهنگی و تبلیغی در فضاهای مختلف با توجه به محدودیت های کرونایی مد نظر است.

حجت الاسلام محسن محبی فر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، در خصوص فعالیت های نهادهای حوزوی گفت: سال گذشته با تشکیل جلسات منظم شورای نهادهای حوزوی استان در رابطه با شرایطی که به واسطه بیماری کرونا پیش آمد، یکسری اقدامات انجام شد.

 

 

مدیرکل مرکز خدمات حوزه های علمیه و دبیر شورای هماهنگی نهادهای حوزوی استان توضیح داد: مرحله اول برگزاری جلسه و هماهنگی با ریاست دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان و شهرستان بود و در مرحله بعد ساماندهی طلاب و روحانیون جهادی در استان و شهرستان های مختلف و در مرحله بعد تقسیم بندی کارها بین گروه های جهادی در نقاط مختلف استان که از جمله مهمترین آن کارها تشکیل کارگاه های تهیه و تولید ماسک بود زیرا در ابتدای شیوع کرونا ما با کمبود ماسک و دستکش مواجه بودیم.

 

 

وی اظهار کرد: بعد از آن گروهی از طلاب و روحانیون برای بحث تجهیز اموات، گروه هایی برای ضدعفونی معابر و اماکن عمومی؛ تهیه و توزیع بسته های معیشتی و کمک های مومنانه ساماندهی شدند و در همین راستا شناسایی افرادی که به واسطه شرایط کرونایی آسیب دیده بودند و مشکلاتی از این جهت برای آن ها پیش آمده بود، انجام شد.

 

 

حجت الاسلام محبی فر ادامه داد: در نهایت هم حضور طلاب و روحانیون در بیمارستان ها و کمک به کادر درمان انجام شد زیرا تعداد بستری ها در بعضی از ایام سال گذشته بالا رفت.

 

 

وی با بیان اینکه سال گذشته بیش از 5 هزار بسته معیشتی بین آسیب دیدگان از کرونا توزیع شد؛ ادامه داد: تصمیماتی هم در رابطه با ایام تبلیغی سال گذشته داشتیم و یکی از طرح ها تبلیغ در فضای مجازی بود و در همین راستا گروه های سایبری و تبلیغ مجازی تشکیل شدند و در فضاهای مختلف اقدامات فرهنگی و تبلیغی خود را انجام دادند.

 

 

حجت الاسلام محبی فر بیان کرد: اقدام دیگری که در این رابطه تصمیم گیری شد، توسعه طرح امامان محله و روستا بود که هر محله و منطقه با محوریت ائمه جماعات و روحانیون اقداماتی را داشته باشند و بحث دیگر به خصوص در ایام عزاداری ها، ترویج مراسم های روضه خانگی برای جلوگیری از شیوع کرونا بود.

 

 

 

وی به تبلیغ چهره به چهره و فرد به فرد به عنوان یکی از برنامه های مد نظر هم اشاره کرد و افزود: تهیه و توزیع برنامه های تبلیغی در فضای رسانه ای چه صدا و سیما و چه فضاهای مجازی هم جزو برنامه های دیگری بوده که در ایام تبلیغی خاص سال گذشته تصمیم گیری شد.

 

 

حجت الاسلام محبی فر درباره مشکلات روحانیت در عرصه های مختلف و همچنین کرونا توضیح داد: یکی از موارد این بوده که طلاب و روحانیون ما هم به تبع سایر اقشار به خصوص اینکه در ایام شیوع بیماری کرونا با آن مواجه شدند، یکی از موارد بحث محدودیت برگزاری برنامه های تبلیغی، فرهنگی و مذهبی است که توسط روحانیون انجام می شد.

 

 

 

وی گفت: با توجه به اینکه از ابتدای کرونا تعطیلی برنامه های جمعی از جمله نماز های جماعت و نمازهای جمعه و برنامه های عزاداری، سخنرانی، اعتکاف، شب های قدر و ... را داشتیم، روحانیون دچار مشکلات شدند؛ هرچند ما معطل این شرایط و فضا نشدیم و سعی کردیم با اقداماتی که گفته شد در فضاهای مختلف و به اشکال دیگر برنامه های تبلیغی و فرهنگی را دنبال کنیم.

 

 

حجت الاسلام محبی فر با اشاره به اینکه متاسفانه فضای مجازی و بدخواهان نظام با تبلیغاتی منفی ذهنیت بعضی از عزیزان را نسبت به روحانیت عوض کردند، گفت: گمان بعضی ها این شده که طلاب و روحانیت عملاً شاید مشکل خاصی با این شرایط کرونایی و فضای خاص اقتصادی که پیش آمده، نداشته باشند اما در واقع اینطور نبوده و نیست و عزیزان ما علیرغم اینکه شاید به لحاظ شرایط اقتصادی خودشان با محدودیت های جدی تری مواجه بودند این را علنی نکردند اما با همه این ها در کنار سایر اقشار و مردم به انجام وظیفه و رسالت حوزوی و طلبگی خود پایبند بودند.

 

 

وی در مورد حضور روحانیت و گروه های جهادی حوزویان در عرصه های مختلف خدمت رسانی و فرهنگی، توضیح داد: یکی از تصمیماتی که در این ایام شورای نهادهای حوزوی استان داشت، بحث حضور فعال و جهادی طلاب و روحانیون در عرصه های مختلف فرهنگی و اجتماعی بوده است.

 

 

 

مدیرکل مرکز خدمات حوزه های علمیه استان کرمان ادامه داد: در این ایام هرآنچه که به ذهن عزیزان می رسید و هر عرصه ای را که تشخیص دادند که اقتضای حضور روحانیت را داشته باشد انجام شد؛ به طور مثال سال گذشته بحث سیل بعضی از مناطق جنوبی را داشتیم اگرچه شاید فضای تبلیغی به شکل خاص وجود نداشته اما طلاب و روحانیون جهادی ما و گروه های مختلف سریعاً در مناطق سیل زده حاضر شدند و بحث کمک رسانی و حتی پرداختن به بعضی از موضوعات فرهنگی و تبلیغی را هم داشتند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: حضور در بیمارستان ها به شکل خاص تری به عنوان اینکه کمک حال کادر درمان و بیماران باشند، انجام شد و یکی از کارهای فرهنگی که طلاب جهاد انجام دادند، مشاوره دادن به بیماران و حتی گاهی اوقات همراهان بیماران در فضاهای بیمارستانی، برگزاری بعضی از اقدامات فرهنگی در همان فضای بیمارستانی و ارتباط تنگاتنگ و نزدیک با کادر درمان بود.

 

 

 

دبیر شورای هماهنگی نهادهای حوزوی استان کرمان در خصوص برنامه های آینده نهادهای حوزوی نیز گفت: جلساتی را که در قالب شورای نهادهای حوزوی تشکیل دادیم، در سال جدید، همانطور مستمر و منظم مد نظر داریم و یکسری امور هم جزو برنامه های اصلی خود قرار می دهیم.

 

 

 

وی بیان کرد: اولین امر شناسایی اقدامات و فضاها و عرصه های مختلف کار فرهنگی و تبلیغی در فضاهای مختلف است که بتوانیم علیرغم اینکه محدودیت های کرونایی است اما به اشکال جدید کارها و برنامه های فرهنگی روحانیون را ساماندهی کنیم.

 

 

 

حجت الاسلام محبی فر افزود: بحث دیگر که جزو موارد مهم است، کمک رسانی و مشارکت در رفع مشکلات که به واسطه این شرایط برای جامعه ما پیش آمده است چه عرصه هایی که ما بتوانیم به مسئولین کمک کرده و با مشارکت با آن ها در رفع مشکلات جامعه کمک کنیم و چه در عرصه هایی که مربوط به مشکلات مردم در فضاهای مختلف است که این هم شناسایی مشکلات و عرصه هایی که عزیزان روحانی می توانند ورود کنند.

کد خبر 1046393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha